Az ún. "Jehova tanúi" miért nem vállalják a nevüket?
Még más embereket megértem, hogy nem tüntetik fel, elvégre szíve ügye mindenkinek egy ilyen oldalon, de pont a tanúk azok, akik az utcán is olyan hivatalosan és jól öltözötten tudnak tetszelegni az embereknek.
Nem provokációból kérdezem, pusztán kíváncsivá tett a gondolat, hogy ha már ilyen megingathatatlanul elszántak a "tanúskodás" felől, és látszólag itt is mindig dagadó mellizommal és foggal körömmel igyekszenek képviselni egy szervezetet, akkor miért kell titkolózni?
Félnek az üldöztetéstől? Vagy a saját szervezetüktől félnek (esetleges rossz válaszok esetén)?
Ennek több oka is lehet
Személy szerint Én sokáig vállaltam a nevem, aztán emberek megkerestek és sorozatos zaklatásnak lettem kitéve
Neked tisztelt kérdező miért is fontos az "igazi" neve az embereknek? Ugyan mond már meg, hogy egy ilyen, általában rövid és személytelen kapcsolatban mi haszna és értelme van? Ez az oldal amúgy is anonim oldalnak készült gyárilag, ezért is írnak ide sokan.
De egy dologra ez a kérdés is kiváló: a fontosabb bibliai igazságokról való figyelemelterelésre! Addig is, míg Jehova Tanúit ilyenről faggatod, nem a bibliai igazságokról van szó. Ebből a szempontból tényleg nagyon értelmetlen és jelentéktelen a kérdésed.
Miért kéne vállalniuk? Nem vagyok Jehova tanúja, de én is hivatalosan és jól öltözötten járok munkába, mivel előírja a házirendünk. Ettől még nem írom ki itt a nevem, mert ez egy anonim oldal, épp ez a lényege, hogy ha nem akarod, nem kell feltüntetni a nevedet.
Mellesleg attól, hogy valaki Jehova tanúja, nem feltétlenül csak a vallás témakörbe fog írogatni. Bármilyen hihetetlen, ők is emberből vannak, lehet nekik is olyan személyes problémájuk más témakörben, aminél nem szeretnék kiírni a nevüket. Ha egy témánál kiírnák, kikerülne az összes többihez is.
Én azért, mert akkor meg kellene hogy öljelek, hogy ne szenvedjél annyit...
Meg így semmi sem korlátoz abban, hogy önmagamat adjam.
Így legalább tényleg 100% azt írom, amit gondolok. (most lehet ez ijesztő volt így elsőre). :D
Kedves Attila
a Te komentjeid sajnos azok közé sorolom /ez az én személyes magán ügyem, jogom/... hogy Te nagyon elfogult vagy egyes embertársaiddal szemben. Ezek közé különösen tartoznak ezen az anonym oldalon a tanúk.
Te tudod honnan származik elfogultságod, de lehetöséget ad neked arra, hogy efajta gyülölködös, csúfolódós, támadós kommenteket adjál. Sajnos sokszor nem vagy képben.
Mond mit akarsz? Talán a pontos címet is írja ki az ember, hogy hol lakik, esetleg mikor megy otthonról? Talán a tolvajok miatt is, hogy tudják mikor lehet kényelmesen hozzánk jönni kirabolni a házunkat, lakásunkat?!
Kérlek azért tedd egy kicsit félre a gyülölködésedet, tudod a harag rosz tanácsadó.
"Mond mit akarsz? Talán a pontos címet is írja ki az ember, hogy hol lakik, esetleg mikor megy otthonról? Talán a tolvajok miatt is, hogy tudják mikor lehet kényelmesen hozzánk jönni kirabolni a házunkat, lakásunkat?!"
Tipikus, mind minden kérdésnél itt is megy a felesleges bla-bla ahelyett, hogy a kérdést vennénk figyelembe, márpedig itt az is kérdés, hogy kik azok, akik A NEVÜKET VÁLLALVA (kikért házszámot?!) képesek megvallani a Jézus Krisztusban levö hitüket!
Nem nevezlek katynek mert lehet nem is ez az igazi neved, álnevek pedig engem se és az Urat sem érdekli. Névtelenke, mit fogsz mondani az Úr elött?
"Féltem MÁS EMBEREKTÖL, ezért nem vállaltam a nevem, amikor téged hirdettelek Jézus!" ??
Jézus szavaira emlékezz, aki szégyenli Öt, azt szégyenleni fogja az Úr is!
""Féltem MÁS EMBEREKTÖL, ezért nem vállaltam a nevem, amikor téged hirdettelek Jézus!" ??"
Bizony-bizony Attila, ahogy az előttem szóló tesó írta, a te kritikád alaptalan a Biblia fényében. Tehát hogy még konkrétabb legyek: AZ IGAZSÁG szerint okafogyott a vádad felénk, mert ugyanis nem az én nevem kell megvallani, hanem NEKEM JÉZUSÉT, és annak Atyjáét, Jehovát!
A te kritikád azért is értelmetlen, mert éppen Jehova Tanúi azok, akik vállalják magukat - méghozzá SZEMTŐL-SZEMBEN is az emberek előtt. És ilyenkor általában be is mutatkoznak, méghozzá a saját nevükön.
Te melyik vallásos csoportban teszed ezt más hittársaiddal világszerte, ahogy azt Jézus a Máté 24:14-ben mondja?! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!