Ez nagy butaság? Csak én gondolom így?
Szerintem, mindegy, hogy Istenben hiszek, vagy Buddhában, vagy Allahban, vagy Krisnában, vagy akárkiben, és mindegy, hogy katolikus, vagy buddhista, vagy muzulmán, vagy zsidó, vagy hindu vagyok, és tök mindegy, hogy menny-pokol, vagy Nirvana, vagy valhalla, vagy akármi.
Szerintem az összes vallásnak ugyan az az üzenete, csak másképp tálalja, és ez az üzenet a szeretet.
Hülyeség ez az elképzelés?
Szia!
Nem igaz, hogy minden vallásnak ugyanaz az üzenete. A szeretet lehet közösnek hangzó üzenet, de a szeretet nem elméleti, hanem gyakorlati dolog. Istennek minden vallásban lehet őszinte keresője, követője, de ez nem a vallás miatt van így, hanem az ember miatt.
Ha egy ember önzetlenül él, és másokért él, Isten jellemátformáló hatalma megjelenik az életében, akkor valóban mindegy, hogy melyik vallásról beszélünk.
Üdv. Péter
Maradjunk annyiban, hogy egyik vallásról sem tudsz semmit. Elhinni valamit, amiről semmit sem tudsz, szerintem elég nagy butaság.
A Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit.
elvileg igen.CSAK a muzulmanok kozott vannak(nagyon kevesen)akik felreertik-tanitjak ,ezert vannak az ongyilkos merenylok.
par 100 eve volt a keresztenyeknek is egy ilyen kis "hibajuk"(keresztes haboru,inkvizicio)
Igen!
Mert aki nem az egy igaz Istent szolgálja, az más Isteneket szolgál.
A szeretet az másodlagos...
Én mélyen megvetem az összes vallást, bár tudományos alapon hiszek egy túlvilági létformában, de az meg sem közelíti ezeket a tradicionális marhaságokat.
A vallások csak széthúzást okoznak emberek között, és soha nem lesz összhang, amíg ennyi van.
Az összeset be kell tiltani államhatalommal, otthon meg mindenki annak imádkozik, akinek akar. Ha ilyen ostoba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!