A keresztények elismerik Mohamedet (az egy igaz) Isten prófétájaként?
Érdekes. Kíváncsiságból olvasgattam csak részleteket a Koránból és abban van szó Jézusról, Mózesről, Noéról meg egy csomó Bibliai karakterről, akiket szintén prófétának tekintenek. Ellenben itt vannak a keresztények, akik minden jóság megtestesítőjének tartják magukat, az Iszlámot mégis elítélik, elzárkóznak tőle.
Nekem eddig úgy tűnik, h az Iszlám a békésebb, elfogadóbb vallás.
" miután az egyetlen fia megváltotta a világot azután egy arab kereskedön keresztül felülirja a fia által közvetitett kinyilatkoztatás egy részét?"
Az iszlám szerint Istennek nincs fia, akkor ő félisten lenne. Ez nem görög mitológia.
Am mi a baj az arab kereskedőkkel? Azt hittem, Isten egyformán szeret mindenkit.
Nem felülírta, hanem kiegészítette. Ennyi erővel minek Jézus, ha előtte már volt Mózes?
"Mohamed meg egy gazdag üzletember volt aki irt egy könyvet és meghalt természetes halállal."
Abban a könyvben olyan dolgok vannak leírva, mint az embrió fejlődése v geológiai alapismeretek, amikre tudósok csak évszázadokkal később jöttek rá modern eszközök és tudomány segítségével. Mohamed analfabéta volt, Gábriel Arkangyal tanította meg neki, amit ma Koránként ismerünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!