Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha valaki a Sátánban hisz, az...

Zenon kérdése:

Ha valaki a Sátánban hisz, az máris rossz ember? Ha valaki nem annak a csapatnak szurkol, mint a többiek, akkor máris elítélendő? Jogom van választani, nem?

Figyelt kérdés
2010. jan. 11. 14:51
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:
0%
21:11 sátán más taktikát alkalmaz. a test kívánsága, a szem kívánsága egy könyv ellen. az édenkert csak agy kissebb kert volt a földön, és a benne lévő embereknek ruhája sem volt. azóta minden ami a földön volt, vagy van, sátán világát képzi. ő így fejezi ki megalomániáját, és a gondolkodását. pl ádámnak évának nem volt háza. Isten nem nézte jó szemmel a bábeli torony építését. ma ezért sátán világa tele van felhőkarcolóval. nemrég átadtak egy 828 méter magas tornyot, és a tervezőasztalaon már létezik egy 2000 méter magas is. Isten elítéli a házasság előtti szexet, ezért sátán világában ez az elfogadott. rengeteg példa van arra, hogy sátán ismeri a bibliát, mint Isten szavát, és a szöres ellentétét terjesztette el.
2010. jan. 12. 06:41
 32/58 anonim ***** válasza:

hmm érdekes

ezek szerint Marilyn Manson négyzetesen utálja saját magát

2010. jan. 12. 08:03
 33/58 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: ma 06:41

Továbbra is az a kérdésem, hogy te ezt honnan tudod?

Nemtán a Bibliából, ami Isten által íródott?

Honnan tudod, hogy a Sátán hogyan és miként próbálja bűnbe sodorni az embereket, amikor lehet, hogy éppen az általad vélt dologgal vezet meg téged?

Akár az is lehet, hogy Isten szemében a paráznaság, a gyilkolás és a házasság előtti szex a jó és a szép; csak a Sátán elhitette velünk, hogy nem.

Honnan tudod, hogy nem így van? Csak mert lehet akár így is. Kijelentesz valamit, amiről nincs bizonyítékod.

Egyikre sincs bizonyíték! Egyedüli bizonyíték a Biblia lenne (vagy ha megjelenne előttünk a Sátán is Isten, és előadnák a lopott holmit; de szerintem erre hiába várunk).

Egyrészt a Biblia is lehet, hogy a Sátán írása (és a valódi Bibliát nem is ismerjük). Vagy ha mégis Isten írása, akkor sem ártana megkérdezni a másik felet is minderről.

2010. jan. 12. 08:10
 34/58 anonim ***** válasza:
57%
Csak a kérdező által, az én kommentemre adott újabb kérdésére válaszolok. Jézus értünk és helyettünk szenvedett, de: a bűn következményét a földi létben nem szüntette meg, csak az örökkévalóságban törölte el. Tehát, ha hiszel Jézusban nem kell elkárhoznod, ami pedig a bűneid jogos következménye lenne, hanem érdemtelenül, egészen pontosan Jézus érdeméért a menybe juthatsz. De a bűn földi következménye megmarad. Ha valaki alkoholista és megtér, üdvössége lesz, de a májzsugor marad. Ha kicsapongó életet élek, és a feleségem ezt megelégelve el váll tőlem, és megtérek, üdvösséget kapok, de nincs garantálva, hogy helyre áll a család. Bár erre számtalan példát tudok, Isten megadhatja, de garancia nincs rá. Én például 9 évesen már cigiztem, 20 éves koromig nem keveset szívtam, ha tüdőrákban halnék meg, egy szót sem szólhatnék. Csak az Isten kegyelme, hogy egészséges vagyok. Hogy emberi léptékkel mérve jó emberek miért szenvednek látszólag értelmetlenül, frappáns válaszom nincs rá. De azt tudom, nem az az igazi tragédia, ha egy ember meghal, hanem az, ha a lelke elkárhozik. Isten mindent ebből a szemszögből vizsgál és tesz. Ha megnézed a Biblia tanítását, azt láthatod: inkább szenvedjen valaki és utána a menybe jusson, mint egy gondtalan élet után a kárhozatba. Amíg a kárhozat valóságát nem fogadod el, Istent sem fogod megérteni.
2010. jan. 12. 11:11
 35/58 anonim ***** válasza:

"Amíg a kárhozat valóságát nem fogadod el, Istent sem fogod megérteni."

Mi történik az emberrel ott a kárhozatban? Részleteznéd, ha megkérlek?

2010. jan. 12. 13:48
 36/58 anonim ***** válasza:

Elég sokat gondolkoztam ezen a kérdésen, de valamit nem értek!

Kérdező! Írtad, hogy csalódtál...Meg azt a szomorú kórházi eseményt.

Tekintsünk el a vallástól. Mióta sátánban hiszel, jobb lett valami? Változott az életed? Boldogabb lettél és egészségesebb?

Hisz a kérdésed akkor meg sem született volna! Nyugalom lenne benned és senki véleménye nem érdekelne téged!

Ha jobb lenne neked...

Senki nem fogja megoldani az életed helyetted!

Szerintem ennyire ne légy végletes ez bonyolúltabb! Bármiben hihetsz, de míg kívülről várod a megoldást, addig az bent van. Jobb színesnek lenni, mint fekete-fehérnek!

