Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha valaki a Sátánban hisz, az...

Zenon kérdése:

Ha valaki a Sátánban hisz, az máris rossz ember? Ha valaki nem annak a csapatnak szurkol, mint a többiek, akkor máris elítélendő? Jogom van választani, nem?

Figyelt kérdés
2010. jan. 11. 14:51
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
Koránt sem olyan ellentmondásos, mint az elsőre neked tűnik. Isten nem akarja, hogy a bűnös elvesszen, hanem hogy megtérjen és éljen. Ez több helyen, van ahol majdnem szó szerint így, benne van a Bibliában. De ha a bűnös nem akar megtérni, akkor marad a kárhozat, amiről szintén a Bibliából tudjuk, nem az emberek számára készült, hanem a sátánnak és angyalainak. Oda csak az az ember kerül, aki nem fogadja el Isten kegyelmét, amelyet Jézusban adott. Az a baj, ha mélyebben megyek bele azt fogod kritizálni, és ízekre szedni, de hátha megérted: Isten megteremtette az embert. Lehetőséget akart neki biztosítani, hogy szembe szállhasson az Ő akaratával. Az ember ezzel a lehetőséggel élt. Ezzel elutasította Istent, és az az ember aki úgy hal meg, hogy nekem nincs szükségem Istenre, az a kárhozatba kerül, hiszen az az egyetlen olyan hely, ahol nincs jelen Isten. De Isten tudja, hogy ott az ember szenved, mert úgy lett teremtve, hogy közösségben éljen Istennel, Ezért Isten mindent megtett, hogy az az ember aki vele közösségben, az az a mennyországban akar élni, vele lehessen. Csak hogy a lázadás bűn, minden uralkodó ezt ítéli a legszigorúbban, tehát az ítéletet végre kell hajtani. Ezért Isten miután kihirdette az ítéletet: halál, fel állt a bírói székből, le ment a vesztőhelyre, és saját magán hajtatta végre az ítéletet. Ezért ragaszkodik minden keresztyén az életénél is jobban ahhoz, hogy Jézus Krisztus az ő megváltója, mert nem kevesebbről van meggyőződve, mint arról, hogy Jézus nem más mint a mindent teremtő Isten emberé válva. És ha egy ember elfogadja ezt az áldozatot Isten, Jézus /érted már miért ugyan az?/ kezéből, rajta már nem hajtják végre az ítéletet. Mert Isten, Jézus már fizetett helyette. De ha te azt mondod: nekem ez nem kell, nincs rá szükségem, akkor az ítélet rajtad lesz végrehajtva. Egy utolsó példa: Gyors hajtásért megbírságolnak. A testvérem azt mondja: ki fizetem helyetted. Mire én: kösz nem kell. Akkor fizethetek én! Nagyjából ennyi.
2010. jan. 13. 21:00
 42/58 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: tegnap 21:00

Most nem megyek bele vallási vitába. Feszegethetnék olyan kérdéseket, hogy Isten léte (mert ugye van az emberi elmének párezer istennek nevezett alkotása), Jézus valódiságának kérdése (mert hát az szinte már teljes mértékben bizonyított, hogy Jézus történeteinek nagy része, beleértve a születését, halálát, feltámadását, stb. más vallásokból lett átvéve), esetleg kétségbe vonhatnám Isten mindenhatóságát, avagy jóságát, épelméjűségét is. Avagy magát a Bibliát, mint iratot, melyet elvileg Isten ihletésére alkottak.

De inkább nem teszem. Higyj, amiben akarsz, hisz jogod van hozzá. Meggyőzni nem akarlak (valószínűleg nem is tudnálak), mert nem érdekel, miben hiszel, illetve egyébként is értelmetlen hittel szemben észérveket és tényeket hozni, mert a hit mindezt nélkülözi. Nekem sem több, sem kevesebb nem lesz attól, hogy miben hiszel.

Szóval részemről ennyi.

2010. jan. 14. 11:01
 43/58 anonim ***** válasza:
Ok. Bár én nem teszem félre az eszem hit közben, és annyi értelmes embernek láttam már tönkre menni az életét, hogy nem gondolom: bármiben előrébb lennének.
2010. jan. 14. 12:48
 44/58 anonim ***** válasza:
Nem mondtam, hogy előrébb lenne bárki is. Csak annyit, hogy a hit és az ép ész nem összeegyeztethető. Aki hisz Istenben, az nélkülözi a logikát. (Persze nem minden téren, tehát nem azt mondom, hogy hülye lenne, hanem csak az adott területen, amiben hisz, tehát Isten létével kapcsolatban.)
2010. jan. 14. 12:56
 45/58 anonim ***** válasza:

van jogod és teljesen igazad is van, állj ki magadért. az viszont tény hogy az emberek csak azt fogadják el "normálisnak" amit a többség diktál. bár ez már szerencsére változó félben van...

gondolj bele ha már csapatoknál vagyunk, bátornak kell lenni ha ute-sként beülsz a fradiszurkolókhoz...

ez van ilyen az emberi (és állati) természet :P

2010. jan. 14. 19:11
 46/58 anonim ***** válasza:
Engem személyes megtapasztalások győztek meg arról, hogy az ateizmust szemétbe dobva keresztyén legyek. Hogy melyiket hányan vallják, nem játszott szerepet.
2010. jan. 17. 12:32
 47/58 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: ma 12:32

Leírnád, hogy konkrétan mit is tapasztaltál? Nagyon érdekelne minden részlete.

