Jehova Tanúi elmehetnek megnézni az augusztus 20-ai tűzijátékot?
Van erre alapelv vagy szabály? Semlegesség, mások megbotránkoztatása, stb.
Jó lenne Őrtorony hivatkozás is. Köszönöm.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..
Itt egy régebbi kérdés erről, szemezgess a válaszok között.
Egyáltalán nem vagyunk bigott fanatikusak.
Semmi kivetnivaló nincs benne ha egy keresztény megnéz egy tűzijátékot, mint ahogy pl. megnéz egy betlehemes jelenetet, amikor ki van állítva vagy ránéz egy zászlóra vagy elmegy alatta. A Dániel 3:12 ezt írja: "Van néhány zsidó, akiket kineveztél Babilon tartomány igazgatására: Sidrák, Misák és Abednegó. Ezek az életerős férfiak nem becsülnek téged, ó, király, és nem szolgálják a te isteneidet, és az aranyszobrot, melyet te állíttattál, nem imádják" Ezek az istenfélő férfiak kimentek az aranyszobor elé, de nem tettek semmi rítust vagyis 'láthatták' a szobrot, de 'nem tettek semmit', amiért büntetést is kaptak a királytól.
(Egy Tanú)
4-esnek: Igazán próbálom megérteni, amit írsz, de ha jól értem arra hivatkozol, hogy a többi Tanú rossz szemmel nézi, hogy én elmegyek megnézni mondjuk a tűzijátékot?
Ha így érted, akkor valójában nem ismersz minket, mert azt írja a Biblia az 1Kor 6:12-ben, hogy „Mindent szabad nekem, de nem minden hasznos. Mindent szabad nekem, de nem fogom hagyni, hogy bármi is hatalma alá vonjon.” A lelkiismeretemre van bízva, hogy elmegyek e vagy sem mindaddig míg a Biblia nem tiltja közvetlen. És a többiek is tudják ezt. De ha ennek ellenére előfordulna megbotránkozás, az illetőnek segítségre volna szüksége, és nyitottnak kellene lennie, hiszen így vagyunk egységesek a Krisztusban.
Kérdezőnek 5-ösre: Nem tudom ezek a válaszom a Bibliára hivatkozva kielégítette e a kérdésedet?
Ja és még annyi, hogy én viszont nem erőltethetem rá a másik személyt (Tanút), hogy elmenjen megnézni, ha nem akarja megnézni.
(Egy Tanú)
8-asnak: Ha ha ha. Hm. Én is tudok ehhez hasonlót mondani: Az egyik rokonom, azt mondta pl. hogy mutat nekem egy régi Bibliát, én kérdeztem tőle biztos, hogy Biblia? Azt mondta: „Már csak tudom mi az, hogy Biblia”. Én mondtam Jó! Mikor később megmutatta kiderűlt imakönyv. Lehet, hogy szüleid „igazhitű Jehova tanúi”-nak vallják magukat, mert ilyen is van és, akik tőlünk váltak ki? Vagy volt már olyan, hogy az illető azt állította, a rokona is Jehova tanúja, később kiderűlt nem az, úgyhogy…. Ezt talán jó volna tisztázni.
(Egy Tanú)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!