Bizonyítja valami, hogy a biblia Istentől ihletett?
Sziasztok!
Látod Dowd, bár az alapokban nem értünk egyet, azért van amiben igen. Például engem is nagyon zavar, hogy hogy az adómból fenntartják az egyházat, holott én ehhez nem járultam hozzá. Egy nagy légvárat pénzelnek 100 milliárdos léptékben, aminek nagyon komolyan helye lenne mondjuk máshol - ezért van az, hogy én egy olyan egyházhoz csatlakoztam (ami most nem is egyház, mert bár megfelelt volna, de nem kérte), amely nem kér és nem fogad el az államtól semmiféle támogatást!
Az is zavar, hogy rám van kényszerítve egy rakás szokás, amit próbálok kikerülni, én sem értek egyet a csecsemőkeresztséggel, nekem 2 fiam van egy 16 és egy 6 éves, egyik sincs megkeresztelve! Majd ők eldöntik felnőtt korukban, hogy mit szeretnének.
A tinédzserek szexualitásában nem értek egyet. Az önuralom fontos dolog, és ezt jó minél kisebb korban megtanulni. Én erre fiatalon - még időben - jöttem rá, és 28 év távlatából nem bántam meg. Sokkal nagyobb lélekrombolás a függőség kialakulása.
Az igazi hit nem okoz kárt, nem nyomorítja az embereket és semmibe sem kerül. Mi nagyon sok karitatív tevékenységet végzünk, nagyon sok embernek segítünk, de senkire nem kényszerítünk semmit.
üdv. Péter
Nem látom be, hogy az egészséges szexualitásnak mi köze lenne a függőséghez.
És ez konkrétan miért nem híd köztünk.
Szervusz
A Biblia tele van bizonyítékok sorozatával, hogy az CSAK Isten írott Szava lehet.
Csak egyet említek meg:
2Pét 1:20, 21: „az Írásnak egyetlen próféciája sem származik valamilyen egyéni értelmezésből. Prófécia ugyanis soha nem hozatott ember akaratából, hanem Istentől szóltak emberek, amint a szent szellem vezette őket.”
Prófécia: Ézs 44:24, 27, 28; 45:1–4: „Jehova . . . így szól a mély vizekhez: »Párologjatok el, és minden folyódat kiszárítom«, aki azt mondja Círuszról: »Pásztorom ő, és teljesen végrehajt mindent, amiben gyönyörködöm«, azt is, amikor azt mondom Jeruzsálemről: »Újjáépül«, és a templomról: »Lerakják alapodat.« Így szól Jehova a felkentjéhez, Círuszhoz, akinek megfogtam jobb kezét, hogy nemzeteket hódoltassak meg előtte, és így leoldjam a királyok csípőjéről az övet, hogy megnyissam előtte a kétszárnyú ajtókat, és még a kapuk se legyenek bezárva: »Én megyek előtted, és a föld kiemelkedéseit elegyengetem. Darabokra töröm a rézajtókat, és a vasreteszeket levágom . . . Szolgámért, Jákobért és Izraelért, választottamért neveden hívtalak.«” (Ézsaiás i. e. 732 körül fejezte be írását.)
Beteljesedés: Círusz még meg sem született a prófécia megírásának idején. A zsidókat csak i. e. 617—607-ben vitték száműzetésbe Babilonba, és Jeruzsálemet, valamint a templomát csak i. e. 607-ben pusztították el. A prófécia részletei i. e. 539-től kezdtek beteljesedni. Círusz egy mesterséges tóba vezette az Eufrátesz vizét. Babilonban a folyópartra nyíló kapukat egy ünnepség alatt gondatlanul nyitva hagyták, s a médek és a perzsák Círusz vezetésével elfoglalták a várost. Ezt követően Círusz felszabadította a száműzetésben élő zsidókat, és visszaküldte őket Jeruzsálembe azzal az utasítással, hogy építsék fel Jehova templomát.
Több ehez hasonló bizonyítékkal rendelkezik Isten Szava.
te se sok "próféciát" olvastál amit emberek írtak :DDDD
ugyanis ezt is ember írta, de kicsit se zavarjon :D
Egyébként szeretném javítani KZitus-t:
Jeruzsálem eleste nem i.e. 607-ben történt, hanem i.e. 586-ban. A Jeremiás próféta által megjövendölt babiloni fogaság pedig i.e. 605-535 között volt.
Miért hiteles számomra a Biblia, miért Isten által ihletett?
Jézus Krisztus személye hitelesíti számomra. Aki:
- magasrendű erkölcsi tanító volt, kiemelkedik közülük (a szeretetet állította legfőbb értéknek)
- csodákat tett pl. feltámasztott embereket, betegeket gyógyított, születésétől vak szemét megnyitotta, stb.
- próféciákat teljesített be
Továbbá ezt mondta:
Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam. Jn 14,6
Az Újszövetség ihletettségét egyrészt a benne foglalt tanítások magas szellemisége önmagában bizonyítja (ehhez peresze ismerni kell más gondolkodásokat vallásokat is, hogy az embernek legyen mihez viszonyítani)
másrészt az Újszövetség hitelességéről 2 jó előadás:
(Azt a kritikát szokták felhozni az újszövetségi kánon ellen, hogy önkényesen válogatták össze a könyveket a 4. században.)
- Hogyan lett könyvvé az Újszövetség?
Dia: [link]
Hanganyag: [link]
- Manipulálta-e az Egyház Jézus üzenetét?
Dia: [link]
Hanganyag: [link]
"Jézus Krisztus személye hitelesíti számomra."
Tehát te találkoztál vele.
Gratulálok. Jól bírod, az biztos.
"Én is meg tudom jövendölni, mi volt i.e. 605-ben."
-->Csakhogy a próféták nem a múltból jövendöltek, hanem a jelenből, a saját idejükből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!