Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Honnan tudjam, hogy Ördögtől...

Honnan tudjam, hogy Ördögtől vagy Istentől való?

Figyelt kérdés

Arról van szó, hogy összejöttem egy sráccal.

Hozzá tartozik az előzményekhez, hogy már évekkel ezelőtt megismertem őt egy összejövetelen, de akkor volt kapcsolata, így nem lett belőle akkor semmi.

Most azonban pár hónapja a véletlenek (?) különös játéka folyamán ismét felbukkant az életemben, és hát valahogy úgy alakult, hogy egymás mellett kötöttünk ki.

És innentől merül fel bennem folyamatosan a kérdés, hogy vajon egy sorsszerű kapcsolatról van-e szó, valamint, hogy ezt vajon ki "adta" nekem? Isten vagy Sátán?

Tudni kell, hogy a srác eléggé elveszett...zenész, alkoholizál, dohányzik, tele gátlásokkal, de ugyanakkor a külvilágnak a "nagymenő" arcát mutatja.

Én tudom róla, hogy ő egy jó ember.. legalábbis ezt érzem, csak iszonyúan gyenge... és úgy érzem minden gyengeségét az alkoholba fojtja.

Ez engem nagyon bánt, mert úgy érzem szeretem őt, és rosszul esik, hogy ilyen szinten rongálja a szervezetét a " leszarom, egyszer élünk, azért iszom mert az jó nekem " címszavak alatt.

Pedig egyébként nem volna eldobandó ember, tehetséges, sok mindenhez ért.. tehát nem az a fajta akinek hiába adsz a kezébe egy kalapácsot..

Szeretnék segíteni, de nem tudom, hogy képes lennék-e rá, és nem őrlődnék-e fel előbb ebben a kapcsolatban, mint, hogy ő egy jobb útra térjen..

Ebben segítene sokat, ha tudnám, ez egy gonosz csapda az Ördögtől, hogy meghurcoljon.. vagy egy feladat Istentől, hogy valakin segítsek... ?!

Persze tudom, egyértelmű választ nem várhatok tőletek, de mégis, akinek volna véleménye az kérem ossza meg velem!

2014. okt. 22. 08:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Egy felnőtt embert gyakorlatilag nem lehet megváltoztatni. Most nyugodtan tegyél le erről.

Így is kell?

2014. okt. 22. 12:54
 12/16 anonim ***** válasza:

A sors nem létezik...

És ha a sátán adta neked a fiút, akkor mi van?

Dögöljön meg?

Vagy félsz, hogy tönkre megy az életed mellette?

Egyébként ha lefeküdtetek házaság előtt, csak is gonosz lehet, nem?:S

Miért vannak gátlásai, szeret ő téged?

2014. okt. 22. 13:43
 13/16 anonim ***** válasza:

Szerintem Pietrosolnak igaza van.

Jézust elitélték amiért bünösökkel "társalgott",sokunkat elitélnek ugyan ezért de ez nem jelenti azt,hogy igazuk is van mert az ítélet Istené.

Nos én csak egy tanácsot adhatok....IMA!

Az segíthet,valaki egyszer azt mondta,hogy ami Istentől van az megmarad ami meg a Sátántól annak nincs jővője.

Tehát az ima vezetni és segíteni fog...szeríntem.

2014. okt. 23. 21:52
 14/16 anonim ***** válasza:

"...valaki egyszer azt mondta,hogy ami Istentől van az megmarad ami meg a Sátántól annak nincs jővője"

Na, akkor mi van, ha valaki egyszer ezt mondta?

Én pedig most azt mondom nektek, hogy ami Sátántól van az megmarad, ami pedig Istentől Annak nincs jövője! Mondjuk a múltja se hosszú...

[link]

2014. okt. 24. 11:22
 15/16 Harcikacsa válasza:

1. Első válaszoló válasza : Először nekem is ez jutott volna eszembe :D .... most akkor szereted vagy nem ? Ha igen, akkor miért is gondolkozol ilyesmin ?

2. Pietrosolnak igaza van :) Úgy értem, a " jókat, tökéleteseket " túl könnyű lenne szeretni, Isten soha nem adna olyan feladatot senkinek, ami magától oldódik meg -LOL- ettől semmit sem fejlődnél ( lelkileg )

3. Megfelelő ! ugyan már, ezt te sem gondolhatod komolyan, akkor mindenki " boldog " házasságban élne ... vagy nem ? Mi lenne az egész élet értelme, ha mindent Isten csinálna helyettünk ? Rém unalmas lenne számára :D ...Olyan mint egyedül társasjátékot játszani ... ez nagyon értelmetlen :)

Ja ... majdnem kifelejtettem , ne haragudj de ez a megfelelők a házasságra téma ... olyan konvencionális, szerintem .... ennek már kissé kommunista elveket tükröző árnyalata van

4. Isten vs Sátán ? Melyik az örök és melyiknek nincs jövője ? Hát, nézzetek utána ... csak mert egyikőtöknek igaza van, a másiknak meg csak szeretné ha lenne, de sajnos amelyikőtöknek igaza van, az az érzésem ő sem tudja hogy miért :)

