Jól gondolom, hogy a tudósok mind ateisták?
Legalábbis szerintem így logikus. Tudomány meg vallás nálam valahogy összeférhetetlennek tűnik.
Meg tudja cáfolni valaki?
Rosszul gondolod.
"Tudomány meg vallás nálam valahogy összeférhetetlennek tűnik."
Ezt a marhaságot meg honnan akasztottad le?
A középkorban például a muzulmán világban rengeteg tudós volt, akik pont a vallásuk miatt foglalkoztak annyit a tudománnyal.
De a más említett Einstein is hívő volt.
De ha napjainkra gondolsz, akkor is, én több mélyen hívő részecskefizikust, pszichológust, vegyészt és bölcsészt ismerek.
A kettő egyáltalán nem zárja ki egymást. Sőt
Most erre mit tudok mondani?
De igen, az volt.
Nem, teljesen vegyes. Mindkét oldalon sokan vannak, és ez így jó; több nézőpontból kutatnak.
Einstein pedig vallásos volt! :)
Íme néhány idézete:
# Isten nem kockázik!
# Isten titokzatos ugyan, de semmiképpen nem rosszindulatú!
"Természetesen hazugság az, amit vallásos meggyőződésemről egyesek írnak, s ezt a hazugságot újra meg újra megismétlik. Nem hiszek a személyes Istenben, s ezt a felfogásomat sohasem titkoltam el, hanem mindig világosan kifejezésre juttattam. Ha van valami bennem, ami vallásosnak nevezhető, az az a határtalan csodálat, amelyet világunk szerkezete ébreszt bennem, világunké, amennyire azt tudományunk feltárni képes."
Einstein az univerzumban és annak törvényeiben hitt. Elég messze áll az általános istenképtől ,aminek van személyisége és univerzális erkölcsi rendszere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!