Ha valaki a Sátánban hisz, az máris rossz ember? Ha valaki nem annak a csapatnak szurkol, mint a többiek, akkor máris elítélendő? Jogom van választani, nem?
Érdekesek ezet a ti "bizonyságtételeitek". Semmi bizonyíték, annál több hit, és mellé egy "csipetnyi" megfélemlítés.
Csak egy kicsit van hányingerem tőle... :(
kedves 07:55
neharagudj ezzel most nem bántani akarlak majd:
szerinted nem félelmetes a tudat megszünése? ha nincs pokol már nem is kell félni?..ne haragudj de az ateisták tartanak a legjobban a haláltól..mert ammenyi bizonyíték a rendelkezésünkre áll az alapján csak a nagy sötétség jön..és az életbenmaradás pedig mindenki célja..
tudom h egyszerűbb abban hinni halhatatlan a lelked, és hogy sokaknak talán túl nehéz lenne szembenézni vele: h ennyi volt.
tiszteletben tartom a hited és nem bántani akarlak, de kérlek, nagyonkérlek ne mondd hogy egy ateistának nincs oka félni a haláltól...mert van ami szörnyűbb a pokolnál: a nagy semmi
A válasz megírásának időpontja: ma 00:48
"szerinted nem félelmetes a tudat megszünése?"
Nem, miért lenne az? Ha már nincs tudatod, akor nem fogsz agyalni ezen. Nem lesz mivel. :)
"ha nincs pokol már nem is kell félni?"
Ha van pokol, akkkor sem kell félni. Legfeljebb lehet. Ti szeretek félni. Én meg nem félek. Ez ennyire egyszerű.
"..ne haragudj de az ateisták tartanak a legjobban a haláltól"
Ez butaság. Én egyáltalán nem tartok a haláltól.
"mert ammenyi bizonyíték a rendelkezésünkre áll az alapján csak a nagy sötétség jön..és az életbenmaradás pedig mindenki célja.."
Hiába célunk az életbenmaradás, tudjuk, hogy egyszer úgyis vége lesz, és jön helyettünk más. Én nem félek ettől. Célom, hogy éljek minél tovább, de ha meg kell halnom, akkor meghalok. És pont.
"mert van ami szörnyűbb a pokolnál: a nagy semmi"
Neked lehet, hogy szörnyűbb. Nekem egyik sem félelmetes.
A válasz megírásának időpontja: ma 08:04
"Mert a hit legnagyobb ajándéka, hogy reményt ad."
Reménykedni abban is lehet, hogy halálod után te leszel Isten. Meg abban is, hogy holnaptól királlyá koronáznak. És ha úgy nézzük, egyiknek sincs kisebb vagy nagyobb esélye annál, mint hogy a halálod után a menyországba kerülsz.
"Az evolúciót lehet hinni, de miben reménykedhetek általa?"
Ha ateista voltál, akkor tudhatnád, hogy az evolúcióban nem hisznek. Legalábbis az értelmesebb ateisták semmiképpen. Hinni olyanban lehet, amire nincs bizonyíték. Az evolúcióra van. Én meg egyébként sem hiszek semmiben. Az evolúciót VALÓSZÍNŰNEK tartom, mert van rá temérdek bizonyíték, mégha nem is 100%-os. De ez nem hit.
"Hiszen nem ígér semmit! Csak egy értelmetlen életet, mert bármit csinálsz, a vége a teljes elmúlás."
Semmivel sem értelmetlenebb az ösök semi a halálod után, mint az örök semmittevés a menyországban (amiről még azt sem tudod, milyen lesz). És ráadásul - mint írtad is - nem ígér semmit felelőtlenül.
"Semmi különbséget nem ígér a követőinek."
Mert a világ számára nincs jó és nincs rossz, így nincs is mit ígérnie. Nincs különbségtétel és nincs ítélkezés. Ateistaként ezt is megérthetted volna.
Vannak dolgok, amelyek ennek vagy annak jók, illetve rosszak lehetnek. Nekem jó, ha megeszem a csirkét, mert jóllakom tőle. A csirkének meg rossz, mert az élete végét jelenti. Nekem jó, ha megeszem az etiópok elől a kaját, nekik meg rossz, mert éheznek.
Eddig ez szubjektív volt.
Objektíven pedig nincs értelme sem engem, sem a csirkét elítélni. Sem nem jó, ha megeszem, sem nem rossz. Nincs ítélkezés senki felett, nincs meghatározva, hogy mit szabad és mit nem - egyszerűen csak létezünk.
