Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Azért mert ferde hajlamaim...

Azért mert ferde hajlamaim vannak, már nem is fordulhatok Istenhez egy kis lelki táplálékért?

Figyelt kérdés

16 éves fiú vagyok. És a fiúkhoz is vonzódom. Mind érzelmileg, mind szexuálisan. Lányokhoz is, de csak csekély mértékben.

Mindezek mellett diagnosztizált depresszióval, szorongással, hangulatzavarral és kényszerbetegséggel küzdök.

Sok minden traumatikus élményem volt már, ahhoz képest, hogy még csak ilyen fiatal vagyok.

Megaláztak rengetegszer nyílvánosan, egész 16 évem alatt csúfoltak, piszkálnak a másságom miatt, pedig nem is vállalom fel, csak egyszer rossz embernek mondtam el, hogy mit érzek iránta..

Voltam már zárt osztályon, vagdostam magam, öngyilkossági kísérletem is volt.

Ezek már régebben történtek. Mai napig küzdök a pszichés gondjaimmal, és a tudattal, hogy talán még Istenhez sem fordulhatok, azért, mert a saját nemem iránt is vonzódom. Kimerültem lelkileg, úgy érzem, már nem bírom tovább.

Mikor templomba megyek, és a bűnökről beszélnek, meg arról, hogy meg kell bánni a bűneinket, mindig arra gondolok, hogy akkor én reménytelen helyzetben vagyok? Ha egy fiúra a szerelem érzésével gondolok, már bűnök ezreit követem el. Ha pedig szexuális szempontból is elképzelek dolgokat,akkor milyen bűnös lehetek én?

Szeretnék Istenhez fordulni, szeretném érezni, hogy szeret, hogy tudjam, Ő segít. De mindenhol azt olvasom, hogy a homoszexualitást a Biblia tőből elítéli, a bu zik pokolra kerülnek, és még a saját tiszteletesünk is (református vagyok) úgy nyilvánul meg erről a dologról, hogy lassan a bu ziké lesz a világ.

Nem bírom elviselni a tudatot, hogy nem fordulhatok Istenhez..

Azért mert fiúkat is szeretek. Pedig én nem vagyok a popóriszálós típus,és az emberem mind kedvesnek és jófejnek tartanak.

De már a barátaim is megjegyezték, hogy elkezdtem változni...rossz irányba.

Lobbanékony lettem,agresszív...

Már nem bírom elviselni ezt a mindennapos szenvedést.

Mit tegyek? Ne mondjátok azt, hogy váljak heterová, mert a fiúk iránt sokkal hevesebbek az érzéseim, és sokszor már csak ez az egy érzés az,ami örömmel tud eltölteni. A szerelem érzése. Amit lányok iránt nem igazán érzek.

És arról ne is beszéljünk, hogy a kényszergondolatok milyen gondolatokat gyártanak a fejemben. Aki ismeri ezt a betegséget, az tudja, hogy mire gondolok.

Vissza akarok térni Istenhez. Anélkül a tudat és érzés nélkül, hogy nem tudok megtisztulni teljesen,mert mindig bűnös maradok a beállítottságom miatt.

Kérem,aki válaszol,az ne kíméletes válszokat írjon,azért,mert nem épp szerencsés a sorsom. Biztos szeretnék lenni abban,hogy nyugodt lélekkel fordulhatok Istenhez.

Köszönöm, aki ezt végigolvassa, és a leendő válaszokért is hálás leszek.

16/F

2014. okt. 31. 18:49
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
33%
szia. nem vagyok túl vallásos:de ha eredendően bennünk van a bűn (Ádám Éva alma) és nincs teljes bűnbocsánat és még református is vagy akkor régen rossz az hogy ezen agyalsz a predesztináció miatt.Kár ezen rágodni nem tehetsz semmit,a helyed előre megvan,és a tudomány (meg minden más)jelenlegi állása szerint nem tudjuk hová jutunk halálunk után.
2014. nov. 1. 16:32
 32/43 anonim válasza:
79%
Szia, nagyon kérlek olvasd el az üzenetemet ha még ott vagy, én nem fogom hagyni hogy valami barmok egy szegény lelket így tönkretegyenek! SML a nevem monogramja, így biztos megtalálod mit írtam :)
2014. nov. 1. 21:04
 33/43 anonim válasza:
57%

