Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Azért mert ferde hajlamaim...

Azért mert ferde hajlamaim vannak, már nem is fordulhatok Istenhez egy kis lelki táplálékért?

Figyelt kérdés

16 éves fiú vagyok. És a fiúkhoz is vonzódom. Mind érzelmileg, mind szexuálisan. Lányokhoz is, de csak csekély mértékben.

Mindezek mellett diagnosztizált depresszióval, szorongással, hangulatzavarral és kényszerbetegséggel küzdök.

Sok minden traumatikus élményem volt már, ahhoz képest, hogy még csak ilyen fiatal vagyok.

Megaláztak rengetegszer nyílvánosan, egész 16 évem alatt csúfoltak, piszkálnak a másságom miatt, pedig nem is vállalom fel, csak egyszer rossz embernek mondtam el, hogy mit érzek iránta..

Voltam már zárt osztályon, vagdostam magam, öngyilkossági kísérletem is volt.

Ezek már régebben történtek. Mai napig küzdök a pszichés gondjaimmal, és a tudattal, hogy talán még Istenhez sem fordulhatok, azért, mert a saját nemem iránt is vonzódom. Kimerültem lelkileg, úgy érzem, már nem bírom tovább.

Mikor templomba megyek, és a bűnökről beszélnek, meg arról, hogy meg kell bánni a bűneinket, mindig arra gondolok, hogy akkor én reménytelen helyzetben vagyok? Ha egy fiúra a szerelem érzésével gondolok, már bűnök ezreit követem el. Ha pedig szexuális szempontból is elképzelek dolgokat,akkor milyen bűnös lehetek én?

Szeretnék Istenhez fordulni, szeretném érezni, hogy szeret, hogy tudjam, Ő segít. De mindenhol azt olvasom, hogy a homoszexualitást a Biblia tőből elítéli, a bu zik pokolra kerülnek, és még a saját tiszteletesünk is (református vagyok) úgy nyilvánul meg erről a dologról, hogy lassan a bu ziké lesz a világ.

Nem bírom elviselni a tudatot, hogy nem fordulhatok Istenhez..

Azért mert fiúkat is szeretek. Pedig én nem vagyok a popóriszálós típus,és az emberem mind kedvesnek és jófejnek tartanak.

De már a barátaim is megjegyezték, hogy elkezdtem változni...rossz irányba.

Lobbanékony lettem,agresszív...

Már nem bírom elviselni ezt a mindennapos szenvedést.

Mit tegyek? Ne mondjátok azt, hogy váljak heterová, mert a fiúk iránt sokkal hevesebbek az érzéseim, és sokszor már csak ez az egy érzés az,ami örömmel tud eltölteni. A szerelem érzése. Amit lányok iránt nem igazán érzek.

És arról ne is beszéljünk, hogy a kényszergondolatok milyen gondolatokat gyártanak a fejemben. Aki ismeri ezt a betegséget, az tudja, hogy mire gondolok.

Vissza akarok térni Istenhez. Anélkül a tudat és érzés nélkül, hogy nem tudok megtisztulni teljesen,mert mindig bűnös maradok a beállítottságom miatt.

Kérem,aki válaszol,az ne kíméletes válszokat írjon,azért,mert nem épp szerencsés a sorsom. Biztos szeretnék lenni abban,hogy nyugodt lélekkel fordulhatok Istenhez.

Köszönöm, aki ezt végigolvassa, és a leendő válaszokért is hálás leszek.

16/F

2014. okt. 31. 18:49
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
42%

"Azért mert ferde hajlamaim vannak, már nem is fordulhatok Istenhez egy kis lelki táplálékért?"

Sajnos nem. :(

Isten nem áll szóba a meleg férfiakkal, fél, hogy megcsinálod a sеggét. ;)

Komolyra fordítva: ne hülyéskedj, természetesen nyugodtan fordulhatsz Istenhez (annak ellenére, hogy Isten nem létezik), van meleg keresztény közösség is, fordulj hozzájuk:

[link]

De a helyedben inkább örülnék, hogy a melegséged és a kereszténység melegellenessége miatt könnyebben tudsz ateistává válni, és megszabadulni a Jóistenke-mém bilincsétől, végre szabadabban élhetsz.

2014. okt. 31. 19:06
 2/43 anonim ***** válasza:
54%

Ennyi erővel Micimackóhoz, vagy Gandalfhoz is fordulhatnál segítségért, ők is egy-egy mesekönyv szereplői, csak ők valamivel szimpatikusabbak, mint egy elnyomó figura, aki csak azokat nem küldi a tűzbe, akik hajlandóak levetni az emberségüket és agyatlan szolgákká válni.

Ha szellemi megnyugvásra vágysz, akkor olvass egy kicsit a homoszexualitásról, értelem szerűen objektív és racionális megközelítésű tartalmakból és rájössz, hogy az égvilágon semmi bajod sincs. Őszintén, ha te szeretkezel egy férfival, attól meghal valaki? Vagy leég egy erdő? Nincs abban semmi rossz, ha két ember szabad akaratából örömet okoz egymásnak, úgy, hogy azzal senki nem sérül meg.