2010. jan. 17. 20:53
 48/58 anonim ***** válasza:
Korábban megírtam egy példát a gyermekem, aki most egy éves, és 5 évig vártunk a megfogantatására, és nem vettünk igénybe orvosi segítséget, de ennél sokkal részletesebben, és lehurrogták, mert aki nem hisz, bármiről elhiszi, véletlen, meg szerencsénk volt. De én naponta élek át ésszel fel nem fogható véletleneket, és naponta van szerencsém. El tudod az képzelni, hogy tíz évvel ezelőtt, mikor váltam, három gyermekkel, elismertem, hogy a válás oka én vagyok, a volt feleségemnek alvilági ügyvédje volt, én oda mentem ügyvéd nélkül, és még sem tudott velem mit kezdeni. Isten oly mértékben alázta ezt az ügyvédet, hogy látszott, a bírónak is úgy kell fegyelmeznie magát, hogy komoly maradjon? És nem tudott kisemmizni az alvilági ügyvéd. És a középső fiam ma is velünk él, annak ellenére, hogy a bíróság az édesanyjának ítélte. És áprilisban születik a második közös gyermekünk, aki nekem az ötödik, és a második lány. És az első házasságomból született gyermekeim imádják a féltestvérüket, és nagyon várják a kicsit. És a fiam, aki velünk él, a második feleségemet anyu-nak szólítja. 2009-ben a családok nagy része teljes anyagi csődöt jelentett, december-január nekünk is gáz volt, aztán áprilistól olyan anyagi áldást éltünk át, amilyet életem során még soha sem. De amikor nélkülöztünk, évekkel ezelőtt, akkor is olyan napi csodákat éltünk át, amit ha ide leírok te csak a válad húzod meg, de én azt mondom, ennyivéletle, és ennyi szerencse nincs.
2010. jan. 18. 09:34
 49/58 anonim ***** válasza:

Most megsúgom neked, hogy ugyanezt, csak negatívban ugyanúgy átélik emberek. Miért?

Mert nem csak átlagos éet van. Az átlagos élet azt jelenti, hogy jut a jóból is, meg a rosszból is egyformán. De ettől függetlenül még vannak olyanok, akiknek szerencséjük van, meg olyanok is, akiknek szerencsétlenségük. Te valószínűleg az elsőhöz tartozol.

Persze hihetsz, amit csak akarsz, nekem nem gond. De amit írsz, az nem megtapasztalás. Megtapasztalás az lett volna, ha pl. látod Istent, vagy hasonló. Viszont a tied az csak hit.

2010. jan. 18. 22:22
 50/58 anonim ***** válasza:
Átlagos élet nincs. Mindenki sorsa egyedi. Tudom miért hiszek, és tudom miért nem tudlak téged meggyőzni. Nem is célom. Nekem mindössze annyi dolgom van, hogy bizonyságot tegyek a hitemről. A többi Isten dolga. Csak Ő tud meggyőzni arról bárkit, hogy amit mondok igaz. Ez bekövetkezhet a te életedben néhány nap, néhány hét, néhány hónap, néhány év múlva, vagy soha. Szabad Isten nélkül élni, és szabad Isten nélkül meghalni. Csak az a kérdés: érdemes-e? És én azt szoktam mondani ilyen beszélgetések során, Isten nélkül élni még csak, csak, de Isten nélkül meghalni? Az kemény! De mivel neked a halál a személyes életedben valószínűleg egy nagyon távoli, most még említésre sem érdemes esemény, ezért ezt ma még egy mozdulattal söpröd félre, mondván, a hívők csak a halállal tudnak ijesztgetni. Pedig a halállal nem kell ijesztgetni, attól fél mindenki magától is. Főleg ha valóságos realitásként van jelen az életében. És ez mindenkinél eljön előbb-utóbb, csak idő kérdése. És a halálfélémre nincs értelmes válasza a a hitetlen embernek. Miért kell félni attól, hogy az ember biokémiai reakciója leáll? Miért kell félni attól, hogy megszűnik a tudatom? Ez az evolúció teljesen normális, egészséges velejárója! Miért kell ettől félni, pláne egy nem létező Istent ezért vádolni, mert még élhetet volna a szerettünk, stb. Egy ateista, ha következetes lenne, az evolúciót kell hogy vádolja, hiszen abban hisz. Én vádolhatnám Istent, mert hiszem hogy van. De én megtérésem után egy évvel az akkor három éves nagyon beteg fiam felett tudtam őszintén így imádkozni: Istenem! Azt szeretném, ha a fiam meggyógyulna! De ha Te úgy döntesz, hogy elveszed, én akkor is hinni fogok benned! A fiam most 17 éves, és ő az aki velem él a válás után, bár a bíróság az édesanyjának ítélte. Te azt mondod: így alakult, véletlen. Én megköszönöm Istennek az Ő véletlenjeit.
2010. jan. 19. 07:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!