Valaki elmagyarázná nekem ezt? ( Bővebben lent)
Mit jelent ez? Hogyan kell értelmezni..ti hogyan értelmezitek? (Ha lehet magyarázattal)
" Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert.
35. Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támaszszak az ember és az ő atyja, a leány és az ő anyja, a meny és az ő napa közt;
36. És hogy az embernek ellensége legyen az ő házanépe."
Hát én itt vagyok speciel, hogy ha megfelelek neked....
Szóval ha végig olvasod a fejezetet, akkor láthatod ezt a részt az idézeteid előtt:
"
16.
Ímé, én elbocsátlak titeket, mint juhokat a farkasok közé; legyetek azért okosak mint a kígyók, és szelidek mint a galambok.
...
21.
Halálra adja pedig testvér testvérét, atya gyermekét; támadnak magzatok szüleik ellen, és megöletik őket.
22.
És gyűlöletesek lesztek, mindenki előtt az én nevemért; de a ki mindvégig megáll, az megtartatik."
Az idézeteid után pedig:
"37.
A ki inkább szereti atyját és anyját, hogynem engemet, nem méltó én hozzám; és a ki inkább szereti fiát és leányát, hogynem engemet, nem méltó én hozzám.
"
Itt arról van szó tehát, hogy a Krisztus miatt a családtagok között is vita támadhat. Nem a Krisztus fog fegyvereket hozni és háborút. Hanem lesznek olyanok, akik gyűlölni fogják őt a keresztény tanokkal együtt. Ezek az emberek fognak pusztítani, dühöngeni, (érzelmi) zsarolni, elárulni a másikat.
Békességet azért nem tudott hozni, mert van aki nem akar békét. Ez a réteg vagy megváltozik, vagy kihal és majd akkor lesz béke.
Amikor valaki megismeri az Urat, az Ő szeretetét és Isten beszédének igazságát, az meghasonlást okoz, a hívő ember és a világi ember között.
És itt a hívő ember alatt tényleg az olyan embert értem, aki olvassa a Bibliát és kiáll mellette és Isten mellett. Az olyan ember aki szimplán csak vallásos (templomba jár hetente gyónni meg "áldozni", de közben nem is ismeri az Urat), az nem fog meghasonlást okozni egy családban vagy egy közösségben.
Persze nem az a cél, hogy mindenáron meghasonlást okozzunk, erről szó sincs, ellenkezőleg, miránk a békítés szolgálata lett bízva (2Korintusi levél 5,18). Viszont az igazságot és a szeretetet (és főleg Istent) sokan nem szeretik és már ez alapjában meghasonlást okoz.
Derek Prince a XX. század egyik legnagyobb keresztény tanítója szerint a "fegyver" amiről Jézus beszélt, az Isten beszéde (Biblia) és én egyet is értek vele.
Ha megnézed (jó hosszúra nyújtom tudom), egyedül a Biblia az, ami szöges ellentétben áll az egész világgal (evolúció elméletek, okkult ágazatok, oktatás, vallások, katolikusok, jehovatanui, "ufók", stb).
Ha valaki kiáll Isten beszéde mellett, az a világgal néz farkasszemet és azokkal, akik a világi dolgok mellett kiállnak.
36. És hogy az embernek ellensége legyen az ő házanépe."
Ezt, hogy lehet értelmezni? A cél, hogy a család, szerettek ellenségek legyenek? (hisz ha az egész család keresztyén, akkor minek kell meghasonlást támasztani? Tudtommal a meghasonlás szó jelentése társas életre vonatkozólag jelenti az illető társak azon viszonyát, midőn valamiben meg nem egyezvén, egymástól véleményben, vagy tettben is elválnak, elszakadnak, egyszersmind ellenséges indulattal viseltetnek egymás iránt..