Szia! Először is köszi az őszinte, nyílit bemutatkozó sorokat. Utána nyugi, minden rendben van. Nincs veled baj, mért lenne? Csak nincsenek melletted, azok, akiktől nem ezt vártad. Isten szeret, ahogy vagy, ha van. Ne a bibliától félj, azt ahogy mások is már írták, halandó emberek alkották. És mért lennél kevesebb? Minden oké! ;) Megölelnélek most :)

25 éves vagyok, meleg, és végzős az orvosin. Sokáig szenvedtem én is, de magam miatt... de nem vezetett sehova, én ez vagyok és kész, nem tudnék megfelelni egy neveltetésnek, egy vallásnak, vagy egy X éve begyepesedett politikai diktatúrának, vagy menne, egy darabig, de az álarc nehéz, aki színészkedik, és nem a saját életét éli, előbb utóbb számot kell adjon róla. A világon mindennek oka van, annak is hogy melegek vagyunk. Hogy miért, mitől... kit érdekel, ezt már megkaptuk, csak el kell fogadni, mint mindent, és tovább menni ;) Hogy merre, mind1, csak menjünk, Minden út vezet valahova!

Egy elgondolkodtató videó, lehet csupán e 30 perc is ad egy kis lélekmelengetést :) Nem elhinni kell, meg nem is elítélni 2 perc vagy a cím elolvasása után! :)

https://www.youtube.com/watch?v=wbdWFAlLh-s

Ha pesti vagy, szívesen beszélgetek, barátkozom veled ;)

Üdv, Balázs

2014. nov. 2. 18:49
 34/43 anonim ***** válasza:
58%

42%-os egy sérült,beteg személyiségzavaros ember!

Jobb,ha nem hallgatsz rá!

Az ókorban még nem tudtak semmit a homoszexualitásról,ezért valami ember leírta,hogy az bűn!

Ne élje meg a szexualitást?

Az elfojtás sosem vezet jó dolgokra!

A legtöbb erőszak ebből fakad!

az ilyen emberek idővel totálisan kikészülnek és vagy maguknak vagy másoknak ártanak!

Az lesz majd a bűn,ha másoknak ártanak,amiatt mert nekik sz-r életük van!

De az nem az ő bűne lesz,hanem azoké,akik arra ösztönzik,hogy fojtsa el önmagát!

Most komolyan,ha holnap írok egy könyvet,én is találok olyan marhákat,akik minden egyes szavát elhiszik,és akár tudományos ismereteket ellentmondó dolgokat írok le benne?

Azért már nem az ókorban,középkorban élünk!

Az hinné az ember,hogy már nem ilyen buták az emberek.

2014. nov. 2. 22:59
 35/43 anonim válasza:

És ha az, olyan amilyen, ő is egy ember ;)

Egy szint után észreveszed, hogy tükör a világ, mindenkiben ott vagy,mindenki ugyanaz. Csak sajátos életet élnek. De ettől nem más, nem kevesebb, nem több, nem 42%-os :)

2014. nov. 2. 23:07
 36/43 anonim válasza:
57%
Szia kedves kérdező!Semmi baj!Nekem is van meleg rokonok,ez nem bűn!A Biblia sokmindent ír,de az igazságot nem.A mi hitünk nem ítéli el a melegeket,sőt senkit sem!De remélem nem tettél olyat amit írtál,hogy vonat alá ugrasz,mert viszont az öngyilkosság az bűn Isten szemében a tanítás szerint!Nyugodtan írj rám privátban.puszi Bella
2014. nov. 3. 00:10
 37/43 anonim ***** válasza:
73%

Kérdező!

Spanyolországban erősen vallásosak az emberek!

Ott mégis toleránsak az emberek.

Volt egy ismerősöm nyaralni ott,és a melegek is csókolóznak nyilvánosan,fogják egymás kezét,mint a heterók,és senki nem akad fenn rajta.

