Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Honnan tudjam, hogy Ördögtől...

Honnan tudjam, hogy Ördögtől vagy Istentől való?

Figyelt kérdés

Arról van szó, hogy összejöttem egy sráccal.

Hozzá tartozik az előzményekhez, hogy már évekkel ezelőtt megismertem őt egy összejövetelen, de akkor volt kapcsolata, így nem lett belőle akkor semmi.

Most azonban pár hónapja a véletlenek (?) különös játéka folyamán ismét felbukkant az életemben, és hát valahogy úgy alakult, hogy egymás mellett kötöttünk ki.

És innentől merül fel bennem folyamatosan a kérdés, hogy vajon egy sorsszerű kapcsolatról van-e szó, valamint, hogy ezt vajon ki "adta" nekem? Isten vagy Sátán?

Tudni kell, hogy a srác eléggé elveszett...zenész, alkoholizál, dohányzik, tele gátlásokkal, de ugyanakkor a külvilágnak a "nagymenő" arcát mutatja.

Én tudom róla, hogy ő egy jó ember.. legalábbis ezt érzem, csak iszonyúan gyenge... és úgy érzem minden gyengeségét az alkoholba fojtja.

Ez engem nagyon bánt, mert úgy érzem szeretem őt, és rosszul esik, hogy ilyen szinten rongálja a szervezetét a " leszarom, egyszer élünk, azért iszom mert az jó nekem " címszavak alatt.

Pedig egyébként nem volna eldobandó ember, tehetséges, sok mindenhez ért.. tehát nem az a fajta akinek hiába adsz a kezébe egy kalapácsot..

Szeretnék segíteni, de nem tudom, hogy képes lennék-e rá, és nem őrlődnék-e fel előbb ebben a kapcsolatban, mint, hogy ő egy jobb útra térjen..

Ebben segítene sokat, ha tudnám, ez egy gonosz csapda az Ördögtől, hogy meghurcoljon.. vagy egy feladat Istentől, hogy valakin segítsek... ?!

Persze tudom, egyértelmű választ nem várhatok tőletek, de mégis, akinek volna véleménye az kérem ossza meg velem!

2014. okt. 22. 08:52
1 2
 1/16 anonim válasza:
Jézusom. Komolyan él olyan ember a földön, aki ilyeneken gondolkozik? :-o
2014. okt. 22. 08:59
 2/16 megfelelő ***** válasza:
Már eleve nem lehet Istentől való, hogy egy alkoholistával összejöjj. Mi az, hogy összejöttem? Isten nem ismer ilyet. Két hívőt, ha megfelelők egy házasságra a feltételek, egymáshoz vezethet, de annak komoly jelei vannak, amikben a testvérek is egyet értenek, hogy Istentől van.
2014. okt. 22. 09:03
 3/16 Pietrosol ***** válasza:
50%

Sziasztok!

megfelelő!

"Már eleve nem lehet Istentől való, hogy egy alkoholistával összejöjj."

"Miért eszik ez a ti Mesteretek a vámszedőkkel és bűnösökkel együtt? Jézus pedig ezt hallván, monda nékik: Nem az egészségeseknek van szüksége orvosra, hanem a betegeknek."

2014. okt. 22. 09:12
 4/16 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Az általad leírt történettel kapcsolatban is, az írta bölcs Salamon:" Gondolatban visszatértem, hogy lássam a nap alatt: nem a gyorsaké a futóverseny, nem az erőseké a harc, sem a bölcseké az eledel, sem az értelmeseké a gazdagság, és a jóindulat sem azoké, akiknek ismeretük van; mert bajokkal teljes idő jön, és előre nem látható események történnek mindannyiukkal." Prédik.9,11

Ha vállalod a srác "gyógyítását", mérd fel az erődet. Mert egyrészt, nem biztos, hogy nem szenveded kárát idegileg, és érzelmileg. Vedd számításba azt is, hogy lehet minden erőfeszítésed hiábavaló. Ha erre rájönnél idővel, az hogyan értene téged?

Ha úgy szereted őt mint férfit, akkor már bajban vagy, mert nem tudod reálisan felmérni a helyzeted veszélyességét, mivel már nem a gondolkodásod, elsősorban a "szíved" vezet, a szíívről pedog azt írja Isten, hogy "csalárdabb mindennél", tehát biztosan félre vezet.

Csak azért írtam neked ezeket a dolgokat, hogy NAGYON gondold meg, gondold át, mit teszel, hogyan döntesz, mert az egész éltedre kihatással lehet.

2014. okt. 22. 09:20
 5/16 megfelelő ***** válasza:
100%
Pietrosol! Mi a fene köze van annak ahhoz, hogy az ember ne tagadja meg az evangéliumot másoktól, mégha bűnösök is, és Isten segíteni akar rajtuk, ahhoz, hogy valaki összekösse az életét valakivel, akiről mégcsak el sem tudja dönteni, hogy a társa Istentől van-e?
2014. okt. 22. 09:33
 6/16 anonim ***** válasza:
65%
Noha Pietrosolnak igaza van szerintem, kérdező, azért azt a nagyon szomorú tapasztalatot üzenem: egy felnőtt embert nagyon nehéz megváltoztatni, megmenteni, és ha ő nem akarja:lehetetlen.
2014. okt. 22. 09:44
 7/16 Pietrosol ***** válasza:
32%

megfelelő!

Ez vállalás (nem vallás) kérdése.

Lehet úgy is, hogy:- van rád tíz percem, olvasgatok valamely evangéliumból és lehet életvitelszerűen. Ne dötsd el a kérdező helyett, hogy mi származik Istentől. Vagy Ő nem tudja, de Te tudod?

# 6!

Nem biztos, hogy igazat írtam, ez csak egy válasz volt a "Már eleve nem lehet Istentől való..." reakcióra.

Lehet, hogy a Kérdező magát teszi próbára, hogy nehéz helyzetben hogyan tud fény maradni. Hiszen Jézus is a példájával tanított. Nem válogatta ki az élet cukorkáit, sőt, inkább a mélységekbe merült és megmutatta, hogy itt is ember tud maradni!

2014. okt. 22. 10:02
 8/16 anonim ***** válasza:
Erre csak egy megoldás létezik. Menj apácának.
2014. okt. 22. 10:26
 9/16 anonim ***** válasza:
Hívő vagy, vagy csak vallásos?
2014. okt. 22. 11:56
 10/16 Ozmium42 ***** válasza:
61%

Sehonnan: pont ez a jó a vallásban.

Válassz ki egyet szabadon, ragaszkodj hozzá foggal-körömmel - az lesz Isten akarata - mindenki más pedig a Sátántól való.

2014. okt. 22. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!