Milyen különbségek vannak egy katolikus, evangélikus és református istentiszteletben?
Figyelt kérdés
2014. jún. 8. 17:12
1/4 anonim válasza:
Elballag-> 1,2,3 helyre - megnéz-> saját tapasztalatot gyűjt
2/4 anonim válasza:
Engem is érdekelne, római katolikus vagyok. Én is gondoltam rá, hogy elmegyek, mert a városomban elég széles a "választék". Egyébként engem érdekelne pl. egy Adventista vagy baptista istentisztelet is. Itt nem néznének rám csúnyán? Gondolom ezek zártabb közösségek, mint az evangélikus vagy a református, szóval nagyjából mindenki ismer mindenkit. Hit Gyülekezete is van nálunk, de arra nem mennék, mert ők nyíltan utálják a katolikusokat. Elnézést, hogy elkalandoztam.
3/4 anonim válasza:
Elmehetsz más liturgiát meghallgatni,Lukee. Lehet, és nem néznek ferde szemmel rád (esetleg egy kínaiban:). Ahová nem lehet érdeklődődnek bemenni, az zárt, és nem is nagyon lehet tudni róla, úgyhogy nem lehet "betévedni". A görögkatolikusban pedig áldozhatsz is , ha felkészült a lelked, mert elfogadják egymást a rómaival. És nagyon szép a liturgiája, Aranyszájú Szent János alapján, tradicionális felépítéssel, jó ritmussal, kétszín alatti áldozással. Az ortodoxban viszont nem lehet, csak nézőként részt venni, ők elég sokáig nem is engedtek be nem ortodoxokat. De szerintem érdemes, sőt ahogy tehetem, mindig meghallgatok más szertartásokat is, még más vallásokat is. Mivel a szakrális szertartás lényege a saját átélés, ezért mindennél jobb.
4/4 anonim válasza:
Köszönöm a választ! Igen, görög katolikusa néha benézek, bár nekem hiányzik az orgona. Egyébként segédkántorként szolgálok, szóval lehet, hogy ezért :) Nekem a református templomok olyan ridegnek tűnnek. Mondjuk azért katolikusból is akad néhány túl díszített giccshalmaz. Ahol én játszom, az szerencsére nem ilyen, bár nem a kinézet miatt megyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!