Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztények miért értik...

A keresztények miért értik félre Ádám és Éva vétkezését?

Figyelt kérdés

A jó és rossz tudásának fájáról ettek és nem a tudás fájáról vagy nem egy konkrét gyümölcsöt.

Olyan, hogy jó és rossz tudásának fája konkrétan nincsen, tehát ez egy nyilvánvaló szimbólum! (ami egyébként egybevág más vallások tanításaival)

2014. nov. 10. 21:01
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
0%

5# vagyok.

Elírtam, Madáchnál van a két fa, a hallhatatlanság és a tudás fája, a Bibliában csak tudás, de ettől függetlenül a magyar keresztény köztudatban mindkettő benne van és nem egy prédikátor hangoztatta ezt. Ugyan úgy egy példa, hogy a hívők a saját vallásukkal sincsenek tisztában. ha most végigmennék az utcán (ami hülyeség lenne, mert este 10 van) és megkérdezném az embereket, hogy a Biblia milyen fákat említ, állítom a megkérdezettek fele mindkettőt mondaná.

2014. nov. 10. 22:00
 12/32 A kérdező kommentje:

Károli Gáspár úgy fordította ahogyan megneveztem

A "Jó és gonosz tudásának fája"

2014. nov. 10. 22:06
 13/32 anonim ***** válasza:
0%

Igen, azt rövidítik tudás fájának, köszönöm a megerősítést, de a köztudatban kettő van és állítom van olyan, aki az életére esküdne, hogy bizony kettő van, mert akkora segg.

2014. nov. 10. 22:08
 14/32 A kérdező kommentje:

Igen! Erről szól a kérdés. :DDD

2014. nov. 10. 22:11
 15/32 anonim ***** válasza:
Mutassatok már nekem egy ilyen keresztényt. Komolyan nem találkoztam én még eggyel se, aki ne lenne tisztában a legalapvetőbb történettel. Betudtok ilyen kereszténynek mutatni? :)
2014. nov. 10. 22:13
 16/32 anonim ***** válasza:

Én úgy tudtam, hogy az élet fája is ott van, csak arról semmi extra infó nincs.

2. fejezet Mózi 1 -ben:

9

És nevele az Úr Isten a földből mindenféle fát, tekintetre kedvest és eledelre jót, az élet fáját is, a kertnek közepette, és a jó és gonosz tudásának fáját.

2014. nov. 10. 22:22
 17/32 anonim ***** válasza:
De arra még soha nem gondoltam, hogy van külön jó fa is meg rossz fa. :P
2014. nov. 10. 22:23
 18/32 anonim ***** válasza:
46%

A Biblia a jó és a gonosz tudás fájáról, valamint az élet fájáról is beszél, talán azt nevezi Madách a halhatatlanság fájának. Alapvetően a jó és gonosz tudásának fájáról volt tilos enni, a másikról nem, nyilván ettek is. A bűneset után azonban az élet fája el lett zárva.

Egyébként, nekem meggyőződésem, hogy Ádám és Éva nem volt tudatlan, buta ember, csupán a jó és a gonosz konfliktusa volt elrejtve előlük, amiről nem volt szabad tudniuk, mert úgy kellett volna Istent választaniuk, hogy nincsenek tisztában a Mindenségben zajló szellemi konfliktussal, különben a Sátán óvást nyújtott volna be Isten ellen, hogy manipulálja az egyes számú bizonyítékot, aki nem volt más, mint az ember. A Biblia ugyanis egy olyan kozmikus perről számol be, ami a Sátán és Isten között zajlik, ahol Isten az alperes, és mennyei angyalok az esküdtszék, Sátán pedig a vádló. Isten belement abba, hogy egy törvényes eljárás keretében bizonyítsa be igazságát, szeretetét és a Sátán gonoszságát és gyűlöletét. A bizonyítási eljárás helyszíne a Föld, Isten igazságának és szeretetének a bizonyítéka pedig az ember. Az ember elhívása arra szólt, hogy Isten igazsága legyen a Sátánnal szemben, ezért találkoznia kellett a Sátánnal és győznie kellett volna, de elbukott. Sajnos a szabályokat, úgy tűnik, nem egyedül Isten hozta a per lefolyásával kapcsolatban, hanem egy mennyei bizottság. Talán ők a huszonnégy vén, akikről a Jelenések könyve ír, de ez nem biztos. Mindenesetre tény, hogy beszámol a Biblia arról, hogy bizonyos dolgokkal kapcsolatban nem feltétlenül Isten rendelkezik, lásd Nabukodonozor esetét(Dán 4,14).

2014. nov. 10. 22:51
 19/32 openyoureye ***** válasza:
Végülis a fa lehetett simán csak egy gyümölcsfa, a tiltás miatt és azért mert evett belőle Éva lett bűntudatuk és ezáltal lettek bűnösök, mert ellenszegültek a megálapodásnak. Persze ez csak teória, de így érthetőbb hogy lehet egy fa a jó és gonosz tudás fája... :)
2014. nov. 11. 01:05
 20/32 anonim ***** válasza:
0%

Open, közel jár az igazsághoz.

Tényleg ez a fa egy szimbólum volt. Azt sem tudjuk milyen gyümölcsöt termett. Nincs róla szó a Bibliában.

Bármelyik nyelven fogjuk olvasni a Bibliát, ugyanezt a konkrét történetet írja le, nem csak a magyar forditású.

Ez valóban azt jelentette, hogy Isten kipróbálta az ember Ádám és Éva engedelmességét.

Joga volt hozzá. Tulajdonképpen, Isten nem akarta, hogy az ember megtudja, mi a rosz.

Az Édenben a jót adta neki. Ádámnak szép feleséget, Évának férjet. Szép a házastársi szeretet, aki átéli igazat ad nekem. :)

Isten azt akarta, hogy egészséges, boldog gyermekeik szülessenek.

Gyönyörü természetet alkotott, folyók, a csillagos égbolt. A naplemente a tenger csodálatos szépsége. Az állatok, melyeken sokan mulat is az ember. Finom ételek.

Úgy mint mi, ha babát várunk szép szobát, kényelmes ágyacskát, játétokat stb.készítünk.

Nem kívánjuk, hogy a gyermekünk fájdalmakban kínlódjon. Nem akarta a szeretö Teremtö sem, hogy megtudjuk mi a kín, a halál, a háborúk, gyülölködések, ennek a rosznak a tudásától akarta az embert megvédeni, de nem eröszakkal.

2014. nov. 11. 06:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!