Hol van a lélek?
Sőt a Biblia tagadja, hogy ilyen lenne az "élő lelkekben" - vagyis az emberekben.
(Befejeztem, mert félreérthető volt.)
A lélek Te magad vagy, teljes összességedben, amíg élsz. Éppen úgy az állatok is "lelkek" amíg élnek.
Valamikor ez egy gyakran használt kifejezés volt, ma már "nem divatos".
Újra eszembe jutott Petöfi Sándor verses meséje, mikor Kukorica Jancsi kedvesét lelkem Iluskám-nak nevezi.
Vallási körökben gyakran használt kifejezés. Rengeteg vitára ad okot, mert ahány vallás, annyi magyarázat. Sokan azt hiszik, hogy ez egy különálló valami, amely a halál után elhagyja a testet, és egyesek szerint újra belebújik valakibe vagy valamibe, akár állatba, bogárba.
Valakik azt állítják, hogy valahová a menyországba megy, vagy a tüzes poklok kínjába....
A Biblia azt tanítja, hogy a lélek maga az ember, vagy az állat, halála pillanatáig, aztán nincs tovább.
Sztem a lélek ha van,a hasban található. Legalábbis én ha félek a hasamba érzem azt a nem tudom mihez hasonlitható érzést. Vagy mikor szomorú vagyok,izgulok vmi miatt akkor is mintha onnan indulna vmi. Vagy gondoljuk a szerelemre,mikor azt mondják "pillangokat érzek a hasamba". Lehet hülyeség,de nekem pl sose a szivem fáj ha vmi nagy bánatom van. Pl mikor meghalt a tengeri malacom sirtam nagyon,és a hasam is fájt. Nem a szivemre tettem a kezem h megnyugodjak,hanem összekuporodva a hasamat fogdoztam és ugymond vigasztaltam a lelkem.
Persze ez csak az én véleményem.
Más: valoban 21g a lélek? Egy haldoklo embert lemértek halála elött és után,és utánna 21g -mal kevesebb volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!