Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Jehova Tanúi ha a...

Kedves Jehova Tanúi ha a Társulat vezetősége nem közvetlenűl "Jehovától" kapja az írányítást, akkor kitől és hogyan?

Figyelt kérdés

Egy egyszerű kérdésre egy egyszerű választ szeretnék olvasni persze alátámasztva a Biblia által.

Fog ez sikerűlni?

Köszönöm!

2014. nov. 5. 20:13
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
8%

Kedves kérdezö,

nézd meg kérlek a hivatalos honlapunkat, kicsikét kérlek olvass, kutass, megérted :-) Igen és vedd a kezedbe a Bibliádat is

2014. nov. 5. 20:27
 2/20 A kérdező kommentje:
Kedves gr katy amit írsz azt már rég megtettem, de sajnos semmit nem találtam ami megválaszolta volna a fenti kérdést. :)
2014. nov. 5. 21:00
 3/20 sandor76 ***** válasza:
31%

Ezt a kerdest az egesz Biblia alatamsztja.

Az egy masik kerdes ki erti meg.

Azert,mert sokan ugyanazt a Bibliat olvassak,es megis ezerszam van vallas.

Szelektalni kell ,melyik tanitas all legkozelebb a Bibliaban leirtakhoz.

pl;Ha egy vallas benne van a haborukban,az nem az igazi,mert Jezus tanitasa szerint a kovetoi nem tesznek ilyet semmilyen korulmenyek kozott.

Ha teljesen le van szukitve,csak egy par vallasra,egyhazra mar nehezebb dolgunk van.

El kell melyednunk a tanitasokban,es ossze kell hasonlitanunk azzal amit latunk a vilagban.

Tenyleg ugy vannak-e a dolgok ahogy irva vannak.

Nem egy ember magyarazasa utan kell mennunk,mert olyan szepen beszel,es sokan felneznek ra.

Nem jelent semmit.

Ha ezeket megtettuk,nem vagyunk tavol a vezeto testulettol,hogy ugyanugy ertsuk az irasokat ahogy ok.

Akkor miert pont ok ,merul fel a kerdes.

Ezek az emberek ugyanugy elkezdtek tanulmanyozni a Bibliat,mint barki mas megteheti,de az idejuk nagyreszet ezzel toltik.

Osszevetik mas Bibliatudosok es Bibliamagyarazok tapasztalataival,es eggyeztetik valoban ugy vannak-e a Bibliaban is lejegyezve.

Teljesen biznak abban,hogy a Biblia sajat magat igazolja,vagyis Isten mindent lejegyeztetett,ami ahhoz kell,hogy megertsek.

Daniel konyve 12-dik fejezeteben az angyal leiratta Daniellel,hogy az utolso napokban lesznek emberek,akik keresni,es kutatni fognak az igazsag utan.

Meg is fogjak talalni,es aszerint is fognak cselekedni.

A lenyeg pedig ez!

Nemcsak megertik,hanem cselekszik is.

Amikor elkezdodott Isten nevenek a megismertetese az emberekkel,es az a predikalomunka beindult amirol Jezus beszelt,egyre tobben,akik kerestek Istent ,felismertek ez az az igazsag ami kozelebb visz Istenhez.

Igy Jehova Tanui felvallaltak azt,hogy elkulonultek azoktol az ;osi;-nek nevezett egyhazaktol akik emberek,es politikai vezetok befolyasat keresik.

Mindezt csak azert,hogy Isten kepviseloi lehessenek,holott semmi kozuk ahhoz ,es nem is ertik valoban mit kellene tenniuk.

Jehova Isten leiratta a szandekat,es azt fokozatosan tarja fel,ahogy latjuk beteljesedni.

Amikor a vezeto testulet,vizsgalja az irasokat,megfigyelik hol jarunk,mik teljesedtek mar be es merre tart a vilag allapota.

Fontos azt is megerteni,milyen profeciak teljesedtek mar be,es meg melyek nem.

Ezek alapjan lehet behatarolni az idoket,pl;milyen kozel lehet Armageddon.

Itt mivel nincs idopont,a megtortent esemenyekbol lehet tudni milyen kozel lehetunk.

Mivel a szentiras Isten Szelleme ,vagyis ereje altal lett lejegyezve emberek altal,csakis Isen szelleme segitsegevel ertjuk meg.

Isten pedig fel is tarja mindazoknak akik keresik es kerik Ot,hogy megerthessek.

