Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hova fordulhatok, ha az APEH...

Hova fordulhatok, ha az APEH jogtalanul, nem létező tartozást akar behajtani rajtam?

Figyelt kérdés
A szitu a következő: Még 2013 januárjában beiratkoztam, hogy magam fizetem az TB-t, mert otthagytam a sulit, és épp szükségem volt a TB-mre. De ez hülyeség volt, mint utóbb kiderült, hónapokig jártam az APEHet, és az OEPet. hogy megoldást találjak a gondomra. MIvel kiderült, hogy a mai napig, egyszer sem szűnt meg a tanulói jogviszonyom, tehát sohasem kellett volna nekem fizetnem, mert az állam végig fizetett. Ez nem tudtam eleinte igazolni, míg az OEP által nem kértem egy igazolást az Oktatási minisztériumtól, arról, hogy ugye nekem végig élt a jogviszonyom. Ezután idén márciusban be is mentem pestre a központi irodába elintézni. Ott azt mondta a csaj, hogy okés, mostmár le van rendezve, annyi, ha nem akarom a kamatot megfizetni, akkor írjak egy levelet ezügyben. Ezt nem tettem meg. De ettől eltekintve elvilegtörölték a tartozásom, ki is iratkoztunk attól a naptól, ahonnan annó saját fizetőnek nyilatkoztam magam. Meg is van a papírom róla, téves bejelentés jogcímen. Erre most küld a NAV egy összegzést miszerint még mindig 100ezer ft a tartozásom, és úgy néz ki a papíron, hogy azóta sem törölték az akkori beiratkozásomat. Na most ilyenkor mivan? MEnjek vissza, és megint irassam ki magam? Ezt eljátszák velem minden évben míg lesz egy millás tartozásom is? Eddig már szét szivatták az agyam, nem is tudnak semmit, nagyon elegem van, most meg ez.
2014. okt. 31. 18:17
 1/2 anonim ***** válasza:
Nem olvastam végig a magyarázatot, de a fő kérdésedre a válasz: ügyvédhez.
2014. okt. 31. 18:35
 2/2 anonim ***** válasza:
Bírósághoz fordulj, ehhez pedig természetesen ügyvédre is szükséged van.
2014. okt. 31. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!