Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Isten mindenható, akkor...

Ha Isten mindenható, akkor hogy létezhet a Sátán?

Figyelt kérdés
Vagy az van, hogy Isten nem midenható, vagy az, hogy egyik sem létezik. Mi az igazság?

2014. okt. 28. 10:57
1 2 3 4 5
 21/43 forTrue ***** válasza:
Csak az a probléma, hogy ha nincs tudomásod arról, hogy kinek hihetsz és kinek nem, nem fogod megismerni Jézust, mert a mai kereszténységben elrejtik az igaz Isten követés példáját. Magadra kell leginkább számítanod, ha meg akarod ismerni a valóságot. A valóság alatt a világ és a Bibliában leírtak közti kapcsolatot és párhuzamot értem, mert ez a kettő nem két különböző téma, hanem mindig is egy volt. Hogy a régi Babiloni birodalomban kitalált istenségek hogyan jelennek meg a mai vallásokban. És ezek az istenségek hogyan kerültek be a kereszténységbe elrejtve. És, hogy a világot vezető emberek milyen kapcsolatban állnak a gonoszsággal. Tudni kell ezekről. Párhuzamosan kell megismerni Istent és a világ dolgait. Nem előbb egyiket majd a másikat, mert amíg nincs tudomásod az egyikről, nem tudod megtanulni a másikat.
2014. okt. 28. 19:55
 22/43 anonim ***** válasza:

Ebben is mocsok nagyot tévedsz, fortrue!

Jn 10,27

Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem

2014. okt. 28. 20:17
 23/43 anonim ***** válasza:

(11-es)

Kedves 12-es , arról én nem tehetek , hogy nem tudod , hogy mi az az Evolúció. Ki beszélt itt az ősrobbanásról ?:) Az evolúció megcáfolja "Isten" teremtését a Földön. Mint az állatokét , növényekét , emberét stb.

És megint csak üzenni tudom , hogy a BIBLIA AZ ÓGÖRÖG ÉS LATIN NYELVŰ. A MAGYAR ÉS A KÜLÖNBÖZŐ MÁS NYELVŰ BIBLIÁKNAK KÖZE NINCS AZ EREDETIHEZ. Ne akarjunk már mesekönyvből bizonyítani :D, elég szánalmas és buta dolog.

És ahogy már mondtam, a kereszténységben nincs "Isten"!!!!

2014. okt. 28. 20:25
 24/43 forTrue ***** válasza:
De egy bibliai idézettel bárki nyugtatgathatja magát. Vagy egy bibliai idézettel bármelyik gyülekezet pásztora nyugtatgathatja az oda járókat. Ezt teszik az ördögűző karizmatikus egyházakba járó emberekkel is. Ők is azt hiszik, jó helyen vannak. Jó szándékból járnak oda, mert azt gondolják, az az igaz út. De meg vannak tévesztve. Mindenkinek saját felelőssége meggyőződni arról, hogy amiben részt vesz, az helyén való-e. Ne higgyetek másoknak vakon. Nekem se higgyetek, én csak azt mondom, amit józan ésszel évek alatt sikerült elsajátítanom utánajárással és hű Isten utáni vággyal.
2014. okt. 28. 20:28
 25/43 anonim ***** válasza:
De miért nem képesek utána járni :D? Nincs Isten az kereszténységben , Jézus sosem beszélt Istenről , se semmi ilyen baromságról. Szimplán egy zseni volt , aki megmondta másoknak , hogy min kéne változtatni, hogy jobban éljenek.
2014. okt. 28. 20:31
 26/43 r.sentinel ***** válasza:
4%

Kedves forTrue !!!

Meg mielott nagyon elmelyulnel a Bibliaban megjelent es emberek altal Istentol ihletet irasokban, oszinten kerlek kicsitt vedd komolyan a Bibliaban leirtakat es nezzel utanna mennyi a benne szereplo torteneteknek a valos alpja.

1. Honnan ered a Teremtes tortenete ? (nem a Bibliabol)

2. Adam es Eva tortentenek erdete ? (nem a Bibliabol)

3. Noe tortenete ? (nem a Bibliabol)

4. Az isteni torvenyek atadasa ? (nem a Bibliabol)

5. Az emberek nyelvenek osszezavarasa ? (nem a Bibliabol)

Es lehetne tovabb folytatni ...

Tobb millio kereszteny hivo napjainkban is meggyozodessel vallja hogy a vilag keletkezeserol szolo elso elbeszelesek a Bibliaban talalhatok. Hat hatalmasat tevednek es megcsak nem is kivancsiak a valosagra, erre csak azt mondhatom mindenki maga valaszt utat es ha nem tudok dolgokrol akkor nem faj fejem es megy az elet tovabb a maga sajatos dogmikus hitrendszerevel.

Tovabbi jo utat es ha megtalaltal a valaszt a kerdesekre akkor szivesen temazhatunk melyebben a Bibliarol.

2014. okt. 28. 21:03
 27/43 forTrue ***** válasza:

Kedves r.sentinel!

Én már elég sokat jártam utána dolgoknak és az általam leírt következtetésekre jutottam. Én szerintem a bibliából erednek ezek a témák. Nem kétlem, hogy más vallásokban is szót ejtettek hasonlóról, de én a Biblia verzióját tartom hitelesnek. Ha elmondod, szerinted honnan erednek, akkor utánanézek és beszélhetünk róla.

2014. okt. 28. 21:08
 28/43 anonim ***** válasza:
Az, hogy több kultúrában fellelhető ugyan az a történet, csak megerősíti a történetet. :D
2014. okt. 28. 23:07
 29/43 anonim ***** válasza:

Szia!

Nincs ebben semmi ellentmondás, ha jól érted a fogalmakat. Mivel minden Isten alkotása, így értelemszerűen mindenre hatást tud gyakorolni. Más kérdés, hogy ez a hatás hogyan érvényesül...

Üdv. Péter

2014. okt. 28. 23:19
 30/43 anonim ***** válasza:
49%
Nem ugyan az a történet fordul elő ..., hanem , hogy az összes vallás ugyan arra épül. (örök élet). Ez az emberi önzőség , féltik a szaros kis életüket(bocsánat ,hogy ezt így fejezem ki), és kell nekik valamibe kapaszkodniuk ,mert hogy ők nem szűnhetnek meg, mert akkor mi értelme volt élni.Én amióta TUDOM ,hogy nincs azóta többet foglalkozok másokkal, mert rálehetne már jönni , hogy mindenkinek az élete véges, és ha valaki meghal , azt többet nem látod viszont.Ezért értékes az emberi élet (legalább is számomra mások élete fontosabb,mint a sajátom). És megint csak hangsúlyoznám , hogy a kereszténységben nincsen "Isten". Amit Jézus hirdetett , az Pál megjelenésével megbukott, így a kereszténység el se indulhatott.
2014. okt. 28. 23:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!