5. De ! Nézzük pszichológiai oldalról az esetet !

Felnőtt embert megváltoztatni ? Mission impossible :DDDDD

Az ember személyiségének meghatározó tényezői 3 - 6 éves kor között épülnek be ... nem hiszem hogy a párod ebbe a korosztályba esik ... remélem :) DE ! Mint minden szabályt, ezt is erősítheti néhány kivétel : azaz, ha egy felnőtt olyan viselkedési formát prezentál a külvilág felé, ami nem " elfogadható " az lehet valamilyen sokk - hatás által kiváltott személyiség zavar is, aminek ha fel tudjuk tárni az okát ... akkor a delikvens újra értékes önmaga lehet :)

Összegzés : Minden ami életedben történik veled, környezetedben , minden feladat ami rád hárul, minden kihívás amivel szembenézel .... minden Istentől való ! Még a Sátán is ! Kedves kommentelők nézzetek utána teológiai szakirodalmakban :)

A te feladatod döntést hozni, döntésedért felelősséget vállalni és fejlődni általa :)

A Szentírás melyik részében található az a rész, amelyik azt mondja, hogy a szív " csalárd " ? Lehet hogy van ilyen, csak erre éppen nem emlékszem ... talán mert ha van is , akkor sem ebben a szövegkörnyezeteben :D

Isten arra törekszik, hogy megtanítsa az embert szeretni ... vagy tévedek ? Kedves válaszoló ! Próbáltál már az eszeddel szeretni ? Ha igen , hát ... Egészségedre váljon ! Különben, az ember nem képes objektív ésszerű döntésre, ha az lenne, képtelen lenne a fejlődésre mert mindig csak olyat tenne ami sikerül ... márpedig a sikerhez vezető út kudarcokkal van kikövezve !

Döntéseket hozunk , egész életünkben ... egyik után a másikat, néha jól néha rosszul döntünk ... és adja Isten, hogy döntsünk rosszul is néha, mert ha mindig csak jól döntünk, csak egy kudarc kell és soha többé nem állunk fel .. Na mindegy ez bonyolult és hosszú

Akinek nem adatik meg a kudarc, az úgy jár, mint az a gyerek, aki a szüleitől mindent megkap amiért másnak keményen meg kell dolgoznia : abban a percben amikor a szülei már nem lesznek, abban a pillanatban mindent el fog veszíteni és soha többé nem lesz semmilye, mert soha nem tanulta meg hogyan küzdjön bármiért is :)

2014. okt. 24. 21:12
 16/16 anonim ***** válasza:

Nem elég, ha csak a felszínes tulajdonságait veszed észre, hiszen a legelragadóbb lány is lehet megbízhatatlan, és a legnépszerűbb fiú is lehet erkölcstelen. Olyan valakire van szükséged, akivel jól érzed magad, aki illik hozzád, és akivel hasonló céljaitok vannak (1Mózes 2:18; Máté 19:4–6).

Összpontosíts a mélyebben rejlő tulajdonságokra

Próbáld tárgyilagosan látni a barátodat vagy barátnődet. Ám légy óvatos! Az ember hajlamos lehet csak azt látni, amit látni szeretne. Ezért ne siesd el a dolgot. Igyekezz felfedezni a választottad igazi énjét.

Sok pár megelégszik a felületes vizsgálódással. Azt nagyon hamar észreveszik, hogy mi a közös bennük: „Mindkettőnknek ugyanaz a zene tetszik.” „Mindketten ugyanazt szeretjük csinálni.” „Mindenben egyetértünk!” De fontos, hogy a mélyebben rejlő tulajdonságokat is felfedezd. Ismerd meg a szív rejtett emberét (Efézus 3:16; 1Péter 3:4). Ahelyett, hogy csak arra összpontosítanál, hogy mennyi mindenben egyetértetek, lehet, hogy többet megtudsz, ha megfigyeled, mi történik, amikor eltérő véleményen vagytok.

Gondold át például a következőket:

Hogyan viselkedik, amikor nézeteltérés van köztetek? Ragaszkodik a saját elképzeléseihez, netán még haragkitörései is vannak, vagy becsmérlően beszél? (Galácia 5:19, 20; Kolosszé 3:8). Vagy ésszerű, és szívesen enged a béke kedvéért, amikor nem arról van szó, hogy valami helyes-e vagy helytelen? (Jakab 3:17).

Megpróbál manipulálni? Szeretne kisajátítani? Féltékenykedik? Minden lépésedről tudni akar? „Ismerek olyan párokat, akik azért veszekednek, mert az egyik nem bírja elviselni, hogy a másik nem számol be állandóan arról, hogy merre jár – mondja Niki. – Szerintem ez nem jó jel” (1Korintusz 13:4).

Milyennek ismerik mások? Beszélhetnél olyanokkal, akik már egy ideje ismerik, például néhány érett kereszténnyel a gyülekezetéből. Így tudni fogod, hogy jó hírben áll-e (Cselekedetek 16:1, 2).

2014. dec. 11. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!