Azért mert ferde hajlamaim vannak, már nem is fordulhatok Istenhez egy kis lelki táplálékért?
16 éves fiú vagyok. És a fiúkhoz is vonzódom. Mind érzelmileg, mind szexuálisan. Lányokhoz is, de csak csekély mértékben.
Mindezek mellett diagnosztizált depresszióval, szorongással, hangulatzavarral és kényszerbetegséggel küzdök.
Sok minden traumatikus élményem volt már, ahhoz képest, hogy még csak ilyen fiatal vagyok.
Megaláztak rengetegszer nyílvánosan, egész 16 évem alatt csúfoltak, piszkálnak a másságom miatt, pedig nem is vállalom fel, csak egyszer rossz embernek mondtam el, hogy mit érzek iránta..
Voltam már zárt osztályon, vagdostam magam, öngyilkossági kísérletem is volt.
Ezek már régebben történtek. Mai napig küzdök a pszichés gondjaimmal, és a tudattal, hogy talán még Istenhez sem fordulhatok, azért, mert a saját nemem iránt is vonzódom. Kimerültem lelkileg, úgy érzem, már nem bírom tovább.
Mikor templomba megyek, és a bűnökről beszélnek, meg arról, hogy meg kell bánni a bűneinket, mindig arra gondolok, hogy akkor én reménytelen helyzetben vagyok? Ha egy fiúra a szerelem érzésével gondolok, már bűnök ezreit követem el. Ha pedig szexuális szempontból is elképzelek dolgokat,akkor milyen bűnös lehetek én?
Szeretnék Istenhez fordulni, szeretném érezni, hogy szeret, hogy tudjam, Ő segít. De mindenhol azt olvasom, hogy a homoszexualitást a Biblia tőből elítéli, a bu zik pokolra kerülnek, és még a saját tiszteletesünk is (református vagyok) úgy nyilvánul meg erről a dologról, hogy lassan a bu ziké lesz a világ.
Nem bírom elviselni a tudatot, hogy nem fordulhatok Istenhez..
Azért mert fiúkat is szeretek. Pedig én nem vagyok a popóriszálós típus,és az emberem mind kedvesnek és jófejnek tartanak.
De már a barátaim is megjegyezték, hogy elkezdtem változni...rossz irányba.
Lobbanékony lettem,agresszív...
Már nem bírom elviselni ezt a mindennapos szenvedést.
Mit tegyek? Ne mondjátok azt, hogy váljak heterová, mert a fiúk iránt sokkal hevesebbek az érzéseim, és sokszor már csak ez az egy érzés az,ami örömmel tud eltölteni. A szerelem érzése. Amit lányok iránt nem igazán érzek.
És arról ne is beszéljünk, hogy a kényszergondolatok milyen gondolatokat gyártanak a fejemben. Aki ismeri ezt a betegséget, az tudja, hogy mire gondolok.
Vissza akarok térni Istenhez. Anélkül a tudat és érzés nélkül, hogy nem tudok megtisztulni teljesen,mert mindig bűnös maradok a beállítottságom miatt.
Kérem,aki válaszol,az ne kíméletes válszokat írjon,azért,mert nem épp szerencsés a sorsom. Biztos szeretnék lenni abban,hogy nyugodt lélekkel fordulhatok Istenhez.
Köszönöm, aki ezt végigolvassa, és a leendő válaszokért is hálás leszek.
16/F
Kívánom neked 9-es, hogy érezd azt,amit én érzek.
Vajon akkor is ilyen magabiztosan írogatnád a bölcsességedet?
A Bibliában egy betű sincs, ami Isten keze által íródott volna, mindet emberek írták. Olyanok, mint te vagy én.
Nem tudom milyen alapon hisz mindenki annak a könyvnek?
Sok száz meg ezer ember beleírt egy-egy valamit,és egyszer csak lett egy nagyon nagy könyv belőle.
Ez az emberek által folytatott vallás sokszor már szégyen, az én meglátásom szerint.
Ki a megmondója annak,hogy Isten, maga mit gondol. Senki. Senki nem tudja ezt, csak Ő.
Néha nem értem, miért nem adja tudtunkra, hogy végre tisztán láthassunk.
Mert így minden ember mást mondd...Kinek a szavára adhatok?
Az egyik válasz megnyugtat, a másik félelmet kelt bennem.
Amit néhány ember üzenetben írt, nos azt inkább nem írnám le, hogy milyen érzéseket váltott ki belőlem.
Ahány ember,annyi vélemény. De egy sem biztos és egyértelmű.
Tehát itt megint jön az,hogy a másság egyfajta "betegség".
Ezért gondolkodtam nagyon sokáig, hogy kiírjam-e ezt a kérdést, mert tudtam, hogy ez lesz.
Még jobb....aki bu zi,azt megszállta az ördög.
Sziasztok, megyek a vonat alá.
16#
Az nem úgy megy, hogy egyszer csak valaki ateista lesz. Addig el kell jutni, hogy belássa, hogy nincs Isten. A kérdezőnek támaszt nyújt, hogy van aki fölülről vigyáz rá. (Amúgy énis ateista vagyok, tőlem zöld kezet kaptál.)