2014. nov. 3. 08:10
 38/43 anonim válasza:
Isten okkal teremtett téged olyannak amilyen vagy. Nem vagy bűnös ezek miatt hiszen okkal születtél ilyennek. Ezt az okot elöbb utobb meg fogod tudni vagy találni és nagyon fogsz nekiörülni. Lehet hogy életcél egy társ vagy valami fantasztikus dolog. Ezt mindenki meg fogja találni ahogy te is. ;) 14éves vagyok és én már meg találtam, pedig én is sokat szenvedtem és nekem is voltak öngyilkossággal kapcsolatatos próbálkozásaim, még is itt vagyok és próbálok segíteni neked. Az élet az egy harc neked pedig győznöd kell. Ha feladod az nem élet, csak létezés. Drukkolok neked! ;)
2014. nov. 3. 20:48
 39/43 Sztracsatellavagyok ***** válasza:

Kedves kérdező (vagy annak a barátja), kérlek, ha keresztényekhez intézted a kérdést, akkor azoknak a válaszát vedd figyelembe, akik keresztények.

Gondolom, engem húztatok le személyiségzavaros, beteg embernek. Ezt miből állapítottátok meg?

Ja, és mit tudtak az ókorban a homoszexualitásról? Nagyon sokat, szerintem a rómaiaknál ez még gyakoribb jelenség volt, mint ma. Sőt, talán még elfogadottabb is. Nem véletlenül említi meg a Biblia.

2014. nov. 10. 23:52
 40/43 Zézoli válasza:
46%

Kedves kérdező! Ha megengeded mint keresztény ember mondom el a véleményem. Mindenek előtt szeretnélek megnyugtatni, hogy Isten nem ítél el téged azért mert olyan vagy amilyen az írásodból kiderűl. A homosexualitás nem veleszületett, nem genetikai és semmi olyan indoklás nem létezik ami elválasztana téged ezért Istentől. Jézus a kereszten megváltotta a homosexualitást is. A homosexualitás nem más mint az Isteni törvény megkerülése, kijátszása, ez azonban nem az ember hibája!! A teremtés kezdetekor ott volt az ördög is, amikor Ádám és Éva megteremtéséről döntést született. Az Isteni törvény rendelkezése szerint ez heterosexuális kapcsolat elrendelését eredményezi.

Az ördög azonban a lázadása következtében megtalálta azt a rést a pajzson amivel az embereket törvényszegésre tudta indítani, erről írnak is a Mózes könyvében hogy "férfiakkal ne hálj úgy amint asszonyokkal hálnak" Ez a Mózes könyvében mintegy figyelemfelhívás volt, hogy ez Isteni törvényellenes cselekedet. Észre vehető azonban az Újszövetség már egészen máshogy áll ehhez a témához, ott egyenesen kijelenti, hogy nem örökölhetik Isten országát. Vajon mi történt hogy ezt a kijelentést tették meg? A válaszom azt gondolom: hogy az eltelt időszak alatt, amikor az ördög elülteti a törvényellenes magjait az emberekben /nagyon sokszor éjszakai álmok kíséretében,/ ez a magyarázata annak hogy valaki 11-12 évesen már tudja hogy az azonos neműekhez vonzódik. Ez nem más, mint az ördög magához láncolása, ezzel kötözi meg az embereket. Ezen kötelékekből nagyon nehéz szabadulni, Jézus azonban teljesen megérti ezt a problémát, éépen ezért azt gondolom, hogy kegyelemben részesít minden embert aki elfogadja az Ő Jézus Krisztus megváltását. Tehát van reményed ne veszítsd el! Kik nem örökölhetik Isten országát akik ebbe a bűnben élnek? A válaszom: azok akik maguk választotta módon élnek a bűneikkel, hiszen szabad akarat kérdése is, hogy te milyen életet részesítesz előnyben. Isten igazságosan fog ítélni!!

Ha nem fogadod el Jézus megváltását amit érted tett akkor akár meleg vagy akár nem nem fogsz hozzátartozni, ha pedig elfogadod a megváltását akkor akár meleg vagy akár nem az Övé leszel és nem fog téged megtagadni az ítéletkor. Tehát legyen reménységed az nem szégyenít meg senkit. Nagyon sok meleg fog irgalmat nyerni, akik nem elhatározott döntésükből kifolyólag lettek homosexuálisok. Fel a fejjel barátom. Isten szeret téged is csak add neki a szíved, mond el neki szeretnéd megismerni és kérd hogy Jézus költözzön a szívedbe. :)

2014. dec. 2. 15:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!