Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért jó embereknek lejáratni...

Miért jó embereknek lejáratni mások vallását? Mi motiválja például a Jehova Tanúi ellenes blog vezetőit?

Figyelt kérdés
2014. aug. 5. 12:24
1 2 3 4
 21/36 KZLTUS1 ***** válasza:
70%
A blog íróinak nem feltétlenül rossz a szándékuk. Meg kell vizsgálni mindent. Ezen a blogon sok jó dolog van ami építő jellegü.
2014. aug. 7. 08:12
 22/36 anonim ***** válasza:
58%

Kedves KZitus!

Nem hiszek a szememnek!!! :)

Részemről megy a zöld kéz!

Vegyetek példát Zitustól!

Testvérek.. :)

L.Z

2014. aug. 7. 08:26
 23/36 KZLTUS1 ***** válasza:
61%
Nekem szimpatikus a blog, mert sok hazugságra rávilágít amit a szervezet vénei nem hajlandók észrevenni. Helyette a maguk igazságait hajtogatják csak, és aki nem ért egyet azokkal, az már lázadó és kiközösíthetik.
2014. aug. 7. 09:09
 24/36 anonim ***** válasza:
34%

Na látod L.Z! Itt az egyik testvéred éppen hazudik és csal! Ugyanis nem Jehova Tanúja, hanem csak manipulálta KZitus nevét! Öleld hamar kebledre, hisz hittestvérek vagytok alighanem ... :-))

Tehát még egyszer: a testvérnő neve itt KZitus!

2014. aug. 7. 23:14
 25/36 anonim ***** válasza:
27%

Hát igen, ez a manipuláció a névvel mely alkalmas a félrevezetésre elég gusztustalanul sikerült.

Szerintem jól mutatja a blog hiteltelenségét is

2014. aug. 8. 06:28
 26/36 anonim ***** válasza:
39%
Persze hogy jól mutatja a hiteltelenségüket. Ki a hazugság Atyja?!
2014. aug. 8. 14:10
 27/36 anonim ***** válasza:
80%

Durva, hogy mennyi alaptalan rágalmat, hazugságot olvasni itt. Kicsit szemezgessünk belőle, az összest nem írom le, csak a népszerűbbeket.

"pl: nem hagyják kilépni a tagot, agymosás"

Ez nem igaz. Ha valaki ki akar lépni, akkor nyugodtan mehet. Erőszakkal nincs senki itt tartva. Ha az lenne a cél, hogy bármi áron minél több tag legyen, miért van kiközösítés?

"Családok mennek széjjel, barátságok szakadnak meg, emberek mennek tönkre. Ezt Jézus sosem tanította, az ő tanítása a szeretet, márpedig ennek a szektának ez nem tanítása."

Tévedsz. Jézus azt tanította, hogy meghasonlás lesz családon belül a hitért, "az embernek a saját háznépéből valók lesznek az ellenségei".

Mindazonáltal nézzük meg pl mit tanulnak a feleségek: legyenek háziasak, tiszteljék férjüket, ne flörtöljenek más férfiakkal, etc. JW.org-on meg lehet nézni. Ez olyan rossz dolog, hogy szét kell mennie egy családnak?

"Nem új dolog ez, régen ezért harcba szálltak egymással (pl. keresztesháborúk), manapság szerencsére csak blogot írtak. A fanatikusoknak csak a saját vallásuk az igazi, az összes többit elutasítják. " Jehova Tanúi máig sem mennek katonának, nem háborúznak. A legtöbb vallás viszont igen. Tényleg, hol a szeretet, amikor egy háborúban a saját vallásukból valókat ölik meg?

"majd jól elégek a tisztítótűzben meg ilyen romantikus dolgok fognak velem történni."

Ilyet egy tanú sosem mond, mivel nem hiszünk ilyesmiben.

2014. aug. 13. 18:33
 28/36 anonim ***** válasza:
23%

"majd jól elégek a tisztítótűzben meg ilyen romantikus dolgok fognak velem történni."

Ilyet egy tanú sosem mond, mivel nem hiszünk ilyesmiben.

ezt cáfolom, mert igenis mondtak már ilyet...nem is egyszer. már akkor nehéz tőlük szabadulni mikor téríteni járnak, ezek után nem csodálkoznék, ha a szektából sem lenne egyszerű a kivezető út

2014. aug. 14. 10:37
 29/36 anonim ***** válasza:
100%
Jehova Tanúi NEM HISZNEK és nem tanítják a tisztítótüzet, vagy a tüzes poklot, nem kéne meghazudtolni őket.
2014. aug. 16. 17:19
 30/36 Miike válasza:
100%
Még mielőtt jobban átolvasnám... 1-es, azt hiszem tévesek az információid a JT.-ról. Én voltam köztük. 2 alkalommal is. Most megint csak nem. Mégis szóba állnak velem. Amit meg köztük megtapasztalhattam az nagyon jó volt. Jól éreztem köztük magamat. Noha nem követek momentán egy vallást sem. A leglényegesebb dolgokat tudom, látom, hiszem. Istent nevén szólítani azonban nem volt egyszerű, nem nagyon akartam belemenni. Végül imámba foglaltam a Jehova nevet. Bár az imádkozás sem része az életemnek. Szóltam akkor hozzá, a nevén. És nagyon különleges hatást váltott ki belőlem. Felfogtam, hogy Istennek nemcsak hogy neve van, de a nevén is szólíthatom, ahogy JT.-i azt tanácsolták. Nem tudok semmi rosszat elmondani róluk. Inkább örülök, hogy vannak. Annak már kevésbé, hogy megint nem vagyok köztük. Ennek persze sok oka van. Ráadásul most még érdekesebb az ügy, hiszen körül vagyok véve muszlimokkal itt kint Angliában...
2014. okt. 4. 18:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!