Miért jó embereknek lejáratni mások vallását? Mi motiválja például a Jehova Tanúi ellenes blog vezetőit?
Azért a JT az más. Nagyon sokszor elég durva dolgok mennek ott, pl: nem hagyják kilépni a tagot, agymosás (régebben, még a 60as években azt mondták a fiataloknak, hogy ne menjenek középiskolákba/egyetemekbe, mert úgyis 1 éven belül eljön a vég, inkább térítsenek, stb), meg rengeteg más dolog. Hallottam olyat is, ahol a pásztoruk nem engedte az egyik depressziós tagot pszichológushoz menni, mert akkor biztos rájönnének, hogy köze van a vallásának a depresszióhoz..
Alapból én sem támogatom a vallások lejáratását, mert mindenki abban hisz, amiben akar, de nagyon sokan agymosás alá kerülnek, és még csak tisztában sincsenek ezzel. Bár akinek ez jó..
Ilyenek az emberek.
Annyi, hogy a Hitgyüli a legborzalmasabb mind közül, még a Jehovák is jobbak (nem nagyon).
Örüljenek, hogy van vallásuk.
Tudod túl sok idejük van másokkal foglalkozni, nem magukkal, ez a bajuk! Nem kell velük foglalkozni és hangoztatni a saját vallást.
Én úgy tudom, a srác, aki szerkeszti a blogot, egész fiatalkorában járt a gyülekezetben, és rosszúl élte ezt meg.
De nyílván az egész a sátán mûve, mert Jehova igaz és mindenható.
Szia!
Szerintem bárki aki lenézi mások vallását vagy lenézi egy másban hívő életét az magáról állít ki bizonyítványt.
Az említett blog:
Kozák úr ezzel a bloggal talált értelmet az életének és ebben tud kiteljesedni.
Mint általában az ember ha kap egy kicsi hatalmat, megrészegedik tőle és olykor elveszti a minimális tiszteletet is az embertársaival szemben.
Ehhez kapcsolódik a csorda szellem - minél többen minél többször hangoztatjuk annál jobban hiszünk a saját igazságunkban.
Nem annyira bonyolult az emberi lélek.
Mert szándékosan megtéveszti ez a szekta az Istenkereső embereket, és felfuvalkodottá teszi őket a kizárólagosság érzésével. Egyszerűbben: mert hazugok.
Családok mennek széjjel, barátságok szakadnak meg, emberek mennek tönkre. Ezt Jézus sosem tanította, az ő tanítása a szeretet, márpedig ennek a szektának ez nem tanítása. Sőt! Felőlem hihetnek butaságokban, hogy csak 144 ezer égi meghívott van, nekem az is mindegy, hogy nem vesznek Úrvacsorát. Már az sem érdekel, hogy képtelenek felfogni, hogy hozzá nem értő emberek fordították le egy másolatból a Bibliát a saját tanításuk szerint.
De az, hogy a vérátömlesztés tilalma miatt emberek halnak meg. Vagy az, hogy Jézus szerintük csak egy angyal, ráadásul még a sátánnal is azonosítják, az már sok. Vagy te nem így látod, kérdező?
Kérdem én: mi a baj azokkal a blogokkal, ahol a tévtanításokat, a hazugságokat tárják fel? Ha emberek menekülnek meg, az nem jó dolog? Ha a te gyereked életét megmenthetné a vérátömlesztés, de a jehovista páros ezt megtiltja, akkor sem értenél egyet ezekkel a dolgokkal?
1-es
"Alapból én sem támogatom a vallások lejáratását," -te most éppen lejáratod a tanúkat, hiszen amit írtál semmi nem igaz!
Akkor miről is írtál?
Vajon igazat? Mivel minden szavad valótlanság, akkor kitől származik a kritikád?
Ki hozta be az első félrevezeteést a földre? Ki volt az, aki az első valótlanságot állította? És ki ellen?
Gomdolkodj el kérlek ezeken a kérdéseken, és vizsgáld meg az indítékaidat, kitől(milyen befolyástól) származik. Talán objektívebb leszel elsosorban saját magaddal :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!