Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Jehova Tanúi ha a...

Kedves Jehova Tanúi ha a Társulat vezetősége nem közvetlenűl "Jehovától" kapja az írányítást, akkor kitől és hogyan?

Figyelt kérdés

Egy egyszerű kérdésre egy egyszerű választ szeretnék olvasni persze alátámasztva a Biblia által.

Fog ez sikerűlni?

Köszönöm!

2014. nov. 5. 20:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
6%

Mit akarsz folytatni kedves válaszoló? Ezeket a kiragadott, önmagukban- és félremagyarázott verseket? Ezekért kár lenne. :-)

De úgy gondolom, hogy ez egy off tőled!

2014. nov. 5. 22:46
 12/20 anonim ***** válasza:
0%

"mivel Isten állandó és nem változtat semmin, ezért az ő folyton megújuló tanításuk, ami sokszor olyan, hogy az előző szöges ellentéte a következőnek, ezért csak a sátántól jöhet, mert az a megtévesztés atyja."

Kedves válaszoló! Valójában éppen a te válaszod való Sátántól, mivel a Szentírásnak ellentmondó érv, tehát félrevezető. Ugyanis az a tény, hogy Jehova igazságai változatlanok, nem zárta ki az első sz.-i keresztények esetében sem, hogy ne gondoljanak helytelenségeket róla, hogy ne tévedjenek!

2014. nov. 5. 22:51
 13/20 anonim ***** válasza:
11%

Igen vannak lokálisan kisebb csoportok, akik nem mennek el harcolni háború idején, de sajna a két példád kedves kérdező, nem volt pontos. Ugyanis mind az adventisták, mind a baptisták megosztottak ebben a kérdésben, mint ahogy mindét vallás erősen megosztott világviszonylatban sok mindenben. Kérlek nézz jobban utána!

De a kérdésedre is válaszolnák, ha megengeded. Mit jelent neked az, hogy "közvetlenül Jehovától"? Nem ártana pontosítani, hogy te mit értesz alatta, ugyanis sokféle "vezetési" elképzelés létezik. Természetfeletti módon, vagyis "csoda" útján kapott kinyilatkoztatásokat értesz alatta, mint az ihletett ókori próféták esetében?

Ha erre gondoltál, akkor olvasd el kérlek a Héb 1:1, 2-es versét:

(Héberek 1:1-2) "Az Isten, aki régen sokszor és sokféleképpen szólt ősatyáinkhoz a próféták által, 2 ezeknek a napoknak a végén egy Fiú által szólt hozzánk, akit kinevezett mindenek örökösévé, s aki által a világrendszereket is alkotta."

Ma Jézus által szólt tehát Jehova hozzánk, és vajon hol olvashatunk róla? Igen, a bibliában. Nem véletlenül íratta le a szavait és a róla szóló tanításokat az ihletett bibliaírókkal Jehova nekünk, sőt a bibliában szerepel is annak deklarált célja:

(2Timótheus 3:16, 17) "A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, az igazságosságban való fegyelmezésre, 17 hogy az Isten embere teljesen alkalmas, minden jó cselekedetre hiánytalanul felkészített legyen."

Volt mint "kiigazítani" és helyretenni? Az elmúlt 100-150 évben pontosan ez történt Jehova Tanúi által.

2014. nov. 5. 23:04
 14/20 anonim ***** válasza:
36%
üdv, Jehova tanúi soha nem állították, és nem is állítják, hogy a kiadványaik ihletettek lennének. (ennek ellenére én is ismerek egy két három tanút, aki ezt állítja) a vezető testület a biblia alapján kiiskolázott lelkiismerete alapján, és Jehova szellemének támogatását kérve dönt a témákról, amelyeket akár évekig tartó munkával, és utánnajárással írnak meg. ennek ellenére sohasem tökéletesek a leírt dolgok, miként semmi nem tökéletes, ami emberektől származik. mégis, szerintem kiérezhető belöllük a szeretet. :-)
2014. nov. 6. 08:50
 15/20 anonim ***** válasza:
0%

"(ennek ellenére én is ismerek egy két három tanút, aki ezt állítja)"

Én 24 év alatt egyel sem találkoztam. Nem tudom, hogyan állíthatja ezt valaki a Tanúk között, hiszen ez Jehova Tanúiról alapvetően Írásellenes információ, és ha ezzel a véleményével kitartana, Írás szerinti módon kellene eljárnia felette. Tehát esélyt sem látok arra, hogy valaki (egy új tag) tartósan ilyen véleményen lehetne.

