Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi elmehetnek...

Jehova Tanúi elmehetnek megnézni az augusztus 20-ai tűzijátékot?

Figyelt kérdés

Van erre alapelv vagy szabály? Semlegesség, mások megbotránkoztatása, stb.

Jó lenne Őrtorony hivatkozás is. Köszönöm.

2014. aug. 19. 22:49
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
20%

10-es, Eszem ágában sincs, én csak leírtam a tapasztalatomat, és én nem ismerlek, hogy ilyet tennék.

(Egy Tanú)

2014. aug. 21. 10:53
 12/23 A kérdező kommentje:

Konkrétan: megnézte valaki az idei vagy a tavalyi tűzijátékot?

Miért? Vagy miért nem?

És a közvetlen környezetetekben a Tanúk?

2014. aug. 21. 23:04
 13/23 anonim ***** válasza:
74%

Igen én, aki válaszoltam neked, a saját otthonomból néztem, az 2014.augiusztus 20.-ai tűzijátékot.

(Egy Tanú)

2014. aug. 22. 07:26
 14/23 anonim ***** válasza:
15%
Nem minden igaz, amit valaki valahonnan hall...
2014. aug. 22. 10:45
 15/23 anonim ***** válasza:
71%
A félremagyarázóknak és a minket felületesen ismerőknek: egy Tanú azért nem fog odaállni a rakpartra vagy bárhova, akár a tv elé is, mert szent áhítattal adózni akar ennek az elsősorban VILÁGI, de a hitehagyott kereszténységben gyökerező ünnepnek. De ha éppenséggel megnézi, mert pl. ott lakik és rálát, vagy a tv-ben látja, nyilván önmagában nem helytelen. Persze minél inkább belecsempészik a hazafias jelleget - mint a legutóbbiba a verseket -, annál inkább távol marad minden Tanú.
2014. aug. 22. 20:13
 16/23 anonim ***** válasza:
15%

T. Kerdezo!

Kepzeld el, megnezheti egy tanu is a tuzojatekot. Nincs tiltva. Vannak olyan tanuk, akik ugy gondoljak, hogy helytelen. Ez mindenkinek a lelkiismeretere van bizva, hogy megnezi, vagy sem. De ebben nincs semmi kivetnivlo, egyszeruen latvanyossag.

Es mielott meg minden massal megvadolnanak minket, mehetunk szinhazba, moziba, olvashatunk konyveket, szorakozhtunk, elmehetunk egy vendeglobe. Persze mindezt ugy, hogy megvalogatjuk hogy mit nezunk meg, mit olvasunk. Nyilvan erkolcstelen dolgokat nem nezunk meg es nem olvasunk. De egy szepirodalmi konyvet miert ne olvashatnank? Tehat egy kereszteny mindig ugyel arra, hogy a valasztott szorakozasi forma nehogy szegyent hozzon sajat keresztenyisegere, es Isten nevere. Udv: Judit!

2014. aug. 24. 11:04
 17/23 anonim ***** válasza:
0%
Valóban, mindenkinek joga van ahhoz, hogy megválogassa mit néz, mivel foglalkozik.
2014. aug. 25. 10:03
 18/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Már csak valami cikket ill. egyéb anyagot szeretnék látni, hivatalos Társulati forrásból, hivatkozással.
2014. aug. 27. 14:35
 19/23 anonim ***** válasza:
0%
Minden válasz összecseng, ez neked nem elég hivatalos? Nem ismered a Biblia álláspontját a nemzeti ünnepekről?
2014. aug. 27. 15:25
 20/23 anonim ***** válasza:
28%
PERSZE
2014. aug. 29. 08:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!