Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kinek szolgáltok jehovatanuk?...

Kinek szolgáltok jehovatanuk? Jézusnak vagy Jehovának?

Figyelt kérdés

Máté evangéliuma 6,24 Senki sem szolgálhat két úrnak. Mert vagy az egyiket gyűlöli és a másikat szereti; vagy az egyikhez ragaszkodik és a másikat megveti.

Ti kit gyűlöltök és vettek meg szolgálat terén? Jézust vagy Jehovát?

Mivelhogy megvetitek a János 10:30-at, így csak ez a két választásotok maradt.

Én személy szerint eltudom fogadni azt, hogy Jézus és az Atya egy (Isten), így számomra nem jelent problémát az, ha Nekik (Istennek) szolgálok.

2014. okt. 14. 14:25
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
A Sátánt!
2014. okt. 14. 14:41
 2/15 anonim ***** válasza:
üdv, valójában azt kéri a Teremtő mindenkitől, (és maga Jézus is ezt tette)hogy adja oda a lelkét a felebarátjaiért, azaz mindenkiért. azt tanítja a biblia, hogy úgy nem lehet Istent szolgálni, ha valakinek valami panasza van ellenünk, ergo Istent szolgálni valójában Jézus példáját követve az, hogy minden emberrel megpróbálunk, amennyire töllünk telik, békében lenni, békeszerzőnek lenni, és hírdetni a jó hírt. jános a jelenésekben meg akart hajolni Mihály előtt, de ő óva intette: vigyázz, ne tedd, csak szolgatársad vagyok. az Istent imádd. mintha Jézust hallottam volna, aki szintén mondott hasonlóakat.
2014. okt. 14. 14:44
 3/15 anonim ***** válasza:
21%
Ez akkora átb@.szás már basszus. Ki az a Jézus ? Ki az a Jehova ? Nem meseszereplők ? Inkább higgyünk Shrek ben !
2014. okt. 14. 14:57
 4/15 anonim ***** válasza:
üdv, szerintem az evolúciós elmélet óta feltaláltak sok mindent, pl az elektromikroszkópot, meg a hubble űrtávcsövet. az ezeken látott dolgok pedig teljesen megdöbbentöek, figyelembe véve azt, hogy semmiböl soha nem lesz valami, még 2 semmiböl sem, hacsak nincs, aki megcsinálja. :-)
2014. okt. 14. 15:12
 5/15 Ozmium42 ***** válasza:

"figyelembe véve azt, hogy semmiböl soha nem lesz valami, még 2 semmiböl sem, hacsak nincs, aki megcsinálja"

Kivéve Jehova isten, de más tényleg nem!

2014. okt. 14. 16:07
 6/15 anonim ***** válasza:
üdv, szerintem nem ez jelenleg az emberiség számára legégetőbb kérdés. sőt, lehet, ezt jelenlegi, tökéletlen agyunkkal felfogni sem birnánk. mintha kolombusznak átadta volna egy indián a világ összes tudását egy dvd-n. nem ért volna semmit, mert még nem volt dvd. majd idővel...:-)
2014. okt. 14. 16:45
 7/15 anonim ***** válasza:

Én úgy vagyok vele, hogy amíg kettő ugyanazt mondja, egynek számít.

Amint mást mondanak, jön a konfliktus.

Hatalmi szempontból értelemszerűen az Atyát kellene követni.

A valóságban meg attól függ, hogy melyik mit állít.

2014. okt. 14. 17:15
 8/15 sztrecskó ***** válasza:

Szia! A tanúk Jézust nem ismerik el Istenként, hanem Mihály arkangyallal azonosítják. Amikor az utolsó időkről beszélnek is mindig az ószövetségből, Ézsaiásból idéznek, de azt figyelembe sem veszik, Jézus mit mondott. Ő Jehovát szolgálják.

Viszont ők nagyon sokmindenben eltérnek a "hagyományos" kereszténységtől, így nem lehet azt mondani, hogy ugyanaz, csak máshogy hívják. Katolikus - református - baptista - metodista - stb. már igen, egy Isten, és kis mértékben változó teológiai dogmák.

2014. okt. 14. 17:32
 9/15 anonim ***** válasza:
70%
Jehova szervezetét, az Őrtornyot szolgálják, neki tartoznak teljes engedelmességgel. Sőt sokszor Jehova alatt a szervezetet értik.
2014. okt. 14. 18:41
 10/15 anonim ***** válasza:

Tévedés gyermekeim,

az emlitett vers nem erről szól,

Vagy Istent szolgáljuk vagy a gazdagságot. a szövegkörnyezetről megfeledkeztél

K.N.

2014. okt. 14. 21:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!