Kedves keresztények, hogyan élitek meg az ágyban, hogy az idő vasfoga elbánik veletek vagy a párotokkal?
Engem érdekel.:)
Ide is leírhatod, ha szeretnéd. Legalább többen okulnak belőle.
Mi a helyzet, ha 15 vagy több év van egy pár között?
És az egyik páron nagyon meglátszik az idő?
Alaptézisek!
- Az ember nem 60 év hűségre van kalibrálva. Amikor ezt kitalálták akkor a legritkább esetben éltek az emberek 50+ évet. Nagyjából 20-25 év volt a max amit együtt kellett töltsenek. Ez most reális esetben 40-50 év. Eleve necces.
- Nem mindenki képes erre. Hosszú évek után van akinek nincsen igénye másra, (komoly kisebbség) a többeknek kisebb nagyobb mértékű igénye lesz.
- A három fő csapásirány: A. elfojtás B. titkos légyott (megcsalás) 3. (a "botrányos" még) a kapcsolat megnyitása/átértékelés (szexuálisan)
Az elfojtás is árnyalt.
Van aki "kibírja", van aki már megvadul de kibírja. Van aki levezeti egy hobbiban. Van aki szinte megutálja a párját (ismerjük az állandóan egymást csesztető idősebb párokat?) van aki félrejár, és van akik leülnek és megbeszélik.
Mert ez probléma és a többség ráfut.
Kereszténység ide vagy oda az elfojtás frusztál. Idővel felörlő. És együtt vannak már de minek. Sérül a férfi/nő énkép. Nem érzi magát férfinak, és nőnek. "csak férj" "csak feleség" És ha már nagyon nem bírják a megmérgezett kapcsolatban válás lehet a vége. (igazából ekkor már jobb is)
A megcsalás más kérdés. A 90% ki sem derül, ha igen megy a hajcihő. Válás, gyerek elhelyezés, vagyon megosztás. egzisztenciák, családok mennek gallyra.
És van a harmadik út, ami ebben a kulturkörben (és sok másikban) radikális.
amikor értik a pár tagjai, hogy mi a szex és szex között a különbség, és "szabadon engedik a másikat". Olykor egy "baleset" belefér.
Nem véletlen, hogy a swingeresek az egyik legstabilabbak párkapcsolatok terén. Egyébként boldogabbak és kiegyensúlyozattabbak is.
A probléma tényleg jó megoldásához le kell számolni ezzel a szexuális értelemben vett hűség fogalmával. Nem véletlenül van az iszlámban is ismert ágyas/több feleség megoldás.
Ez persze nem mindenkinek megy. Nagyon nem. Kompletten kell átértékelnie a neveltetését, és azt a modellt amit egy életen át súlykoltak bele. Ez komoly szellemi bukfenc, nem mindenki képes megugrani. De akiknek sikerül azoknak ilyen problémájuk nincsen és nem is lesz.
Ellenben tényleg együtt maradnak 40-50 évig. Ne feledjük az életkor tolódik ki, egyre tovább kell vállalni azt ami az emberi természettel alapvetően megy szembe.
Az elfojtás, eltiprása a saját személyiségnek az akár vallási, akár közgondolékodás beli okból léleromboló lesz idővel, tehát nem megoldás!
Köszönöm az érdekes gondolatmeneted kifejtését.
És ha valaki pedofil? Ő mit tehet? Neki muszáj elfojtani?
Én szerintem az ideális modell az, hogy nincs férj és feleség. Mindenki mindenkivel, a gyerekek meg közösek.
Na jó ezt nem gondoltam komolyan.
De akkor ha jól értem, akkor te azt támogatod, hogy néha közös megbeszélésen nyitott kapcsolat, ha jól értem...
lássunk tisztán.
A pedofil gyereket ront meg! Fájdalmat, törést okoz neki! A gyereknek még nincsen fejlett nemisége, csak épül. (a pszichoszexuális fejlődés kezdeti fokain van) És akkor is erőszak lenne ha már nemileg érettebb lenne.
A nyitott kapcsolat a pár két tagjának döntése! Nem mások kárára épül!
Én azt támogatom, hogy a párok ahelyett, hogy elutasítóak, és kizárólagosságot követlenek minden áron (akkor is ha életképtelen náluk) ahelyett
1. ismerjék fel, hogy ez létező probléma
2. Ismerjék fel, hogy vannak megoldások ahelyett, hogy elfojtanak, félrelépnek, és utána válnak
Mert baromság elválni olyasmiért ami megoldható
3. Üljenek le és próbálják megoldani! Mert meg lehet többnyire! Ne asztalt borogassunk reflexből, mert "úgy kell". Egy frászt kell! Együtt vagytok dönthettek máshogy is! Rajtatok áll!
Azt mondom, hogy ez létező dolog van megoldás, és ne demagógiák és kötelező szempontok szerint döntsenek. Legyenek döntésképes közös entitás és ha úgy kívánja az Ő életük akkor merjenek másképp is dönteni mint ahogy kell!
mert nincsen olyan hogy így kell!
Én is azt bírom a legjobban, amikor nem egymással beszélik meg a gondjaikat a párok, hanem itt kérdeznek mindenfélét.
Néha olyan, mintha nem is ismernék egymást, csak plüssnek tartják a másikat.
Teljesen egyetértek veled.
Igen. 1 éve tolom lassan a szerelem-szex témakörben és eddig 7 házasságot mentettem meg így.
Mondjuk ott már 6x megcsalás miatt állt a bál.
A nők nem értik ezt főleg, ők nagyon birtoklósak. És a probléma akkor van, ha nem is akarják érteni, hanem elutasítóak. Persze csodálkoznak ha megtörténik velük.
egy férfi amelyik "meglátja magán a bilincset" (megroggyan a férfiképe) pánikszerűen cselekszik. És "meghúzza az első csajt akit tud" hogy vulgáris legyek.
A lényeg azonnal pánikreakciók vannak.
ha ez találkozik egy kapuzárással is akkor meg lelép egy másik nővel hátrahagyva a családját. (ez menthetetlen kategória)
A tapasztalásom viszont az, hogy akik ezen elgondolkodnak azok meg is tudják oldani. Aki nem elutasítja pár hét rágódás után képes megérteni!
Még akkor sincsen veszve semmi, amikor megvan a megcsalás már.
Igen.
12 éve ismerem a páromat 9. éve a feleségem!
1 éve nyitottunk.
És nagyon nagyon nagyon nem bántuk meg.
Teljesen más lett így a kapcsolatunk. Totálisan felszabadult, béklyó mentes.
Nem tudom elmondani. De azért megpróbálom.
Olyan érzés amikor biztos vagy benne, hogy ez örökké tart, mert nincsen miért, hogy ne így legyen. az utolsó fal, utolsó "tabu" is ledőlt, teljes elfogadás mindkét részről.
És igen, belefutottam ebbe és megroggyantam! férfikép, és önértékelés szintjén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!