Hallgasd végig ezt az embert előítélet nélkül, és talán megérted a lényegét a dolognak (bár az első videó alapmondandója nem ez, meg egyébként is eléggé vulgáris a jóember, de a gondolatai tiszták):
http://www.youtube.com/watch?v=8zXo7LKXs3g
szia 15:22,és 08:04
szerintem ha nem tartasz a haláltól az elég...hogyismondjam szomorú. az egyén célja a létfenntartás és ahelyett hogy azon dolgoznál hogy éljük túl (genetika, elmefejlesztés vagy bármi)csak élsz a semmibe. mondjuk a te dolgod, de szerintem ha már nem ringatjuk magunkat az örökéletű lélek illúziójába akkaor dolgozhatnánk az örökéletű testért és elméért, mert másképp nincs sok értelme..
és nem igaz h nem ad reményt..nem olyan reményt ad hogy amiatt könyebb a gyász vagy hogy egyszerűbb lesz, olyan reményt ad hogy megteheted hogy dolgozz a szószerinti örökéletért és közbe nem jár érte semmilyen lelki büntetés.
csak ennyi (am a jó-rosz szerintem is csak nézőpont kérdése, és nincs sok értelme, de meghalni sincs értelme ha tehetnél ellene)
Megnéztem a videót, király, nagyon bírom a humort, de maradok keresztyén. A második nincs lefordítva, én angolul nem értek, így arról nincs véleményem. Értem amit mondasz, tudom hol tévedsz, meggyőzni nem tudlak, de még nincs lefutva a meccs, láttam én már hetven éves embert is megtérni, hitre jutni, még könyörülhet rajtad Isten. Addig is és utána is, jó étvágyat a csirkéhez, amit én is nagyon szeretek, és hálaadással fogyasztok.
A Jézusba vetet hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióba is, de az nem ad semmit.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 18:10
"szerintem ha nem tartasz a haláltól az elég...hogyismondjam szomorú. az egyén célja a létfenntartás és ahelyett hogy azon dolgoznál hogy éljük túl (genetika, elmefejlesztés vagy bármi)csak élsz a semmibe"
Teljesen félreérted. A létfenntartás meg az élnivágyás bennem is dolgozik, és ugyanúgy megvan. De ez nálam nem függ össze a félelemmel úgy, mint pl. nálad. Én el tudom fogadni a halált, nem félek tőle. Megpróbálok minél tovább élni, de nem rettegek, ha mégsem sikerül. Ez ennyire egyszerű.
A válasz megírásának időpontja: ma 09:43
"A második nincs lefordítva, én angolul nem értek, így arról nincs véleményem."
Jobb oldalt lent a sarokban van egy CC gomb. Arra kel klikkelni, és lesz ahhoz is felirat. ;)
"de még nincs lefutva a meccs, láttam én már hetven éves embert is megtérni, hitre jutni, még könyörülhet rajtad Isten"
Igen, tudjuk. Meg látni 70 éves embert megtérni Manituhoz, Zeuszhoz (na jó, oda már nem), Visnuhoz meg a kutyafüle tudja még, hogy mihez. Ez is egy egyszerű félelemkeltés; aminek te is bedőltél.
Mindez tök egyszerű képlet. Az ember él egy kultúrkörben, ahol egész életében azzal rémisztgetik a befolyásolhatóbb társai, hogy ha nem hiszi el a kitalált badarságot, és meghal, akkor neki sanyi lesz. Erre mikor öregszik, elkezd parázni rajta. Fél a haláltól, és úgy van vele, hogy "végülis nem veszíthetek, ezért megtérek". Úgy van vele, hogy "mi van, ha mégis igaz". Álszent magatartás, mindemellett csak az ismeretlentől való félelmet tükrözi. Meg az emberi butaságot. Mivel ha nem keresztény kultúrkörben, hanem mondjuk muszlimban nevelkedett volna, akkor Allahhoz térne meg 70 évesen.
Mellesleg meg én meg olyan embert ismertem, aki az élete utolsó másfél évtizedében hanyagolta a vallást (előtte erősen hívő katolikus volt), és végrendeletében kérte, hogy ne egyházi temetést kapjon. Rájött, hogy tök mindegy, hogy Istenhez, Allahhoz vagy Odin nagyúrhoz imádkozik - a végeredmény ugyanaz lesz. Meghal, elporlad, és lesz helyette más. Nincs tovább, így nincs értelme az életét egy könyvből vett badarság, meg más emberek ijesztgetései miatt félelemben töltenie. Inkább élte az életét.
Javaslom, nézd meg a másik videót is. Roppant jól előadja az érveket. ;)
Ui.:
"A Jézusba vetet hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióba is, de az nem ad semmit."
Igen, lehet benne hinni. Aki hisz benne, az ostoba. Aki meg értelmesebb, az nem hiszi, hanem tudja, tényként kezeli, (esetleg valószínűnek tartja).
Ti hívők meg vagytok azzal a hiedelemmel áldva, hogy szerintetek mindenki hisz valamiben. Pedig korántsem igaz ez. Igazán felfoghatnátok végre, hogy attól, hogy ti hisztek valamiben, még nem feltétlen igaz ez másokra is. A hiten kívül is van élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!