Keresztény (református) emberként nagyon érdekel a buddhizmus a za-zen, A kettő kizárja egymást?
Az életfilozófia, a gondolkodásmód, a meditációk és bölcsességek. A református ez elsődleges vallásom, de azzal semmi rosszat nem teszek ha így élem az életem.
Ugye nem kell Buddhához imádkoznom?
Jelentésben nincs különbség. Eredetben van, keresztény a christian-ból ered a keresztyén a kresztyanin-ból.
Használatában a különbség csak megszokásból van és Károlitól. De a kálvinisták nem szokták magukra a pápistaformát használni. ☺
"Egyébként melyik Isten küldte Buddhát?"
Hogyhogy melyik isten? Politeista vagy? :D"
Buddhát semelyik Isten nem küldte, de ha küldte is valaki, az csak a Sátán lehetett!
Kedves Kérdező!
Ismerek egy olyan, összefüggő bölcseleti rendszert, ami által megérthető, hogyan és miért Isten által küldött szent emberek voltak elsősorban Jézus és Buddha, de még sok mindenki más is, pld Mohamed, Konfuciusz, stb.
Mivel ebben a részletek ellentmondás nélkül illeszkednek, és redszert alkotnak, így ebből logikusan levezethető, hogy mind Jézus, mint Buddha az isteni gondviselés szerves részei.
Ezt persze elég nehezen tudnám kifejteni egy ilyen gyk- hozzászólásban, és főleg sok idő és energia lenne mindent begépelgetni, azért mondtam, hogy ha komolyan érdekel a kérdés, szivesen mesélek erről még élőben.
Megdöbbentő, mennyire világos és logikusan alátámasztható válaszokat kaptam az egész filozófiájából.
Zollyból több is lehetne köztünk. :-)
Egyébként úgy tudom, a biblia nem zárja ki a lélekvándorlás tényét.
"Sőt, hogy a mit a pogányok áldoznak, ördögöknek áldozzák és nem Istennek; nem akarom pedig, hogy ti az ördögökkel legyetek közösségben." (1Kor 10:20)
A buddhista vallásúak a pogányokhoz tartoznak (nem zsidók), tehát a vallásuk démonimádatra épül és egyetlen kereszténynek sem lehet közösségük velük!!! Ez melyik kereszténynek nem világos?
az előttem szóló igencsak nagyfokú ismerethiánnyal küzd. Javaslom a nekifutást még egyszer..
Minden vallásgyakorlat démonimádat, ami nem Jézus Krisztus által történik a mennyei Atya felé. Nem világos, amit a Biblia tanít?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!