Ez egyszeruen ugy van,hogy megertjuk-e mi miert van,es a tiszta lelkiismeretunk alapjan megtesszuk amit Isten ker tolunk.

pl;ki van zarva ,hogy orjongunk es rangatozunk,mert be tellunk szellemmel.

Ha valaki megerti ,hogy Isten szelleme nem igy mukodik,es nem is igy mukodott,azt nem lehet felre vezetni.

Roviden ennyi.

Termeszetesen,ha tobbet szeretnel tudni,el kell kezdeni tanulmanyozni,es akkor az osszes Bibliaverset kikeresve epitheted a hitedet.

2014. nov. 5. 21:34
 4/20 anonim ***** válasza:
78%
Az Őrtorony társulattól kapják.Semmi köze Istenhez!
2014. nov. 5. 21:47
 5/20 anonim ***** válasza:

Te most komolyan azt hitted, hogy egyszerű választ fogsz kapni? EL, KELL, OLVASNOD, AZ, EGÉSZ, ÍRÁSUKAT, MÉGHA, BELE, GEBEDSZ, IS!

Sokszor kértem én is tőlük rövid és egyszerű választ, de az esetek 90%-ban nem így történt és ezért bele is fáradtam az eszetlenségeik olvasgatásába. Mire végig olvasom rájövök, hogy 1, elment fél óra az életemből az idegeskedésre 2, nincs erőm már visszaírni, mert az úgyse változtatna semminse náluk

Az igen igen legyen, a nem nem. A többi csak bla-bla.

(Máté 5:37 nyomán)

2014. nov. 5. 21:49
 6/20 A kérdező kommentje:

Kedves Sándor!

A válaszod nem kielégítő..

Próbálod elterelni a figyelmemet más vallások irányába....ne haragudj de ez nem fer.

De,hogy eleget tegyek óhajodnak érdemes lenne megvitatni,hogy melyek azok a vallások amelyek nem tesznek eleget a Biblia elvárásainak.

-Kezdjük a Katolikusokkal.

"Támogatják" a hadseregeket?

A válasz azt hiszem igen mert igen ott vannak a papok a seregekben.

-Reformátusok;

Támogatják a seregeket?

Fájó szívvel azt kell mondanom,hogy igen támogatják.

-Ortodoxok;

Igen támogatják és felszentelik a katonákat.

-Unitáriusok;

Igen,habár kevesen vannak,de a válasz igen.

-Adventisták;

Nem! Nem támogatják!

-Baptisták;

Nem támogatják!

Lám lám,nem ti vagytok az egyedűliek akik nem fognak fegyvert a kezükbe. :)

Miért van az,hogy mindig önmagatokat dcséritek?

2014. nov. 5. 21:53
 7/20 sandor76 ***** válasza:
0%

Ugyes vagy kerdezo,ez egy volt a vizsgalando tettek kozul.

-Megturik-e maguk kozott a homosexualisokat?

-Hirdetik-e az igazsagot ahogy Jezus tette?

-Beleszolnak-e a politikaba?

-Van-e koztuk faji, etnikai megkulonboztetes?

Vizsgaljuk tovabb,holnap ujjab szelektalas lessz.

2014. nov. 5. 22:10
 8/20 A kérdező kommentje:

Ok állok elébe! :)

Vizsgáljuk meg azokat a kérdéseket amalyeket te feltettél,hogy melyek azok a vallások amelyek pro és kontra vannak. :)

Utna meg jöhet a többi...:)

2014. nov. 5. 22:25
 9/20 anonim ***** válasza:
88%

Nem képesek rövid és tömör válaszra. De én válaszolok helyettük:

mivel Isten állandó és nem változtat semmin, ezért az ő folyton megújuló tanításuk, ami sokszor olyan, hogy az előző szöges ellentéte a következőnek, ezért csak a sátántól jöhet, mert az a megtévesztés atyja.

2014. nov. 5. 22:26
 10/20 anonim ***** válasza:

Rendben van, szűkítsük tovább:

"Bizony, bizony mondom néked: ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát."

"Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, az én bennem lakozik és én is abban."

"Boldogok, akiknek szívök tiszta: mert ők az Istent meglátják."

"Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem"

"Legyetek azért ti tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes."

"Ha engem szerettek, az én parancsolataimat megtartsátok."

"Betegeket gyógyítsatok, poklosokat tisztítsatok, halottakat támasszatok, ördögöket űzzetek. Ingyen vettétek, ingyen adjátok."

Folytassam?

2014. nov. 5. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!