2010. jan. 12. 14:38
 37/58 anonim ***** válasza:
Marilyn Manson NEM goth :D
2010. jan. 12. 15:48
 38/58 A kérdező kommentje:

14:38-nak

Nos,az életem nem lett jobb,ez igaz.Tudom,hogy sokaknak ez

elfogadhatatlan.Én sokáig erősen hittem Istenben,tiszteltem és szerettem.Nem voltam vallásos,de a legjobb barátom igen.Otthon minden nap olvastam a Bibliából,imádkoztam esténként,és keresztet viseltem.Ima után jelképesen mindig meghajoltam Isten előtt.Nagyon hittem benne,teljes odaadással.Mint ti most.Hazudnék,ha azt mondanám,hogy nem segített.De elért a lelki életem egy pontra,amikor úgy éreztem,hogy ,,a fenébe is,elég volt mindenből!".Úgy éreztem,ez az egész nem elég,hogy megtaláljam a békét,a harmóniát.Úgy kizökkentett az életemben lévő fájdalom,hogy kiábrándultam

Istenből.És ekkor rádöbbentem arra,hogy eddig csak áltattam magam.Isten élt bennem,de nem élt rajtam kívül sohasem.Úgy éreztem,cserbenhagyott,nem segített a szeretteimen,amikor szükségük lett volna rá.Nem vagyok sátánista,sem őrült pszichopata,de nekem is meg vannak a magam bűnei!Igenis gonosz vagyok.Erre döbbentem rá: képmutató voltam,amíg Isten szolgájának hittem magam,mert nem vagyok rá méltó,hogy a jóságot szolgáljam,ha én nem vagyok jó ember.

Hiszek a Sátánban,nem szeretem,de lényem egy részét látom benne,mert nem vagyok tökéletes,sokszor vétkeztem életemben,és ezt sem magamnak,sem Istennek megbocsájtani nem tudom.Szóval ezért tettem fel ezt a kérdést. :)

Köszönöm a válaszokat!

2010. jan. 12. 18:11
 39/58 anonim ***** válasza:
57%

Közelebb vagy a megtéréshez, mint hinnéd. A te lelki állapotod most ez: "A föld még kietlen és puszta volt", viszont van egy jó hírem: "de Isten lelke lebegett a vizek felett." Ne te akard szolgálni Istent, engedd hogy Ő had irányítson. Mond azt nyugodtan: Istenem! Itt vagyok, tégy azt velem amit akarsz. Nem fogsz válasz nélkül maradni.

Mi van a kárhozatban? Konkrétumokat itt sem mond a Biblia, épp úgy mint a mennyről, de azért szeretnék neked válaszolni. De ki kell hangsúlyozzam, ez az én véleményem látásom, elképzelésem, ez így nincs leírva a Bibliában! Amit a Biblia ír az az, hogy a kárhozat az a hely, ahol nincs jelen Isten. A teljes Istennélküliség. És amit én gondolok, azért némileg a Bibliai ismereteimre alapozva: Egy nagyon mély, végtelen hosszú lelkiismeret furdalás! Tudni fogod, kit mikor, mivel mennyire bántottál meg, és azt, hogy az illető mit érzet akkor. Át fogsz élni minden szenvedést amit az életed során másoknak okoztál. Újra és újra, egy örökkévalóságon át, mind ezt úgy, hogy nincs remény a megbocsájtásra. És lásd meg benne Isten igazságosságát! Adolf Hitler sokkal több gonoszságot követett el mint te, sokkal több szenvedést okozott, ezért ő sokkal több kint és gyötrelmet él át újra és újra. De neked pont elég lesz a sajátod, hidd el, és ha rám hallgatsz, megszabadulsz ettől a tehertől addig, amíg még lehet.

2010. jan. 12. 21:06
 40/58 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Nem gonosz vagy. Már csak azért sem, mert nincs olyan, hogy gonosz vagy jó. Mármint általánosan értelmezve. Esetleg szubjektíven lehetsz valakinek vagy valaminek jó, de mindenkinek nem. Mindegy.

Inkább a "gyenge", "esendő", "befolyásolható" kifejezést használnám rád.

A válasz megírásának időpontja: ma 21:06

"Amit a Biblia ír az az, hogy a kárhozat az a hely, ahol nincs jelen Isten."

Ha ezt vesszük alapul, akkor igencsak mellélőttél szerintem. Írtad, hogy "Amíg a kárhozat valóságát nem fogadod el, Istent sem fogod megérteni.". Tehát valami olyat feszegetsz, hogy ha az istennélküliséget nem fogadod el, akor Istent sem fogod érteni. Ez eléggé szedett-vedett így.

De nézzük a másik értelmezést:

"Egy nagyon mély, végtelen hosszú lelkiismeret furdalás!"

Ha meg ezt nézzük, ugyancsak értelmetlen a dolog, amit az előzőben írtál. Lefordítva:

Amíg a lelkiismeret furdalást nem fogadod el, addig Istent sem fogod megérteni. ???

Ez mi akar lenni?

Egyébként ebben a szenvedésben nem látom Isten igazságosságát. Inkább csak kicsinyes bosszút, és szadista felfogást. Ha Isten valóban szeretne, akkor megbocsátana nekem, és nem kínozna az idők végezetéig. De mindegy, ebbe most nem menjünk bele, mert csak offolnánk itt. Csak felvetődött bennem, hogy mit is értettél a leírtak alatt.

2010. jan. 12. 22:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!