Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem tudtam hova írni! Fáj...

Nem tudtam hova írni! Fáj nagyon!?

Figyelt kérdés
Mar nem vagyok szuz! Drog, pia, bulik!:C Viszont hiszek Istenbe, de a szex se marad el:"( Bunos vagyok? Hazassagon kivuli. (16 eves vagyok)

2014. aug. 17. 22:33
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

Szia!

Minden ember bűnös. Ezért van szükség Megváltóra. Évát Ádám oldalbordájából formálta Isten, és ő maga rendelte őket egymásnak: "Bocsátott tehát az Úr Isten mély álmot az emberre, és ez elaludt. Akkor kivett egyet annak oldalbordái közül, és hússal töltötte be annak helyét. És alkotta az Úr Isten azt az oldalbordát, amelyet kivett az emberből, asszonnyá, és vitte az emberhez. És mondta az ember: Ez már csontomból való csont, és testemből való test: ez asszonyembernek neveztessék, mert emberből vétetett. Annak okáért elhagyja a férfiú az ő atyját és az ő anyját, és ragaszkodik feleségéhez: és lesznek egy testté. Voltak pedig mindketten mezítelenek, az ember és az ő felesége, és nem szégyenlik." (I.Móz. 2:21-25)

Üdv. Péter

2014. aug. 18. 12:18
 22/32 A kérdező kommentje:
értem! de egyet még nem: Isten h teremtette a világot, azzal egyutt Adamot es Evat, ha elotte mar szulettek?:D Nem is tudom de a tortenelem ezt irja.
2014. aug. 18. 14:42
 23/32 anonim ***** válasza:
66%

Fogalmam sincs, hogy a normális válaszolók miért nem írják le nyíltan az igazat: igen, bűnös vagy. És nem csak azért, mert annak születünk, hanem mert undorító az életstílusod.

Miből bulizol? Miből iszol? Miből drogozol? Anyádék adnak rá pénzt, ő is biztat erre, vagy a szíve szakad meg, hogy ez lett a lányából? Egy 16 éves drogos, részeges k. .va, aki odaadja magát bárkinek? Komolyan azt hiszed, hogy elég az, hogy hiszel Istenben, akkor máris rendben van ez az egész nyomorult, felesleges életed, amivel mindenkit kihasználsz?

Milyen értéket raktál le? Engem nagyon nem érdekel, hogy a világ azt mondja, hogy tini vagy és ehhez jogod van. Ja, jogod van elcseszni a májad, meg a szíved és esetleg HIV-et kapni, de az én adómból fognak téged pátyolgatni. Egy teher vagy, aki ahelyett, hogy megbecsülné a szüleit, tisztelettel lenne irántuk, inkább elherdálja a pénzt. Más meg éhen döglik, miközben te ki tudja mennyi alkoholt öntesz le a torkodon. Bűnös vagy? Igen! Minden tekintetben.

Jaj tudom, a helyzetet az oka... hát persze! Mind ezt mondja. De vajon akkor miért vannak értelmes, dolgos, normális emberek, akiket ugyanúgy ér nehézség? Azért, mert ők komolyan Isten mellett döntöttek, és tisztelik egymást és önmagukat, hogy normális életet éljenek.

16 éves vagy, még nem késő.

2014. aug. 18. 17:07
 24/32 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Ádám és Éva előtt nem született senki, a Biblia szerint ők voltak az első emberpár a Földön. Az iskolában sok olyat tanítanak, ami egy más világképre (evolúciós elmélet) épül.

Üdv. Péter

2014. aug. 18. 17:14
 25/32 anonim ***** válasza:
0%
Nem vagy bűnös. A fű kevésbé káros mint az alkohol, ha csak évente csinálod, az gyakorlatilag semmi. Isten nem olyan, ahogy azt a legtöbben hiszik. A keresztények 99%-a azért hisz istenben, mert azt tanulta, hogy higgyen benne. Beszűkült emberek. Bűntudatod nem azért van, mert isten haragjától félsz, hanem mert a beléd nevelt vaskalapos értékrendtől való eltávolodástól félsz. Mindenki bűnös? Egy fenét. Ha a mindenható istennek ennyire nem tetszik, akkor miért engedi, hogy megtörténjen?
2014. aug. 18. 17:24
 26/32 anonim ***** válasza:
51%

"Komolyan azt hiszed, hogy elég az, hogy hiszel Istenben, akkor máris rendben van ez az egész nyomorult, felesleges életed, amivel mindenkit kihasználsz?"

Íme a tipikus keresztény, gyűlölet és felsőbbrendűség tudat csöpög minden szavából. Én nem vagyok keresztény, de tudok pozitívan, szeretettel hozzáállni az emberekhez. Arról nem is beszélve, hogy a kérdezőnél 100-szor elvetemültebb tizenévesek is vannak. Kíváncsi lennék, hogy egy ilyen alaknak mint te, mi számít "normális2 életnek.

2014. aug. 18. 17:30
 27/32 anonim ***** válasza:

Szia!

Kicsit vegyesek a válaszok.

Ha megengeded még egy: igen bűnős vagy és nem csak az öröklött bűn miatt - Ádám -Éva.

Felelős vagy a tetteidért és ezt te is érzed, ezért van bűntudatot.

Amúgy csak nekem fúra azt olvasni, 16 évesen "csak" évente füvezel?

Mikor kezdted?

Mikor vált rendszerré?

2014. aug. 18. 18:35
 28/32 A kérdező kommentje:

bocsi a csúnyabeszédétt de kihoztad belőlem://:(

Amúgy nem emlékszem mikor kezdtem el, még 14 évesen. És nem vált rendszerré, csak évente szívtam egyet nem váltam függővé de tényleg!:)

Ja és nagyon szépen köszi a válaszokat, kivéve annak aki le k.. vázott -.- Mert biztosan ott volt mikor fizettek a szexért nem?:) Ásd el magad ilyen hozzáállással!

2014. aug. 18. 18:38
 29/32 anonim ***** válasza:
Ne higgy istenben, oszt gond letudva.
2014. aug. 18. 18:51
 30/32 anonim ***** válasza:

Igen, bűnös vagy. De megjegyzem én is az vagyok, sőt minden ember.

Isten megbocsájt, ha bánod, viszont azt is szeretné, hogy változtass az életeden.

A drog és a pia azért van, mert rossz társaságba jársz. A te korodban a társaság kedvéért nyúlnak ezekhez a dolgokhoz a fiatalok. Ha változtatni akarsz, akkor keress más társaságot és járj keresztény közösségbe.

Ami a szexet illeti: tudod mi a te nagy bajod? Az, hogy igazából baromira unatkozol. Ha lenne normális elfoglaltságod, ami leköt, Urambocsá le is fáraszt, hogy utána alig bírsz mozogni is, akkor nem lenne ilyen probléma, vagy legalább is féken tudnád tartani. Ez akarat kérdése. Én is voltam 16 éves, bennem is voltak hormonok, viszont egész mással voltam elfoglalva, mint a szex. Igazán eszembe se jutott. Tehát nem biológia kérdése, hanem ez is a hozzáálláson múlik.

2014. aug. 18. 21:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!