Szerintem tehát részletesebben kéne ezt kitárgyalni (ha már szóba hoztad), mert ez így úgy tűnik, mintha jelentős számuk lenne azoknak, akik nem az igazat mondják. Ez pedig nem igaz.

2014. nov. 6. 10:34
 16/20 anonim ***** válasza:
0%
nyílván gyülekezete válogatja.akinek nem inge, ne vegye magára. az egyikük pl nem is fiatal volt, hanem vén. amikor több tanú előtt kérdeztem rá, nagy nehezen belátta a tévedését. sokak túlbuzgóak ezen a téren. :-)
2014. nov. 6. 10:50
 17/20 anonim ***** válasza:

Ahogy már mondtam, én esélyt sem látok arra (sok szempontból sem), hogy ilyen véleményen legyen valaki erről az alapvető kérdésről, nemhogy egy vén. De ez csak az én véleményem. :-)

Ha csak a több mint 100 keresztelkedési kérdésekre gondolok, amelyben külön fejezet foglakozik a szent szellem működésével, akkor is lehetetlen átsiklani a kérdés felett. De alaposan és részletesen tárgyalva van az Érveljünk könyvben is. Ha a számtalan forrást figyelmen kívül hagyja valaki, akkor mi alapján keresztelkedett meg?

Az elmúlt 10-20 évben nem hinném, hogy ilyen megtörténhetett.

2014. nov. 6. 12:27
 18/20 anonim ***** válasza:
ok, nem akarom lerombolni a hitedet. véleményed szerint helyes azt mondani, hogy a királyság kiadványokat ad ki?
2014. nov. 6. 16:07
 19/20 anonim ***** válasza:

Semmi gond, a hitem úgysem emberektől függ. :-)

Sokféleképpen lehet fogalmazni, ha az ember tudja helyesen, biblikusan értelmezni, de ha a laikusoknak írunk, mindenképpen előnyösnek tartom, ha egyértelműen és kevésbé félreérthetően van megfogalmazva az infó.

2014. nov. 6. 16:40
 20/20 sandor76 ***** válasza:

Tehat a feltett ot kerdes alapjan,nem maradt valami sok egyhaz,es vallasi tanitas a tarsolyban.

Amik maradtak eggyik sem igyekszik azt tenni amit Jezus mondott ezekre az utolso napokra vonatkozolag,hogy igyekezzenek megmenteni az embereket,akiket a hamis vallasok satan iranyitasa alatt megtevesztettek.

2 Timoteusz,2;24-26.

Itt az ordog csapdai mindent felolelnek amik nem eggyeznek meg a Biblia tanitasaival,ez pedig meglatszik abbol ,ahogy egyes vallasok megnyilvanulnak olyan dolgokban,amik Isten szandekaval,es akarataval nem azonosak.

Jezus vilagosan kijelentette,hogy az O kovetoi hirdetni fogjak azt a jo hirt amely altal orok eletet nyerhetnek,akik halljak a szot es figyelnek ra.

Mate;24;14. Mark;13;10.Hirdeti -e ezeket meg valamelyik?

Miert nem,nincs a Bibliaban?

Benne van mindenki szamara,csak nem is ertik pontosan mirol is van szo.

Ha pedig nem ertik hogyan is cselekedhetnek.

Hat a vegere nem maradt csak egy.

Az pedig hogy nem fogadjak el ami nyilvanvalo,es nem teszik amit Isten,es Jezus elvar mindenkitol,ez mar egyeni dontes.

2014. nov. 6. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!