Amit megint nem értek (nem vonok kérdőre senkit és semmit, csupán érteni szeretném), az /" Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert. /
A fegyver ahogy utolsó mondta legyen a Biblia, de Jézus tanításának lényeges "témája" a szeretet..és ahol ellenségeskedés van nincs szeretet, vagy legalábbis az kevés..
Utolsó, köszönöm a válaszod! Értem én, és tudom, hogy nem Istentől származik a rossz..ha egy ember bármi rosszat cselekszik azt ő akarja úgy, hiszen szabad akaratunk van..mi döntsük el mit teszünk, még azt is, hogy hiszünk e vagy sem valamiben..
de a kérdésemre nem igazán volt válasz ez :)
Szervusz
Mivel Krisztus az Atyja tanítását hozta ide a földre, és az a békéltetés(Istennel) Szava volt, az általad idézett szavak semmi képpen nem azt jelentik, hogy családon belüli gyűlöletet akart volna szítani Jézus.
Amikor először beszéltél a rokonaidnak, barátaidnak és másoknak azokról a jó dolgokról, amelyeket megtanultál Jézustól, biztosan arra számítottál, hogy mindenki el fogja fogadni a bibliai igazságokat, hiszen annyira logikusak! És lehet, hogy néhányan el is fogadták, a legtöbben azonban nem. Sőt, talán egy-két családtagod úgy kezdett bánni veled, mintha az ellenségük lennél (Máté 10:32–38). De ha kitartóan azon fáradozol, hogy jobban tudj érvelni az Írásokból, és keresztényhez méltón viselkedsz, még az ellenséges személyeknek is megváltozhat a véleményük.
Szia!
A fény és a sötétség nem férhet meg egymással. Az igazság és a hamisság között kibékíthetetlen ellentét van. Az egyik fenntartása és megvédése a másik megtámadását és megdöntését jelenti. Ezért jelentette ki Jézus Krisztus, hogy "nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert" (Mt 10:34).
Hadd hozzak egy példát. Néhány évvel a reformáció kezdete után Luther ezt mondta: "Isten nem vezet, hanem előre taszít. Magával ragad. Nem vagyok a magam ura. Szeretnék nyugodtan élni, de belekényszerültem a kavargások és forrongások közepébe."
Ez a viszály nem az evangélium nyomán keletkezik, hanem az iránta érzett ellenkezésből fakad. Minden üldözés közül a családi ellentéteket és a legdrágább földi barátoktól való elidegenedést a legnehezebb elviselni. Ezért jelentette ki az Úr Jézus: "Aki inkább szereti atyját és anyját, hogynem engemet, nem méltó énhozzám; és aki inkább szereti fiát és leányát, hogynem engemet, nem méltó énhozzám; És aki föl nem veszi az ő keresztjét és úgy nem követ engem, nem méltó énhozzám" (Mt 10:37).
Talán azért nehéz ezt nekünk megérteni mert jelenleg nincsenek üldözések, mindenki szabadon gyakorolhatja a vallását, de ne felejtsd el, hogy ez nem volt mindig így!
Üdv. Péter
Tömören és egyszerűen azt jelenti, hogy a gondolkodásod olyan szinten fog elütni a többi emberétől, hogy nem bírjátok egymást elviselni. Erről szól.
És ez betű szerint így is van. Egy mélyen vallásos előbb utóbb kihúzza a gyufát a környezetében.
ami nem is csoda.
Esetleg fatalista, nem lehet érdemben megkérdezni mert jön a vallási válaszaival, esetleg ahelyett, hogy a családjával törődne caplat a misére amikor máshol lenne rá szükség, mi több megpróbál megtéríteni, és ha megpróbál az ember normálisan élni állandóan pedzegeti, hogy bűn ez, bűn az. Ha vannak gyerekei elkezdi félre nevelni őket, stb... Ezekre szerintem majdnem mindegyikünk tud élő példát a környezetében.
Az ilyentől egy idő után már mindenki szabadul aki teheti :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!