Milyen érveik vannak a keresztényeknek (és más vallásoknak) az evolúció létezése ellen?
32-es
Szerintem az, hogy a világunk teremtett és az evolúció két külön fogalom. Én arra lennék kíváncsi, ha már azt feltételezzük, hogy Isten valós személy, akkor ebben az esetben őt ki teremtette és, aki Istent teremtette azt ki teremtette? Mit lehet tudni Isten létéről azonkívül, hogy hiszel benne?
Ézsaiás 40:28. Hát nem tudod-é és nem hallottad-é, hogy örökkévaló Isten az Úr, a ki teremté a föld határait? nem fárad és nem lankad el; végére mehetetlen bölcsesége!
Zsoltárok könyve 90. rész
2. Minekelőtte hegyek lettek és föld és világ formáltaték, öröktől fogva mindörökké te vagy Isten.
#36#35#33
Ne fáraszd már magad mit játszd itt a prófétát?
"Isten mindig volt és lesz is örökkön-örökké! A termető teremt és nem termtették!"
Ilyen alapon a világot sem kellett teremteni mindig volt és lesz is örökkön-örökké! Az ateisták és a gondolkodó emberek szkeptikusok vagy bárhogyan is nevezzük őket nem összetévesztendőek az ateistákkal. Az nem tagadás, ha nem hiszel a Bibliában, hanem kételkedés. Az a tagadás, amit te művelsz itt. Olyan egyszerűen nincs, hogy valami csak úgy létezik örök idők óta biztos te is az anyaméhből születtél ugyanezen az elven Istennek is, ha létezik származna kell valahonnan. Azt pedig nem tudjuk, hogy mi volt az ősrobbanás előtt én abban sem vagyok biztos, hogy nem volt semmi. És ne idéz nekem a Bibliából én is vallásos neveltetés kaptam. De, ahogy már kiderült a világ nem olyan, ahogy a Biblia leírja nem pár nap alatt teremtődött a Föld, és a Nap sem a Föld körül kering.
És, ha akarod én is agyon pontozlak.
Egy keresztény férfi kérdezgeti az utcai embereit az evolúcióról 2 órás videó senki sem tudta bizonyítékot mondani sőt van aki meg is tért. Érdemes legalább belenézni.
Kedves #23, én úgy tudom, hogy ez a történet kitalált hazugság. Állítólag utána jártak és semmi ilyen nem történt. Persze mindenki össze-vissza hazudik, mert ilyenek az emberek.
Spilerke:
Mi a franc az, hogy a test alkalmazkodik?!Fejtsd már ki ezt az elvont varázslatos ritualét...
Ha kifekszel a sivatagba, nyugodj meg, hogy nem teve leszel 100 év múlva az utódaiddal, hanem hulla és egy csődbe ment terv:
Ha ott élsz a víz mellett millió éveket és úszol, akkor a gyerekeid nem fognak megtanulni úszni és nem lesz nekik úszóhártyájuk millió évek múlva sem.
Ha igen, akkor indokold, hogy miért és hogyan. Mi mondja, hogy ne szárnyuk legyen vagy megfulladjanak?
Az így volt szükséges kifejezés egy álom érv és semmitmondó. Bigott vallásos kitaláció.
Az is tény, hogy kutyát nem fogsz szülni. Mondhatod, hogy millió évek múlva úgy fogunk kinézni, mint a kutyák. De ez nem alkalmazkodás, hanem véletlen, szerencse meg ilyenek.
Ha a teve púpjában víz volna, akkor nem azért nőtt oda a púpja, mert alkalmazkodott a környezethez, hanem millió évek alatt egy ilyen állat létrejött ami az adott környezetben életben tudott maradni.
A puputeve amíg nem alkalmazkodott, addig mi volt? Vagy hogyan történt az alkalmazkodása?
A normális verzió azt mondaná, hogy a szervezete így reagált a környezetre, ami rohadtul nem mutáció.
A beteg verzió azt mondja, hogy a teve akarata volt.
A harmadik megoldás a véletlen lassú mutáció, csak akkor az a kérdés, hogy hogyan maradt addig életben és ez sem alkalmazkodás.
Vagy sütötte a tevét vagy az embriót a nap és a kémiai anyagok úgy mutálódtak, hogy az neki jó legyen?
Lárifári, mese beszéd. És akkor a Biblián akadtok ki...
"Szerintem az, hogy a világunk teremtett és az evolúció két külön fogalom. Én arra lennék kíváncsi, ha már azt feltételezzük, hogy Isten valós személy, akkor ebben az esetben őt ki teremtette és, aki Istent teremtette azt ki teremtette? Mit lehet tudni Isten létéről azonkívül, hogy hiszel benne?"
Istent senki sem teremtette. Na és a világ hogyan létezik?
Ha létezik miért változott meg? Ha nem létezett, miből lett?
Ha lett, akkor miben, miből, mitől lett komplex és hogyan?
Ha volt és állt, mitől kezdett mozogni, változni? Mennyi volt belőle?
Ha mindig mozgott, akkor is mesélj... Milyen volt? Mitől mozgott? stb...
Olvastam, hogy: "a kaméleon igen jól álcázza magát".
Persze erre egyszerűbb rávágni, hogy alkalmazkodott a környezethez (amit bezzeg én nem tudok). Mert az hülyén hangzana, hogy véletlen mutációk miatt pont a környezet színét veszi fel.
Vagy tudod hogyan álcázza magát??
Mit jelent szerinted az intelligencia?
Ha csak vegyületként tekintünk a kaméleonra, ami reagál a környezetére, akkor is szükséges hogy benne legyen egy olyan kód, ami megváltoztatja a színét xy eseményre...
Az hogy került bele, hogy használja, hogy ismerte fel?
Nem hiszem, hogy minden sejtünk külön gondolkodó lény szimbiózisban a másikkal....Hogy állt össze mindez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!