Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény (református)...

Keresztény (református) emberként nagyon érdekel a buddhizmus a za-zen, A kettő kizárja egymást?

Figyelt kérdés

Az életfilozófia, a gondolkodásmód, a meditációk és bölcsességek. A református ez elsődleges vallásom, de azzal semmi rosszat nem teszek ha így élem az életem.

Ugye nem kell Buddhához imádkoznom?

2014. febr. 17. 19:44
1 2 3 4 5 6
 11/51 A kérdező kommentje:
a keresztény szó jobban hangzik szerintem. úgy tudom nincs különbség a két szó jelentése közt. de ha van kérlek magyarázd el nekem.
2014. febr. 18. 21:34
 12/51 mustafa33 ***** válasza:

Jelentésben nincs különbség. Eredetben van, keresztény a christian-ból ered a keresztyén a kresztyanin-ból.

Használatában a különbség csak megszokásból van és Károlitól. De a kálvinisták nem szokták magukra a pápistaformát használni. ☺

2014. febr. 19. 20:41
 13/51 anonim ***** válasza:
12%

"Egyébként melyik Isten küldte Buddhát?"

Hogyhogy melyik isten? Politeista vagy? :D"

Buddhát semelyik Isten nem küldte, de ha küldte is valaki, az csak a Sátán lehetett!

2014. febr. 20. 19:00
 14/51 A kérdező kommentje:
köszi hogy elmagyaráztad!
2014. febr. 20. 20:04
 15/51 anonim ***** válasza:
65%

Kedves Kérdező!

Ismerek egy olyan, összefüggő bölcseleti rendszert, ami által megérthető, hogyan és miért Isten által küldött szent emberek voltak elsősorban Jézus és Buddha, de még sok mindenki más is, pld Mohamed, Konfuciusz, stb.

Mivel ebben a részletek ellentmondás nélkül illeszkednek, és redszert alkotnak, így ebből logikusan levezethető, hogy mind Jézus, mint Buddha az isteni gondviselés szerves részei.

Ezt persze elég nehezen tudnám kifejteni egy ilyen gyk- hozzászólásban, és főleg sok idő és energia lenne mindent begépelgetni, azért mondtam, hogy ha komolyan érdekel a kérdés, szivesen mesélek erről még élőben.

Megdöbbentő, mennyire világos és logikusan alátámasztható válaszokat kaptam az egész filozófiájából.

2014. febr. 20. 21:38
 16/51 anonim ***** válasza:
62%

Zollyból több is lehetne köztünk. :-)

Egyébként úgy tudom, a biblia nem zárja ki a lélekvándorlás tényét.

2014. febr. 20. 22:21
 17/51 anonim ***** válasza:
7%

"Sőt, hogy a mit a pogányok áldoznak, ördögöknek áldozzák és nem Istennek; nem akarom pedig, hogy ti az ördögökkel legyetek közösségben." (1Kor 10:20)

A buddhista vallásúak a pogányokhoz tartoznak (nem zsidók), tehát a vallásuk démonimádatra épül és egyetlen kereszténynek sem lehet közösségük velük!!! Ez melyik kereszténynek nem világos?

2014. febr. 20. 22:29
 18/51 anonim ***** válasza:
80%
Démonimádat? Úgy vélem az előttem szóló igencsak nagyfokú ismerethiánnyal küzd. Javaslom a nekifutást még egyszer..
2014. febr. 21. 01:02
 19/51 anonim ***** válasza:
0%

az előttem szóló igencsak nagyfokú ismerethiánnyal küzd. Javaslom a nekifutást még egyszer..

Minden vallásgyakorlat démonimádat, ami nem Jézus Krisztus által történik a mennyei Atya felé. Nem világos, amit a Biblia tanít?

2014. febr. 21. 07:43
 20/51 anonim ***** válasza:
63%
Egyrészt a buddhizmus nemcsak vallás, másrészt pedig mivel dogma mentes ezért megoldható benne a Jézus általi istenimádat. Elvégre a buddhizmusnál mint filozófiai/vallási irányzatnál az istenkép az egyénre van bízva. A Biblia szerint pedig ne tagadd meg Jézust!
2014. febr. 21. 14:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!