Szerinted mi bizonyítja Isten létezését?
Miért kérdezed? Én tudom, hogy van Isten, mert kértem és kaptam: hitet, látást, értést. Ő keresett, én válaszoltam. Ő szólt hozzám, én meghallottam. Nekem bizonyított.
De van, aki nem ismeri és tagadja foggal-körömmel, csak mert azt hiszi, hogy amit ő nem ismer, az nem is létezik.
Én másképp kérdeznék: hogy lehet az, hogy van aki nem ismeri és nem is akarja megismerni, hanem csak a tagadásig jut, de igazából azt sem tudja, hogy mit és kit tagad, mert az ismereteit még részlegesnek sem lehet mondani.
Kérdező: az, hogy valamit nem értesz, vagy nem tudsz elképzelni - NEM bizonyítja semmiféle isten létezését.
A nanotechnológia pl. akkor bizonyítaná, ha minden sejtben ott lenne az isten neve felvésve
(gy.k.: a DNS nem az. Egy ilyen néven látszana, hogy nem a működéshez kell, hanem csak dísz).
A világ és a Föld aztán végképp nem bizonyítja... az egész élővilág mindenestül a világunknak talán 0.000000000 0000000000 00000000000 00000000001 része.
Isten léte/nemléte HIT, nem pedig bizonyítás/bizonyítottság kérdése!
Ami bizonyított, az nem hit, hanem tudás!
Kedves kerdezo !!!
A "Bibliai Isten" letezeset semmi nem bizonyitja, de a buzgo hivoknek mint sokan irjak eleg ha a Biblia irja, na meg a vallasos talalkozokon kifejtik es elhitetik egymassal hogyan is lehet mindezt erzekelni is igy egy "igaz hivo" maris beszelget es eszmecseret folytat es meg van gyozodve hogy a pozitiv hatas csakis az imadsagnak koszonheti mig a negativ esemenyeket betudja logikai magyarazatkent hogy az eletben o maga vagy csaladja valmilyen teren hibazott igy jott a buntetes.
Tulajdonkeppen az elet es a korulottunk letezo vilagmindenseg es a Fold nevezetu bolygon belul is megfigyelheto hogy a pozitiv es negativ kihatasok orokke igyekeznek egyensulyba hozni a dolgokat. Ahogyan mondani szoktuk a rossz utan mar csak jo johet es ugyanez tapasztalhato a Foldon kivul is ami volt az eltunik es kerulnek elo ujabb dolgok, csillagok, bolygok stb.
Semmi nem stabil es allando, minden mozgasban van es minden kihatassal van mindenre, ennel fogva a Foldon maradva emberi szinten a gondolataink azok melyek kihatassal vannak dolgokra, fuggetlen hogy elo vagy elettelen. A kevesbe informalt ember azonnali fizikai megnyilvanulast var el mindentol ennel fogva a "Bibliai Istent" is megszemelyesiti amely tulajdonkeppen emberi fogalom mely a "Teremto" eredeti fogalmanak afele ertelemzese. Az "Isten" fogalom egy elkulonulo lenyt jelez , mely rajtad kivul van es amelyet imadnod kell, mely telyesen teves eszme, ugyanis a vilagunk megerteset kellene keresni es nem imadasba fektetni energiankat.
Van egy nagyon egyszerünek tünö vers a Bibliában: "Minden háznak van épitöje, aki megteremtett mindent az Isten"
... még az a tyúkól sem áll össze magától ugyebár...
Az emberek keresik az igazságot, kíváncsiak vagyunk, szomjazunk a tudás után.
De öszintén, melyik elismert tudósnak lehet hinni napjainkban?
Meglepett egy cikk, hogy állítólag Hawkins elmélete a fekete lyukról talán nem is igaz?
Most hinni, vagy nem hinni? Az emberi tudomány nagyon de nagyon törékeny, már én a saját életem alatt, mennyi tévedésüket hallottam, olvastam.
A Biblia tanítása, pedig az idök felett áll.
Olyan bizarr olvasni, hogy vannak emberek, akik a véletlenben hisznek és azt próbálják elhitetni másokkal, holott nekik az égegyadta világon semmi bizonyítékuk sem az evolúcióra, sem az ősrobbanásra, hanem tele vannak mindenféle teóriával, elképzeléssel, elmélettel, egyik tudós győzködi a másikat és ők ezt nevezik tudásnak.
Az a legszomorúbb, hogy azt sem tudják miben hisznek és azt sem, hogy mit tagadnak.
"a pozitiv es negativ kihatasok orokke igyekeznek egyensulyba hozni a dolgokat"
Nem igaz, ilyesmi nincs. A dologk energiaminimumra törekedenek.
"Ahogyan mondani szoktuk a rossz utan mar csak jo johet"
...és pont ez az, ami nem igaz. Egy kaszinóban pl. kijöhet 20 egymást követő alkalommal a fekete. Vagy a piros. Vagy a piros-fekete váltakozva. Vagy bármi más.
Nincs senki odafönn, aki majd igazgatja az életed.
"vannak emberek, akik a véletlenben hisznek"
A véletlenben nem kell hinni, mert annak szabályai vannak, amit már régen kimértek, és mit ad isten - működnek. Az összes kaszinó, biztosító stb. ebből él.
"semmi bizonyítékuk sem az evolúcióra, sem az ősrobbanásra"
Ugye fogalmad sincs, hogy ezek mik?
Az evolúciót - NEM az evolúciótörténetet, hanem az evolúciót - ma már használják pl. tervezésben is.
Ha nem működne, akkor miért használnák?
Az pedig magyarázd meg, hogy a jelenlegi szétrobbanó világunk ugyan miből keletkezett? Ha nem egy pontból?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!