Bizonyítja valami, hogy a biblia Istentől ihletett?
"egymásra épülhetnek akkor is a fajok, ha a Teremtő folyamatosan fejlesztette a teremtményeit, nem?"
Ez meg tipikusan a "rések istene" c. fejezethez tartozik már, miszerint valahová mindenképpen meg kell próbálni beszuszakolni Istent, ha ide nem, akkor oda, ha oda sem, akkor meg amoda, ha meg amoda sem fér már be, akkor valamit kitalálunk, hogy mégiscsak legyen már valami helye valahol. Ez annyira erőltetett már, amolyan utolsó szalmaszálakba való kapaszkodás, vaktában történő vagdalkozás csak.
Ahogy Dr. House mondta, az elfogadás öt fázisa: Tagadás, harag, alkudozás, kétségbeesés, elfogadás. Aki valamilyen helyet keres az Istenének a rések között, az az alkudozásnál tart éppen. Attila jelenleg még a tagadás szintjén áll, de kezd számottevővé válni nála a harag is, ahogy írásait elnézem.
"az elmúlt évszázad kölcségeit ne is vegyük figyelembe. Fondorlatos..."
Figyelembe vehetjük, de akkor ne feledkezzünk meg az egyház elmúlt évszázadokban véghezvitt dolgairól sem, mint inkvizíciók, boszorkányégetések, egyházi tanokkal szembekerülő tudományos eredmények eltüntetéséről, és hasonló dolgokról sem.
Szia!
Igen. A legnagyobb bizonyíték: a megváltozott életek. A valóban Istentől származó prófétai beszéd „jó gyümölcsöket terem” az ember életében. Az Isten Lelkétől áthatott próféta jellemében és cselekedeteiben megjelennek a hasonlíthatatlan, csodálatos isteni jellemvonások. Bizonyságtétele közvetve is ilyen gyümölcsöket terem. Aki befogadja az igaz prófétai beszédet, annak életében ugyancsak megnyilatkozik az egészen különleges, szívet-lelket, jellemet átalakító hatalom. Ezeket a gyümölcsöket nem lehet hamisítani, az Isten Lelke nélkül való ember életében nem jelenhetnek meg. Éppoly biztos ez, mint az a természeti törvény, hogy a romlott fa nem tud egészséges gyümölcsöt teremni.
Üdv. Péter
Azt elfelejted, hogy ne ma korán határozza meg ebben a kulturkörben a berendezkedésünket.
pl: engem nagyon zavar, hogy az adómból fenntartják az egyházat, holott én ehhez nem járultam hozzá. Egy nagy légvárat pénzelnek 100 milliárdos léptékben, aminek nagyon komolyan helye lenne mondjuk máshol.
Az, hogy rám van kényszerítve egy rakás szokás, amit próbálok kikerülni, meg anyám szénné szivatta a hugomat, hogy mikor keresztelik meg az unokaöcsémet, holott világosan meg lett mondva, hogy NEM lesz keresztelő!
Plusz elég gáz, hogy tinédzserek szexualitását nyomorítják meg bűntudattal isten nevében, mert "bűn a maszturbálás" holott egyértelműen káros lélekrombolás.
Senkinek a dajkameséje nem érdekel amíg nem okoz kárt, az ilyenek meg nyomorítják az embereket és horror pénzbe kerül ráadásul. Szóval ebben a kulturkörben nem mindegy, hogy foglalkozunk e a biblia hitelességével vagy sem. Sajnos ez még mindig kérdés a 21. században. (igen, nagy gáz tény)
Péter
A szektás élete is megváltozik alapvetően. Az iszlám hitre térőnek is, sőt a buddhistának is, ha azokat tanokat hirdeti. Mi több, egy élsportolónak is, ha "vallása" lesz amit csinál.
A hit mindig megváltoztatja az életet. Ez csak annyit bizonyít, hogy erősen hiszel valamiben. Az, hogy az igaz e, helyes e azt nem!
Én tegnap olvastam Asperrimustól egy mondatot, ami nagyon megfogott és ezt most ide is írnám:
Én nem akarok olyan Istenben hinni, akit meg kell védeni.
És nem is hiszek. Aki akar, az úgyis tagadja, nem itt lesz megváltva a világ. Még a saját gyermekünk üdvéért sem felelhetünk, pedig sokszor milyen szívesen magunkra vállalnánk az ő büntetésüket! De nem tehetjük, mert mindenkinek magának kell döntenie. Egyedül övé a felelősség.
Érdekes, és jellemző vallásos gondolatmenet:
"Isten Szelleme bizonyítja a Biblia hitelességét. Újjá kell születni, be kell töltekezni Szent Szellemmel és bárki megismerheti, nélküle azonban nem."
Vicc.
Mi bizonyítja a Bibliát? - Isten
Mi bizonyítja Istent? - A Biblia.
Bizonyíték nélkül el kell hinned legalább az egyiket, hogy a másiknak legyen értelme. De minek bizonyíték, ha már anélkül is elhiszed?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!