A keresztények miért értik félre Ádám és Éva vétkezését?
A jó és rossz tudásának fájáról ettek és nem a tudás fájáról vagy nem egy konkrét gyümölcsöt.
Olyan, hogy jó és rossz tudásának fája konkrétan nincsen, tehát ez egy nyilvánvaló szimbólum! (ami egyébként egybevág más vallások tanításaival)
5# vagyok.
Elírtam, Madáchnál van a két fa, a hallhatatlanság és a tudás fája, a Bibliában csak tudás, de ettől függetlenül a magyar keresztény köztudatban mindkettő benne van és nem egy prédikátor hangoztatta ezt. Ugyan úgy egy példa, hogy a hívők a saját vallásukkal sincsenek tisztában. ha most végigmennék az utcán (ami hülyeség lenne, mert este 10 van) és megkérdezném az embereket, hogy a Biblia milyen fákat említ, állítom a megkérdezettek fele mindkettőt mondaná.
Károli Gáspár úgy fordította ahogyan megneveztem
A "Jó és gonosz tudásának fája"
Igen, azt rövidítik tudás fájának, köszönöm a megerősítést, de a köztudatban kettő van és állítom van olyan, aki az életére esküdne, hogy bizony kettő van, mert akkora segg.
Igen! Erről szól a kérdés. :DDD
Én úgy tudtam, hogy az élet fája is ott van, csak arról semmi extra infó nincs.
2. fejezet Mózi 1 -ben:
9
És nevele az Úr Isten a földből mindenféle fát, tekintetre kedvest és eledelre jót, az élet fáját is, a kertnek közepette, és a jó és gonosz tudásának fáját.
A Biblia a jó és a gonosz tudás fájáról, valamint az élet fájáról is beszél, talán azt nevezi Madách a halhatatlanság fájának. Alapvetően a jó és gonosz tudásának fájáról volt tilos enni, a másikról nem, nyilván ettek is. A bűneset után azonban az élet fája el lett zárva.
Egyébként, nekem meggyőződésem, hogy Ádám és Éva nem volt tudatlan, buta ember, csupán a jó és a gonosz konfliktusa volt elrejtve előlük, amiről nem volt szabad tudniuk, mert úgy kellett volna Istent választaniuk, hogy nincsenek tisztában a Mindenségben zajló szellemi konfliktussal, különben a Sátán óvást nyújtott volna be Isten ellen, hogy manipulálja az egyes számú bizonyítékot, aki nem volt más, mint az ember. A Biblia ugyanis egy olyan kozmikus perről számol be, ami a Sátán és Isten között zajlik, ahol Isten az alperes, és mennyei angyalok az esküdtszék, Sátán pedig a vádló. Isten belement abba, hogy egy törvényes eljárás keretében bizonyítsa be igazságát, szeretetét és a Sátán gonoszságát és gyűlöletét. A bizonyítási eljárás helyszíne a Föld, Isten igazságának és szeretetének a bizonyítéka pedig az ember. Az ember elhívása arra szólt, hogy Isten igazsága legyen a Sátánnal szemben, ezért találkoznia kellett a Sátánnal és győznie kellett volna, de elbukott. Sajnos a szabályokat, úgy tűnik, nem egyedül Isten hozta a per lefolyásával kapcsolatban, hanem egy mennyei bizottság. Talán ők a huszonnégy vén, akikről a Jelenések könyve ír, de ez nem biztos. Mindenesetre tény, hogy beszámol a Biblia arról, hogy bizonyos dolgokkal kapcsolatban nem feltétlenül Isten rendelkezik, lásd Nabukodonozor esetét(Dán 4,14).
Open, közel jár az igazsághoz.
Tényleg ez a fa egy szimbólum volt. Azt sem tudjuk milyen gyümölcsöt termett. Nincs róla szó a Bibliában.
Bármelyik nyelven fogjuk olvasni a Bibliát, ugyanezt a konkrét történetet írja le, nem csak a magyar forditású.
Ez valóban azt jelentette, hogy Isten kipróbálta az ember Ádám és Éva engedelmességét.
Joga volt hozzá. Tulajdonképpen, Isten nem akarta, hogy az ember megtudja, mi a rosz.
Az Édenben a jót adta neki. Ádámnak szép feleséget, Évának férjet. Szép a házastársi szeretet, aki átéli igazat ad nekem. :)
Isten azt akarta, hogy egészséges, boldog gyermekeik szülessenek.
Gyönyörü természetet alkotott, folyók, a csillagos égbolt. A naplemente a tenger csodálatos szépsége. Az állatok, melyeken sokan mulat is az ember. Finom ételek.
Úgy mint mi, ha babát várunk szép szobát, kényelmes ágyacskát, játétokat stb.készítünk.
Nem kívánjuk, hogy a gyermekünk fájdalmakban kínlódjon. Nem akarta a szeretö Teremtö sem, hogy megtudjuk mi a kín, a halál, a háborúk, gyülölködések, ennek a rosznak a tudásától akarta az embert megvédeni, de nem eröszakkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!