A jó és a rossz fogalma mind relatív, egyszóval mindenki maga dönti el, hogy mi az. Ha egy adott társadalmon belül X szemlélet az elfogadott, akkor az lesz az átlagos. De nem a normális, ami szintén egy relatív dolog. Az egyház X álláspontot képvisel, aminek a része a melegek megbélyegzése és üldözése. Ilyeneknél akarsz bevágódni? Átformálnád saját magad, hogy megfelelj mások akaratának? Ha gyilkos hajlamaid lennének, akkor megértem, hogy őrlődsz, ha valaki az emberölésben leli örömét, akkor értelem szerűen megsérti az "élni és élni hagyni" elvet. Te a szexuális orientációddal ami ez esetben az "élni" nem ártasz senkinek, tehát "élni hagysz". Nem azért vannak pszichés gondjaid, mert beteg vagy, hanem mert a környezeted hiszi azt, hogy beteg vagy és el akarják ezt hitetni veled. A szorongásod annak a jele, hogy nem vagy hajlandó ezt elfogadni, de társas lényként adsz a környezeted véleményére, ez szintén egy teljesen természetes emberi reakció. Ha akarod beszélhetünk erről kicsit bővebben, ha nem zavar, hogy én egy szubjektív álláspontot képviselek.

2014. okt. 31. 19:08
 3/43 anonim ***** válasza:
64%
Miért kell neked olyan isten, aki elítél azért amilyennek teremtett. Ne a vallások istenében higgy, mert azt emberek teremtették. Az igazi Isten az, aki elfogad olyannak aki vagy. Szerinted egy Isten megengedné, hogy az ő nevében elítéljenek valakit, csak azért mert más?
2014. okt. 31. 19:14
 4/43 anonim ***** válasza:
64%
ezt olvasd el [link]
2014. okt. 31. 19:21
 5/43 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat.

Megnézem, amit az 1. válaszoló linkelt.

A 2. válaszolónak is köszönöm a toleranciát, és együttérzést. Még annyit hozzátennék, hogy nem csak a másságomból fakadnak a pszichés problémáim. Tényleg vannak, a családomban is viszonylag sok mentális betegség előfordult már, és ami a legjobban kínoz, azok a kényszergondolatok...

A 3. válaszoló pedig teljesen sokkolt, mert ha belegondolok, teljes mértékben igaza van.

2014. okt. 31. 19:24
 6/43 A kérdező kommentje:

Köszönöm 4-es,mindenképp elolvasom,amit linkeltél.

Köszönöm Nektek a támogatást. :)

2014. okt. 31. 19:46
 7/43 anonim ***** válasza:
23%

Kaptál néhány ördögi választ, Isten nem változik meg ha a kor és az emberek változnak akkor sem változik meg ha az emberek azt képzelik Isten elfogadja-tolerálja a bűnt, azt képzelik Istennek megfelel a BŰN !!!

Ha az ember elkezd torzulni és azt gondolni nincs Isten mert az Istennek a szabályai ellenkeznek az életmóddal amit él vagy élni akar az ember hová vezet ez a gondolkodásmód ?

Az Isten alkotása az ember és nem az ember hozta létre Istent a képzeletébe, hogy jogot formáljon arra tetszőlegesen megváltoztathatja az általa kreált Istennek az elveit.

Isten a Bűnt gyűlöli a bűnöst pedig szereti.

2014. okt. 31. 19:52
 8/43 anonim ***** válasza:
25%

Szia!

Én is homoszexuális Római Katolikus vagyok.

Kicsivel fiatalabb nálad.

A problémáidat (a nem múló tisztátlan gondolatokat) a sátán ülteti beléd. Meg kell erősödnöd Istent kérheted, hogy bocsásson meg neked nem muszáj elmenned a templomba meggyónni bűneidet a papnak (majd csak egy kis idő után) mert Isten amúgy is megbocsát ha TISZTA SZÍVBŐL, LÉLEKBŐL kéred tőle a megbocsátást. Aztán, hogy megtartsd magadat "tisztán" ajánlok neked egy imát amit ha minden nap elmondol akkor a sátán nem tud befolyásolni mert ez megvakitja a őt. Ez a rózsafüzér ima. Hosszu de hatásos. (Tudom hogy ez a reformátusoknál nem "divat" ez az ima de hidd el ez segít. Bennem bízhatsz!). :) És jegyezd meg: Isten MINDENBEN a segítségedre tud lenni csak tiszta szív kell hozzá.

2014. okt. 31. 20:01
 9/43 anonim ***** válasza:
0%

8-as válaszadó szerinted élheti ezt az életmódot ha mindig majd bocsánatot kér Istentől?

Ha volna rá lehetősége, hogy megszabadulhatna akkor miért utasítja vissza és miért fogadja el az ördögi válaszokat ?

Azért mert már döntött nem akar megváltozni belőle ez kényelmesebb mint felvállalni a bűnösséget és a megtérést belőle.

2014. okt. 31. 20:10
 10/43 anonim ***** válasza:
75%

Kedves utolsó!

Mert a homoszexualitás olyan, hogy meg lehet belőle változni. Olyanokról beszélsz, amiről fogalmad sincs. Amúgy meg másokat elítélni nem bűn?

2014. okt. 31. 20:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!