Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol van a lélek?

A legviccesebb kérdése:

Hol van a lélek?

Figyelt kérdés
Nem hiszek ilyenekben, csak kérdezem hogy hol van a testünkben kitalálva. Vallási körökben igen gyakori szó.
2014. aug. 28. 23:55
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
48%
A lélek nem egy fizikai dolog, amit meg lehet fogni. Az egész lényedben jelen van.
2014. aug. 29. 00:25
 2/20 anonim ***** válasza:
51%
az agyban, mivel ott a tudat
2014. aug. 29. 00:49
 3/20 anonim ***** válasza:
0%
Állítólag a tobozmirigyben. Sokan ahhoz kötik az egész spirituális tapasztalást. Keress rá, érdekes dolgokat lehet róla olvasni.
2014. aug. 29. 00:53
 4/20 anonim ***** válasza:
0%
Kedves kérdező, annak ellenére, hogy nem hiszel benne, jó ha tudod, hogy a Biblia (amire a magukat kereszténynek vallók "lélek" ügyben hivatkozni szoktak) nem tanítja, hogy van/él bennünk egy láthatatlan "testrész", amely túléli a test halálát, mert állítólag "halhatatlan". Sőt a Biblia tagadja, hogy ilyen lenne az "élő lelkekben". :-)
2014. aug. 29. 01:19
 5/20 anonim ***** válasza:
10%

Sőt a Biblia tagadja, hogy ilyen lenne az "élő lelkekben" - vagyis az emberekben.

(Befejeztem, mert félreérthető volt.)

2014. aug. 29. 01:21
 6/20 anonim ***** válasza:
Egy materiális tapasztalásokon alapuló világban azt kérni, hogy definiáljunk egy immateriális fogalmat olyan, mintha egy haltól kérdeznéd, hogy milyen illata van az ibolyának. Azok a spirituális tanok, amelyek feketén-fehéren le is írják mindezt, nem másra utalnak, mint hogy a kitalálójuknak a kelleténél több szabadideje volt agyalni.
2014. aug. 29. 05:13
 7/20 anonim ***** válasza:
19%
A 4es válaszoló jehovista, azért tagadja. A Biblia tanítja, csak épp nem mindegy milyen Biblia, mert a Károli csak a lélek szót használja, míg az eredeti szöveg megkülönböztet lelket és szellemet. A szellemes lakik benned és ahogy Krisztus is élő, ahogy írja a Biblia, úgy a miénk is. Tud fájni így az ember "lelke", hogy semmiféle fizikai behatás nem történt, mégis akár halálos is lehet ez a seb. Tudom, hogy az agy működésével magyarázzák az ateista tudósok, de ez is csak elmélet, nem tény. A Biblia leírja, hogy akiben nincs Jézus, aki nem fogadja be őt és kéri a bűneiért való áldozatát, annak a szelleme halott és Isten nem a halottak Istene, hanem az élőké. Aki befogadja az Urat, annak a szelleme feléled és minden megváltozik, ez viszont már tapasztalat, nem csak az enyém. Ez az, amit az ateista tudósok nem ismernek és ezért találnak ki hülyeségeket.
2014. aug. 29. 06:00
 8/20 anonim ***** válasza:
46%

A lélek Te magad vagy, teljes összességedben, amíg élsz. Éppen úgy az állatok is "lelkek" amíg élnek.

Valamikor ez egy gyakran használt kifejezés volt, ma már "nem divatos".

Újra eszembe jutott Petöfi Sándor verses meséje, mikor Kukorica Jancsi kedvesét lelkem Iluskám-nak nevezi.

Vallási körökben gyakran használt kifejezés. Rengeteg vitára ad okot, mert ahány vallás, annyi magyarázat. Sokan azt hiszik, hogy ez egy különálló valami, amely a halál után elhagyja a testet, és egyesek szerint újra belebújik valakibe vagy valamibe, akár állatba, bogárba.

Valakik azt állítják, hogy valahová a menyországba megy, vagy a tüzes poklok kínjába....

A Biblia azt tanítja, hogy a lélek maga az ember, vagy az állat, halála pillanatáig, aztán nincs tovább.

2014. aug. 29. 06:32
 9/20 anonim válasza:

Sztem a lélek ha van,a hasban található. Legalábbis én ha félek a hasamba érzem azt a nem tudom mihez hasonlitható érzést. Vagy mikor szomorú vagyok,izgulok vmi miatt akkor is mintha onnan indulna vmi. Vagy gondoljuk a szerelemre,mikor azt mondják "pillangokat érzek a hasamba". Lehet hülyeség,de nekem pl sose a szivem fáj ha vmi nagy bánatom van. Pl mikor meghalt a tengeri malacom sirtam nagyon,és a hasam is fájt. Nem a szivemre tettem a kezem h megnyugodjak,hanem összekuporodva a hasamat fogdoztam és ugymond vigasztaltam a lelkem.

Persze ez csak az én véleményem.

Más: valoban 21g a lélek? Egy haldoklo embert lemértek halála elött és után,és utánna 21g -mal kevesebb volt.

2014. aug. 29. 08:46
 10/20 anonim ***** válasza:
Az agy szürkeállomány területén.Minél többet távolítasz el ebből a területből,annál jobban eltűnik a személyiség és a fajunkra jellemző logikai,kombinációs készség.EEG-vel mérhető,(nagyjából) felderített terület.
2014. aug. 29. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!