17#
Akkor ez nálad hogy működik? Egyedül éled le az életedet, vagy belekényszeríted magad agy kapcsolatba amiben nem érzed jól magad? Nem kötekedni akarok, csak nem értem, hogy fogadhatod el, hogy szerinted az egész életed bűn.
9-es vagyok a problémád világméretű itt egy cikk erről:
A melegek evangéliuma
A szuperkegyelem mindent elnéz?
A hyper grace teológia követői (egyre több felekezetben) helyezkednek arra a bibliaellenes álláspontra, hogy mivel Jézus Krisztus már megszerezte számukra bűneik bocsánatát, többé soha senki nem szólhat bele abba, hogy mit tesznek. A bűn kategóriáját mély hallgatás övezi, és egyfajta középkori, ítélkező és kegyelmet figyelembe nem vevő bélyeggel illetik.
David Ravenhill lelkész az egyik keresztény magazinban megjelent cikkében azon aggodalmának ad hangot, hogy manapság olyan veszélyes tanítások söpörnek végig a keresztény egyházakban, melyek apokaliptikus időkre utalnak. Arra a következtetésre jutott, hogy a gyülekezetek ma sokkal inkább szenvednek a belülről jövő bajoktól, mint a külső támadásoktól.
Világméretekben tapasztalni, hogy egyre több pünkösdi, evangéliumi vagy hasonló felekezet gyakorlatilag tiltja a bűnökből való megtérés tanítását. A „felvilágosult kereszténység” az evolúció következő lépcsőjére lépve fokozatosan rázza le a tradíciók „béklyóit”, melyek „megakadályozták a sebzett lelkű és bizonytalan híveket Krisztus szeretetének megismerésében”. Krisztus szeretete így egyre inkább egy minden alapot nélkülöző toleranciává alakul, melybe egyre több minden belefér.
Így történhet meg az, hogy a zsidó-keresztény bibliai világnézet alapján egyértelműen bűnnek minősülő homoszexualitás „elfogadása szeretetben” valóságos divat a keresztény gyülekezetekben is. Sőt, ezen túlmenően a melegházasság kérdése is egyre gyakrabban kerül elő vallásos berkekben.
Megagyülekezetek és kisegyházak szinte versenyre kelnek egymással, hogy bizonyítsák a világnak: náluk mindenkinek feltétel nélkül helye van. Hitük ezek után azonban semmilyen változtatási igényt nem szab; a „gyere, ahogy vagy” elv érvényesül. Nincs szükség sem a szokások megváltoztatására, sem bizonyos tevékenységek elhagyására, mondván „Jézusban minden bűnünk elvettetett, így nincsen már semmi kárhoztatásunk”. Ehhez azonban a Biblia rendkívül sok szakaszának teljes relativizálása szükséges, hisz bármilyen laikus valaki, az elsők között tűnik föl a Szentírásban, hogy Isten a bűnnel szemben nagyon is egyértelműen, radikálisan foglal állást. Bizonyos gyülekezetekben a Bibliának olyan „új fordításait” vagy újraszerkesztett változatait adják ki, melyekben az olyan, homoszexualitást elítélő szakaszok, mint a Róma levél első fejezete, jelentősen „leszelídítve” szerepelnek.
A hyper grace teológiát követő gyülekezetekben tehát nem esik szó bűnről; csakis pozitív, motivációs beszédek hangoznak el. Sőt, általánosan jellemző, hogy kerülik az olyan ellentmondásos kérdésekben való állásfoglalást is, mint az abortusz. Megállapítható, hogy teológiájukból tulajdonképpen kiiktatták az Ótestamentum könyveinek tanításait. Megengedik, hogy olyanok szolgáljanak, akár prédikáljanak, akik a Bibliában egyértelműen bűnnek ítélt cselekedetekben élnek.
Az „új típusú” kegyelmet hirdető közösségek vezetői nem ritkán kritizálják az „old school” konzervatív egyházakat, és elutasítják a tizedfizetést is. Míg sok nyugati típusú gyülekezet sokat tett a megtérő egykori melegek megsegítéséért, a meleglobbi nyomására egyre többen ítélik el ezeket az intézményeket (annyira, hogy több azóta csődbe ment – lásd keretes írásunkat), és a melegek teljes elfogadására teszik a hangsúlyt.
Míg bizonyos gyülekezetvezetők óvatosan, a témában nem elmélyedve nyilatkoznak a melegkérdésről, egyes pásztorok meglepő merészséggel lépnel fel az évezredes igazságok ellen. Joel Osteen, a houstoni Lakewood Church pásztora a kegyelem fontosságáról beszélt és arról, hogy Jézusban minden bűn megbocsáttatik – ugyanakkor egy CNN-es interjúban egyértelműen bűnnek ítélte a homoszexualitást, miért is rögtön támadások célkeresztjébe került.
Rick Warren evangéliumi pásztor is ellenzi a házasság újradefiniálását. Több interjúban is leszögezte: „az, hogy valakivel nem értünk egyet, még nem jelenti, hogy utálnánk vagy kirekesztenénk őket”.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!