Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi lenne, ha egyszerűbben és...

Megfelelő kérdése:

Mi lenne, ha egyszerűbben és rövidebben neveznénk el a Jehova Tanúit?

Figyelt kérdés

Nekem, most az jutott eszembe, mi lenne, ha mondjuk jehovitáknak hívnánk? :-)

Más ötlet?

2014. aug. 29. 19:03
1 2
 11/20 yuda ***** válasza:
80%

Én, személyesen már annak is örülnék, hogy tartsák meg a nevüket, de legalább ne nevezzék magukat keresztényeknek.

Egyszer már nyíltan kiállhatnának amellett, hogy ők nem hívők.

Hiszen gyakorlatilag tagadnak mindent, amit a biblia igazságnak mond. Sőt saját, teljes egészében átírt bibliát használnak, aminek már semmi tartalmi köze nincs az eredetihez.

Nekik Jézus egyenlő Mihállyal és még egy kitekert igével is alátámasztják és sok más szamárság. Lényeg, hogy egyetlen pont sincs, amivel a keresztények egyet tudnának érteni.

Legyenek ők egy külön vallás, de ne keresztények.

Semmi krisztusi nincs bennük, de akkor mitől lennének keresztények?!

Csak egyszer hallanám már egy jehova tanútól, hogy ők tényleg nem azok, mert valójában nem azok.

2014. aug. 29. 22:34
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
A néven csúfolódni, gúnyolódni együgyű dolog, infantilis, azt nem tenném. Szerintem a rövidítés nem bántó: JT. Hitvitába itt (és máshol sem) viszont nem mennék bele.
2014. aug. 29. 22:48
 13/20 A kérdező kommentje:

Jelen pillanatban nincs értelmesebb kérdésem. Különben is hétvége van...

Amúgy teljesen komolyan gondoltam a kérdést, nem szórakozásból.

2014. aug. 29. 23:22
 14/20 anonim ***** válasza:
6%

"Lényeg, hogy egyetlen pont sincs, amivel a keresztények egyet tudnának érteni."

Kedves yuda! Azokra a "keresztényekre" gondolsz, aki most éppen Ukrajnában gyilkolják egymást??? Ők biztos "krisztusiak", ugye?!!! Vagy azokra, akik Ruandában, a Délszláv háborúban, vagy akik az első, második vh.-ban is aktív és szörnyűséges szerepet vállaltak EGYMÁS, vagyis HITTESTVÉREIK legyilkolásában?! Valamint azokra gondolsz, akik a mai szellemi örökösei azoknak, akik ma nyilván a te hittestvéreid is, vagy tévednék?

Nyilván ők a "Krisztus-követők", igaz?

2014. aug. 31. 01:39
 15/20 anonim ***** válasza:
20%
14-es választ nem értem miért kellett lepontozni, mikor csak az igazságot írta le.
2014. aug. 31. 20:41
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

"Azokra a "keresztényekre" gondolsz" stb. stb

Nem. Arra gondol egy Krisztus követő, hogy a legfontosabbat nem fogadja el egy JT:

Jézus Krisztus teljesen ember és teljesen Isten.

Ez a kereszténység fundamentuma.

2014. aug. 31. 22:56
 17/20 anonim ***** válasza:
0%

"Ez a kereszténység fundamentuma."

A 3. század óta, amikor pogány, írásellenes tanítások szivárogtak be. De ez már egy másik téma. Egyébként ti nem fogadjátok el Krisztus parancsait, ugyanis azt mondta hogy szeretet legyen köztetek (egymás megölése szerintem nem az), illetve ne fogjatok fegyvert, ne paráználkodjatok, stb stb.

2014. szept. 1. 14:11
 18/20 anonim ***** válasza:
88%

előző, te meg NE ÍTÉLJ hogy ne ítéltess- tudod, más szemében a szálkát..

"A 3. század óta, amikor pogány, írásellenes tanítások szivárogtak be"

János evangélista, a szeretett tanítvány írja, tanúságot tett Ő ott volt az Jézus Krisztus mellett nem szivárgott sehova semmikor.

Jn 10,30

Én és az Atya egy vagyunk.

2014. szept. 1. 19:11
 19/20 Szeressük egymást ***** válasza:
100%

"Más ötlet?"

Ugyis Abaddon a királyuk, akkor legyen: Abaddon tanúi

2014. szept. 2. 09:26
 20/20 anonim ***** válasza:

18.

az Atya nagyobb nálam. (JN 14:28)

Egyébként érdekes érvek vannak ebben a kérdésben a háromsággal kapcsolatban:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__5..

2014. szept. 2. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!