A Biblia prófétái mi alapján különböztették meg, hogy mi származik Istentől, és mi az ördögtől, mi az igaz szó, és mi nem?
Szóval a Bibliában le van írva,hogy "Ne lopj" Móz.2 20,15 meg "Ne csinálj magadnak faragott képet,és semmi hasonlót azokhoz,amelyek fenn az égen vagy alant a földön,vagy melyek a vizekben,a föld alatt vannak"Móz.2 20,4-6
Szól a szombat megtartásáról:Móz.2 31,12-17
Ezzel szemben Náh.2 9-ben maga Isten bujtja fel az igaz embereit lopásra,rablásra.
Móz.2 25,18-nál Isten utasítja Mózest,hogy csináljon két kérubot is aranyból stb...
A szombattal kapcsolatban pedig Ján.5,16-nál a zsidók üldözőbe veszik Jézust,és meg akarják ölni,amiért szombaton gyógyított.
Ha értelmezni tudnád Náhum próféta írását, nem emelnél ki egy sort, mondván, hogy menjen Isten népe lopni, rabolni. Ez prófécia és nem törvénykönyv.
IIMózes és a két kérúb: Igen és volt kenyér is a templomban és gyertyatartó és egyéb Isten utasítása szeinti tárgyak. A kérubnál nem az a lényeg, hogy szobor, hanem többek között az, hogy szembe néznek egymással és aranyból vannak és min vannak. A kérubokat senki nem imádta. Ez jelkép. Viszont az aranyborjút imádták és imádják ma is a templomi szobrokat, leborulva előttük, imádkoznak halott emberekhez.
A szombat nap egyenlő a nyugalom napjával. Jót vagy rosszat lehet tenni? Csak jót. Ha nem tudsz ilyet csinálni, akkor maradj otthon inkább és ne is csinálj semmit. De ha tudsz jót tenni, akkor tegyél.
Első:Elolvastam Náhum egész próféciáját.A mondat amit kiemeltem önmagában,semmit nem vesz el,és nem tesz hozzá a próféciához,ha valaki ismeri a teljes próféciát.A kiemelés csak a kérdés miatt volt.Mi a különbség a prófécia,és a törvénykönyv között,ha egyszer minden amit Isten mondott a prófétáknak,azt Isten szent szavaként kell értelmezniük,mint utasításokat,parancsokat? és ugye "Az egész írás Istentől ihletett"a Biblia szerint,ezt se felejtsük el.Mit értelmeztem rosszul?
A két kerub és az aranyborjú közötti különbséget értem.(Bár az még mindig furcsa számomra,hogy alapban miért volt szükség erre az arany cicomára,ötvösmunkára a két kerubnál,ha Isten Móz.2 20,22-nél kijelentette,hogy a mennyből beszél Izrael fiaihoz,oltárt is max.földből vagy faragatlan kőből építsenek neki.)
Egyébként ma sem minden vallásos imádja a templomban található képeket,szobrokat,nagy részük ma is csak jelképnek használja.Keresztény vallásos emberek meg nem hiszem,hogy halottakhoz imádkoznának.
A nyugalom napjáról azt írja Móz.2 20-nál,hogy semmilyen munkát nem szabad végezni.Az,hogy a gyógyítás minek számít,vitatott dolog volt,Jézus és az ellene szóló zsidók között.Jézus ezt a küldetésével,a benne lévő Atya munkálkodásával magyarázta,bár a zsidók eleve nem fogadták őt el sem messiásnak,sem gyógyítónak,tehát szerintem valószínűleg alapból is kötekedtek vele,hogy mit képzel magáról,ki ő.
Köszönöm a válaszod!
A probléma az, hogy összesen 5 alkalommal mondja a Biblia, hogy "nincs isten". Ha csak ezt emeled ki.
"Keresztény vallásos emberek meg nem hiszem,hogy halottakhoz imádkoznának."
Nem? Üdvözlégy Mária....
1.A "nincs Isten"-t most ne keverjük ide.És leírtam neked érthetően,hogy elolvastam Náhum egész könyvét,és azzal együtt értelmeztem az idézett mondatot.akkor most mi is a probléma?
2.Akkor Jézushoz sem szabadna imádkozni.
"hogy elolvastam Náhum egész könyvét,és azzal együtt értelmeztem az idézett mondatot.akkor most mi is a probléma?"
Akkor magyarázd meg nekünk Náhum próféta könyvét, és kiváltképp a második fejezetet, hogy ennek fényében válaszolhassunk teljeskörűen...:)))
"2.Akkor Jézushoz sem szabadna imádkozni."
Ki mondta, hogy szabad?
1.Én már minden fontosat leírtam,csak el kéne olvasnod Náhum próféta könyvét.(3 részes,ennyit segítek.Nem hosszú)helyetted nem fogom megtenni.Ha elolvastad,és ezek után van valami,amit nem értesz a kérdéssel és Náhum könyvével összefüggésben,akkor konkretizáld kérlek.
2.A keresztények.
# 3/6 ma 14:56 ......
A kérdező kommentje:
2.Akkor Jézushoz sem szabadna imádkozni."
Egy Igaz Isten van !
Zsoltárok könyve 83. rész
19. Hogy megtudják, hogy te, a kinek neve Jehova, egymagad vagy felséges Isten az egész földön.
Ésaiás próféta könyve 43. rész
.......
10. Ti vagytok az én tanuim, így szól az Úr; és szolgám, a kit elválasztottam, hogy megtudjátok és higyjetek nékem és megértsétek, hogy én vagyok az, előttem Isten nem alkottatott, és utánam nem lesz!"
Jezus Istene es az en Istenem :
János Evangyélioma 20. rész
17. Monda néki Jézus: Ne illess engem; mert nem mentem még fel az én Atyámhoz; hanem menj az én atyámfiaihoz és mondd nékik: Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, és az én Istenemhez, és a ti Istenetekhez.
"...mi alapján különböztették meg, hogy mi származik Istentől, és mi az ördögtől, mi az igaz szó, és mi nem?"
János Apostol I. levele 3. rész
10. Erről ismerhetők meg az Isten gyermekei és az ördög gyermekei: a ki igazságot nem cselekszik, az egy sem az Istentől való, és az sem, a ki nem szereti az ő atyjafiát.
11. Mert ez az üzenet, a melyet kezdettől fogva hallottatok, hogy szeressük egymást;
....
14. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az életbe, mert szeretjük a mi atyánkfiait. A ki nem szereti az ő atyjafiát, a halálban marad.
......
23. Ez pedig az ő parancsolata, hogy higyjünk az ő Fiának, a Jézus Krisztusnak nevében, és szeressük egymást, a mint megparancsolta nékünk.
24. És a ki az ő parancsolatait megtartja, az Ő benne marad és Ő is abban; és abból ismerjük meg, hogy bennünk marad, abból a Lélekből, a melyet nékünk adott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!