Miért jó embereknek lejáratni mások vallását? Mi motiválja például a Jehova Tanúi ellenes blog vezetőit?
Nem új dolog ez, régen ezért harcba szálltak egymással (pl. keresztesháborúk), manapság szerencsére csak blogot írtak. A fanatikusoknak csak a saját vallásuk az igazi, az összes többit elutasítják.
Engem nem érdekel ki miben hisz, de azért ha jobban belegondolok a Jehova Tanúi meg a Hitgyüli valami borzasztó és idegesítő szektának tűnik. Utálom pl. hogy a mai napig képesek járni az utcákat és megpróbálnak tagokat toborozni hittérítés megnevezés alatt. Hozzám pl. ne kopogjon be senki, hogy ha nem fogadom be az ő igéjét majd jól elégek a tisztítótűzben meg ilyen romantikus dolgok fognak velem történni. Szerintem az erőszakosságuk az, ami a leginkább visszataszító
A FELEBARÁTI SZERETET motiválja őket.
Hogy miért?
Azért mert "ők" végig járták azt az utat és tudják,hogy miről szól a egész.
És mivel sokat tanulmányozták a Bibliát tudják,hogy mekkora bajban vannak azok akik bent vannak a szektába és az a céljuk,hogy minél több átvert embert kihozzanak onnan.
Ha csendben ülnének akkor azt jelentené,hogy egyetértenek a hamis tanításokkal.
Érdekes módon nem nagyon találkozni olyannal,hogy pl exbaptista.hu vagy exreformátus.hu de még olyannal sem,hogy exkatolikus.hu.
Na vajon miért?
Pedig biztos vagyok benne,hogy léteznek olyan emberek akik kiléptek a fent említett vallásoknak egyikeból.
Én a magam részéről a legveszélyesebb szektanak tartom ami a kereszténységhez kötődik. Gondoljatok bele keresztény fejjel,
visszautasítják a testben feltámadott Krisztust, nem vesznek Úrvacsorát ami megtisztítaná őket, Jézusból egy demont "gyártottak" /Abaddont/
már csak ez a három dolog esetnekségnek minősül.
De ott van még az is,hogy ha egy tag ki akar lépni,kiközösitik és magára hagyják lelki betegségben,továbbá ha egy taguknak vérre van szüksége,hogy életben maradjon nem adják meg neki.
Jézus embereket támasztott és lelkeket mentett,ők viszont pont az ellenkezőjét teszik.
A Sátán a gonoszság atyja,a Sátán a sötétség ura,a Sátán életet és lelkeket toboroz, a Sátán mindennek az ellenkezője.
Mindent amit Jézus tett ő ugyan azt teszi csak negatív formában. A Sátán önimádó... Nem hasonlít vajon mind arra amit a Szervezet tesz?
Tehát ezért van szükség egy ilyen blogra és ezért is működik ez a blog mert Isten Áldása van rajta és nem Sátán keze mint ahogy a tisztelt tanúk tartják.
Utolsó, nagyon tetszik a hozzászólásod, kezdem más színben látni az egészet.
Te ajánlanád a még bent levőknek/érdeklődőknek ezt a blogot olvasásra?
"Nem új dolog ez, régen ezért harcba szálltak egymással (pl. keresztesháborúk)"
Azoknak a szellemi örökösei, akik régen pl. a keresztesháborúkat csinálták (nem csak a katolikusok) ma is harcba szállnak szó szerint, akár egymás ellen is.
"A fanatikusoknak csak a saját vallásuk az igazi, az összes többit elutasítják."
Tehát az rögtön "fanatikus", aki kiáll az igazáért, melyet hosszú és alapos tanulmányozással ismert meg? De jó jó is lenne, ha nem vagdalóznánk olyan szavakkal, melyek jelentését sem ismerjük pontosan ...!
A 12-nek! Nagyon sok őszinte igazságkereső ember hagyja ott a nagyobb és kisebb egyházakat (én is, és sok más testvérem), de ők nem aljasodnak le a blogosok szintjére! Ugyan miért nem érvelsz az igazad mellet bibliai érvekkel? Mert mi megtesszük, bizonyítjuk azt, hogy a tanításunk bibliai, de te nem. Csak vádaskodsz a semmibe. Ha ez a kérdés nem alkalmas rá, miért buknak el az érveléseikkel, "bizonyítékaikkal" rendszeresen azok, akik a tanításainkba rendszeresen belekötnek?
Itt pl. el lehet olvasni a 149-es választ az egyik felvetett hazugságodra:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__5..
Igen kedves kérdező szívből ajánlanám és ajánlom is minden embernek!
Tanú,részemről vége annak a témának.
Hogy te engem le akarsz járatni az csak téged mínősit.
Akinek van egy csöp kis esze az úgyis meglátja,hogy ki a báránybörbe bújt farkas és őrizkedni is fog tőle meg főleg a "falkájától".
Sajnos sok jó ember van köztetek és remélem,hogy mihamarabb ráébrednek,hogy mekkora bajban vannak ha az Őrtorony tanai mellett maradnak.
Te meg csak tedd amit tenned kell,meg akadájozni úgysem foglak,és én nem is tudlak de egy nap ott fogsz térdelni Jézus elött,és akkor maj ráébredsz arra,hogy mennyire egyedűl maradtál és nem lesz ott jehovád,hogy meg mentsen.
Tedd csak...
L.Z
Nem,nem Jézus Atyját veszem semmibe hanem a te atyádat veszem semmibe mert ő a hazugság atyja a csalás atyja a sötétség atyja.
Az én Istenemnek és Megmentőmnek a neve mindenki számára elérhető és kiejthető nem volt szükség se hozzátenni se elvenni belőle és én a szép anyanyelvemen Jézusnak szólítom. Ugyanezt te nem mondhatod el az istenedről,maradjunk ennyibe.
13-ra: kiáll az igazáért? az, hogy valaki hisz valamit, az még nem biztos, hogy igaz. Inkább úgy kéne mondani: kiáll a hitéért.
Igen, aki képes naponta róni a városok, falvak utcáit, hogy embereket próbáljon megtéríteni, az fanatikus.
Aki nem ismer el más vallást a sajátján kívül, az fanatikus.
...és így tovább...
"Igen, aki képes naponta róni a városok, falvak utcáit, hogy embereket próbáljon megtéríteni, az fanatikus.
Aki nem ismer el más vallást a sajátján kívül, az fanatikus."
És te mondod azt, hogy ismered a Bibliát ...? Ezek szerint Jézus "fanatikusokat" küldött ki kettesével a tanítványképző munkára?
És ezek szerint Jézus és a tanítványai "fanatikusok" voltak, mert NEM ISMERTEK EL egyenrangúnak más vallást az igaz valláson kívül?!
hiába hadakozol, az emberek többsége akkor is így gondolja.
no meg akkor is azt mondom, hogy hozzám ne kopácsoljanak azzal fenyegetve, hogy majd jól elégek a tisztítótűzben és ne akarjanak megtéríteni. van nekem saját vallásom, beérem azzal és nem is akarom azt másra szuszakolni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!