Ha Isten mindenható, akkor hogy létezhet a Sátán?
Ebben is mocsok nagyot tévedsz, fortrue!
Jn 10,27
Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem
(11-es)
Kedves 12-es , arról én nem tehetek , hogy nem tudod , hogy mi az az Evolúció. Ki beszélt itt az ősrobbanásról ?:) Az evolúció megcáfolja "Isten" teremtését a Földön. Mint az állatokét , növényekét , emberét stb.
És megint csak üzenni tudom , hogy a BIBLIA AZ ÓGÖRÖG ÉS LATIN NYELVŰ. A MAGYAR ÉS A KÜLÖNBÖZŐ MÁS NYELVŰ BIBLIÁKNAK KÖZE NINCS AZ EREDETIHEZ. Ne akarjunk már mesekönyvből bizonyítani :D, elég szánalmas és buta dolog.
És ahogy már mondtam, a kereszténységben nincs "Isten"!!!!
Kedves forTrue !!!
Meg mielott nagyon elmelyulnel a Bibliaban megjelent es emberek altal Istentol ihletet irasokban, oszinten kerlek kicsitt vedd komolyan a Bibliaban leirtakat es nezzel utanna mennyi a benne szereplo torteneteknek a valos alpja.
1. Honnan ered a Teremtes tortenete ? (nem a Bibliabol)
2. Adam es Eva tortentenek erdete ? (nem a Bibliabol)
3. Noe tortenete ? (nem a Bibliabol)
4. Az isteni torvenyek atadasa ? (nem a Bibliabol)
5. Az emberek nyelvenek osszezavarasa ? (nem a Bibliabol)
Es lehetne tovabb folytatni ...
Tobb millio kereszteny hivo napjainkban is meggyozodessel vallja hogy a vilag keletkezeserol szolo elso elbeszelesek a Bibliaban talalhatok. Hat hatalmasat tevednek es megcsak nem is kivancsiak a valosagra, erre csak azt mondhatom mindenki maga valaszt utat es ha nem tudok dolgokrol akkor nem faj fejem es megy az elet tovabb a maga sajatos dogmikus hitrendszerevel.
Tovabbi jo utat es ha megtalaltal a valaszt a kerdesekre akkor szivesen temazhatunk melyebben a Bibliarol.
Kedves r.sentinel!
Én már elég sokat jártam utána dolgoknak és az általam leírt következtetésekre jutottam. Én szerintem a bibliából erednek ezek a témák. Nem kétlem, hogy más vallásokban is szót ejtettek hasonlóról, de én a Biblia verzióját tartom hitelesnek. Ha elmondod, szerinted honnan erednek, akkor utánanézek és beszélhetünk róla.
Szia!
Nincs ebben semmi ellentmondás, ha jól érted a fogalmakat. Mivel minden Isten alkotása, így értelemszerűen mindenre hatást tud gyakorolni. Más kérdés, hogy ez a hatás hogyan érvényesül...
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!