Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Két vallás nézeteit és vallhat...

Két vallás nézeteit és vallhatom egyszerre?

Figyelt kérdés
Római katolikus vagyok, meg vagyok keresztelve. Nyilván én magam választom meg a vallásom és, hogy miben hiszek felnőtt emberként és nem akarok két vallást gyakorolni egyszerre. De nagyon érdekel és rengeteg mindenben tetszik a világról alkotott képe és látásmódja a buddhizmusnak. De ha úgy nézzük igazából az nem is vallás, vagyis Buddha nem isten, csak egy átlagos ember volt, ki "megvilágosult" és az ő nézetei alkotják a buddhizmust. Talán valamennyire értitek, hogy mire gondolok.

2014. szept. 24. 17:17
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
2014. szept. 24. 17:22
 2/19 anonim ***** válasza:

Elnézést a poénkodásért :)

Itt egy komolyabb videó, amit szerintem meg kellene nézned: https://www.youtube.com/results?search_query=isten+terve+a+t..

2014. szept. 24. 17:27
 3/19 anonim ***** válasza:
És a találatokon belül is ezt (szerettem volna először belinkelni): https://www.youtube.com/watch?v=RXgnd2CEjw4
2014. szept. 24. 17:28
 4/19 anonim ***** válasza:
Buddhista oldalról oké lenne katolikuskodni de fordítva nem az.
2014. szept. 24. 17:35
 5/19 anonim ***** válasza:
Hogyne vallhatnád! Hisz szabad akaratod van! Aki igazán vallásos, és nem elfogult, az minden vallásban az igazságot látja. Amúgy a hinduk Buddhát az Isten egyik inkarnációjának vallják.
2014. szept. 24. 17:41
 6/19 anonim ***** válasza:
52%
Kedves kérdező, mennyire rémlenek Jézus szavai? Máté 6,24 Senki sem szolgálhat két úrnak. Mert vagy az egyiket gyűlöli és a másikat szereti; vagy az egyikhez ragaszkodik és a másikat megveti...
2014. szept. 24. 18:06
 7/19 anonim ***** válasza:

Ebben az esetben létrehoztál egy saját vallást magadnak.

Tehát EGY vallás nézeteit vallod: a sajátodét.

2014. szept. 24. 18:40
 8/19 Napfonat ***** válasza:
58%

Nyugodtan befogadhatod a buddhista tanokat is, hiszen csak gazdagabbá teszi világképedet, és rájössz, hogy a katolikus vallás mennyire korlátoz abban, hogy teljes életet élj!

Én is így tettem, igaz, eredetileg én református vagyok.

2014. szept. 24. 19:04
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Minek akartok vallások közé bújni? A 7milliárd ember közül kb 5milliárd hisz vmilyen vallásban és ölik rabolják egymást..Ez egy vicc..holnap fogom magam és ez vagyok holnap után meg az? azután meginn más? Legyé jó ember segíts, és örüjj annak amid van.
2014. szept. 24. 20:21
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Szia, a buddhizmus alapvetése annyira különbözik a kereszténységtől, hogy még szembe is megy vele. Itt nem a nyolc ösvényről van szó, meg arról, hogy sok buddhista nem hisz istenben, vagy istenekben, hanem arról, hogy a buddhista célja a nirvána, a keresztényé a mennyország. Te hova igyekszel?
2014. szept. 24. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!