Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Családfakutatást csinálok és...

Családfakutatást csinálok és az őseim között voltak evangélikus-református vallásúak. Én azt hittem ez két külön vallás. Valaki elmagyarázná ezt?

Figyelt kérdés
Szóval felkutatom a családfámat és az anyakönyveknél az van odaírva,hogy evangélikus-református.

2014. jún. 17. 20:59
 1/10 anonim ***** válasza:
66%

Nem két külön vallás, csak két külön felekezet.

Google jó barátod.

2014. jún. 17. 21:03
 2/10 anonim ***** válasza:
Két külön vallás, de mindkettő keresztyén. Vagy református, vagy evangélikus volt az ősöd. Feltehetően nem volt egyértelmű,hogy melyik egyházhoz tartozott.
2014. jún. 17. 21:10
 3/10 anonim ***** válasza:
2014. jún. 17. 21:12
 4/10 anonim ***** válasza:
42%
Mivel mindkettő a reformáció terméke, egyszerűen régebben az evangélikus után is odatették a református szót. Ennyi.
2014. jún. 17. 21:14
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha azt látod valahol az anyakönyvezésben, hogy evangélikus-református, akkor az a református hosszabb megnevezése. Csak az anyakönyvezésben használták.

Az evangélikus lehet: evang. vagy evangélikus, esetleg ágostai.

A református anyakönyvi jelölése: ref. evangélikus-református vagy református.

Ezek a magyarországi anyakönyvezés egy megadott időszakában használt jelölések.

2014. jún. 18. 00:46
 6/10 anonim ***** válasza:

A különbséget nem igen tudom, apukám valamikor református vallású volt, egyik nagyapám evangélikus...

Katy

2014. jún. 18. 05:54
 7/10 anonim ***** válasza:

...a Google... bár jó barát lehet, de nem mindig pontos, attól függ, milyen forrásból van az információ.... nekem már rosz menetrendet is adott

Akár azt is oda írhatja valaki, hogy a tej fekete.....

Katy

2014. jún. 18. 05:58
 8/10 anonim válasza:

Kedves Kérdező!

Ha őseid evangélikus-reformátusok voltak, az annyit jelent, hogy evangélium szerinti református volt a vallásuk. Vagyis reformátusok voltak. Az evangélikus felekezetűekre külön megjelöléseket használtak.

2014. jún. 18. 16:01
 9/10 Art13 válasza:
A reformatus vallasnak 3 felekezete van:evangelikus(lutheranus),kalvinista(pl.en az vagyok) es unitarius.
2014. jún. 18. 19:54
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Őseid reformátusok voltak. Régen így nevezték (így írták) az anyakönyvben: evangéliumi reformált. Rövidítve: ev.ref.

Az evangélikusok Ágostai reformáltak, vagy Ágostai evangéliumi reformáltak.

Az ágostai elnevezés egy lutheránus hitvallást takar.

2014. jún. 24. 01:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!