Azért mert ferde hajlamaim vannak, már nem is fordulhatok Istenhez egy kis lelki táplálékért?
16 éves fiú vagyok. És a fiúkhoz is vonzódom. Mind érzelmileg, mind szexuálisan. Lányokhoz is, de csak csekély mértékben.
Mindezek mellett diagnosztizált depresszióval, szorongással, hangulatzavarral és kényszerbetegséggel küzdök.
Sok minden traumatikus élményem volt már, ahhoz képest, hogy még csak ilyen fiatal vagyok.
Megaláztak rengetegszer nyílvánosan, egész 16 évem alatt csúfoltak, piszkálnak a másságom miatt, pedig nem is vállalom fel, csak egyszer rossz embernek mondtam el, hogy mit érzek iránta..
Voltam már zárt osztályon, vagdostam magam, öngyilkossági kísérletem is volt.
Ezek már régebben történtek. Mai napig küzdök a pszichés gondjaimmal, és a tudattal, hogy talán még Istenhez sem fordulhatok, azért, mert a saját nemem iránt is vonzódom. Kimerültem lelkileg, úgy érzem, már nem bírom tovább.
Mikor templomba megyek, és a bűnökről beszélnek, meg arról, hogy meg kell bánni a bűneinket, mindig arra gondolok, hogy akkor én reménytelen helyzetben vagyok? Ha egy fiúra a szerelem érzésével gondolok, már bűnök ezreit követem el. Ha pedig szexuális szempontból is elképzelek dolgokat,akkor milyen bűnös lehetek én?
Szeretnék Istenhez fordulni, szeretném érezni, hogy szeret, hogy tudjam, Ő segít. De mindenhol azt olvasom, hogy a homoszexualitást a Biblia tőből elítéli, a bu zik pokolra kerülnek, és még a saját tiszteletesünk is (református vagyok) úgy nyilvánul meg erről a dologról, hogy lassan a bu ziké lesz a világ.
Nem bírom elviselni a tudatot, hogy nem fordulhatok Istenhez..
Azért mert fiúkat is szeretek. Pedig én nem vagyok a popóriszálós típus,és az emberem mind kedvesnek és jófejnek tartanak.
De már a barátaim is megjegyezték, hogy elkezdtem változni...rossz irányba.
Lobbanékony lettem,agresszív...
Már nem bírom elviselni ezt a mindennapos szenvedést.
Mit tegyek? Ne mondjátok azt, hogy váljak heterová, mert a fiúk iránt sokkal hevesebbek az érzéseim, és sokszor már csak ez az egy érzés az,ami örömmel tud eltölteni. A szerelem érzése. Amit lányok iránt nem igazán érzek.
És arról ne is beszéljünk, hogy a kényszergondolatok milyen gondolatokat gyártanak a fejemben. Aki ismeri ezt a betegséget, az tudja, hogy mire gondolok.
Vissza akarok térni Istenhez. Anélkül a tudat és érzés nélkül, hogy nem tudok megtisztulni teljesen,mert mindig bűnös maradok a beállítottságom miatt.
Kérem,aki válaszol,az ne kíméletes válszokat írjon,azért,mert nem épp szerencsés a sorsom. Biztos szeretnék lenni abban,hogy nyugodt lélekkel fordulhatok Istenhez.
Köszönöm, aki ezt végigolvassa, és a leendő válaszokért is hálás leszek.
16/F
Szia!
Ahogy a soraidat olvasom, nagyon is nagy szükséged van rá, hogy Istenhez fordulj. Mi tart vissza? Olyan nincs, hogy te ehhez "túl bűnös" vagy. Éppen akkor fordulnak Istenhez az emberek, amikor bajban vannak. Jézus is megmondta - nem tudom szó szerint idézni -, hogy nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek.
Látom, hogy nagyon sok problémád van, de ezek közül téged leginkább a melegséged zavar (vagy éppen azért alakultak ki nálad ezek a betegségek, mert a melegségedet nem tudod elfogadni?).
"sokszor már csak ez az egy érzés az,ami örömmel tud eltölteni" - ez bizony baj. Ha tényleg csak ennyi örömöd van az életben, az azt jelenti, hogy nagyon mélyen vagy. Annyi minden van még a világon: a természet, állatok, könyvek, filmek, zene, barátok, túrázás stb. ezek mind örömmel tölthetnek el. Találj valami hobbit! Kell, hogy valami más is lekösse a gondolataidat, ne csak ez az egy dolog.
Az ne zavarjon, hogy nem tudsz megtisztulni teljesen. Senki nem tud, a heterók sem. A különbség csak annyi, hogy mindenkinek valami más hibája van. És ez nem baj.
Szia! Szomorúan olvasom a kérdésedet. Az előző válaszolóval ellentétben nekem úgy tűnik, téged nem zavar a másságod és eszedben sincs változtatni rajta. Valamennyire megértem, hiszen mindannyian szeretnénk önmagunk lenni. De ugyanakkor sajnálom is, mert ez mégiscsak bűn. Ettől függetlenül van egy jó hírem: Isten szeret, és nem ítél el. Fordulhatsz hozzá így is. Elmondhatod neki a problémáidat, és azt is, hogy téged a másság nem zavar, de ha Ő úgy gondolja, ez nem helyénvaló, akkor segítsen neked ezt megérteni. Nem kell kérd a változást, ha nem akarsz változni. A legfontosabb, hogy őszinte legyél vele, és keresd a válaszait.
A Biblia hitelességéről: emberek írták, de isteni ihletettséggel. Gondosan meg vannak válogatva a könyvei, nem csak kamuból válogattak össze innen-onnan egy-két firkálmányt. A valódiságukat nem csak a legrégebbi megtalált példányok nagy százalékú egyezése, hanem a tanításai szerint élők megváltozott élete is bizonyítja.
A homoszexualitásról: Róma 1,26-27
Kérdező!
Biztos vagy benne,hogy Isten fordul el tőled,és ítélkezik feletted,nem pedig az emberek teszik ezt Isten nevében?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!