Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztyének, mit gondoltok...

Keresztyének, mit gondoltok az endori halottidézésről?

Figyelt kérdés

Sámuel első könyvében, a 28.-ik fejezetében a 7. verstől.

Igaz vagy sem(mármint tényleg Sámuelt látta Saul)??

Mi a véleményetek erről?

2014. júl. 30. 12:07
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Elnézést az offolasert, de hadd kérdezzem meg kedves Péter, csak kíváncsiságból, hogy ha nem létezik a halhatatlan lélek (öntudat), akkor Jézus miért halt meg az emberekért? Ha az emberek alapból csak megszűnnek létezni a bűneik miatt, akkor én nem latom értelmét Isten oldaláról, ennek az áldozatnak. Ha így lenne, nem hiszem hogy Krisztus bevallalta volna a kereszthalált. A gazdag ember esetét sem lehet hova tenni ez alapján.

Nem kötekedésből, csak nem értem, hogy honnan ez a tanítás.

Lehet hogy csak én vagyok ilyen degenerált, hogy nem látok ebben poént, de ha a gonosz (és meg nem térő) emberek ennyivel megússzák, az azt jelentené, hogy az egész egy tét nélküli homokozó. És akkor mi lesz a Sátánnal és az őt szolgáló szellemekkel? Azok is megsemmisulnek? Számomra ez irreális és talán igazságtalan is. Persze nem én vagyok az Isten, ez csak az én meglátásom.

2014. júl. 31. 18:00
 12/26 anonim ***** válasza:

"Jézus miért halt meg az emberekért?"

Miből gondolod, hogy volt egy Jézus nevű entitás, aki lényegében Isten volt a saját fia képében? És miért gondolod, hogy meghalt az emberekért? Azért mert egy mítoszgyűjtemény ezt írja? Én írtam a 2. hozzászólást és ironikus akartam lenni. Miért hiszed hogy az a mese, amiben te hiszel valósabb, mint az a mese, amit én leírtam a 2. hozzászólásban?

A hozzászólásod további tartalma igazából innentől teljesen irreleváns.

2014. júl. 31. 18:06
 13/26 anonim ***** válasza:

Úgy gondolom nem téged szolitottalak meg. Mi lenne ha a kötekedés helyett valami értelmes dologgal toltened az idődet? Nekem senki nem fogja megmagyarázni hogy a Biblia mese, ahhoz túl sokat tapasztaltam. Egyébként is azt gondolok amit akarok, meg nyilván te is.

Most pl. én is neked ronthatnek, hogy Isten téged is számon fog kérni, de ez tőlem idegen. Személy szerint ugyanis ugy vagyok vele, hogy egy ember és Isten közti viszony nem az én dolgom. Viszont a valósággal kapcsolatos meglatasaimat én is közölhetem az erre való fórumokon, pl. eszmecsere céljából. Ilyen egyszerű, kedves uram.

2014. júl. 31. 18:16
 14/26 anonim ***** válasza:

"Úgy gondolom nem téged szolitottalak meg."

Én pedig téged. És?

"Mi lenne ha a kötekedés helyett valami értelmes dologgal toltened az idődet? "

Egy egyszerű kérdést tettem fel, amit te kötekedésnek vélsz, mert nincs rá válaszod.

"Most pl. én is neked ronthatnek, hogy Isten téged is számon fog kérni"

Nem. Téged fog számon kérni Allah, hogy miért dicsőítetted Jézust Istenként. Allahnak nincs fia, Jézus csak egy próféta. Nem olvastad a Koránt? Ezért halálod után bűnhődni fogsz. (Ez ismét írónia, ha nem értenéd)

"Viszont a valósággal kapcsolatos meglatasaimat én is közölhetem"

Valósággal kapcsolatos? Nem vagy tisztában a valóság fogalmával.

"Ilyen egyszerű, kedves uram."

Nincs szükség erre a mesterkélt, nyájas stílusra barátocskám :)

A kérdésemre persze nem kaptam választ és nem is fogok, hiszen nyilván nincs válaszod. Kihátrálni pedig megint csak azzal fogsz, hogy "nem hozzád szóltam" :)

2014. júl. 31. 18:48
 15/26 anonim ***** válasza:
Már leírtam a választ kedves uram ;) Nekem nem kell győzködnöm magam Istennel kapcsolatban. A Biblia igazságáról én is csak azt tudom mondani, hogy belső meggyőződés, de sok olyan dolog történt az életemben, ami egyértelművé teszi Isten létét.
2014. júl. 31. 21:26
 16/26 anonim ***** válasza:

Nem írtad le a választ, csak megsértődtél :D

Egyébként te is nyugodtan tegezhetsz, valószínűleg én vagyok az idősebb, de már mondtam, hogy nem kell ez a stílus.

Amúgy nyugodj meg, attól nem leszel rosszabb ember, hogy az élet ezen területén tévedésben vagy. Bár Allah szemében bűnös vagy, és ha az iszlámnak van igaza, akkor nagyon megszívtad :)

2014. júl. 31. 21:43
 17/26 anonim ***** válasza:

De ott a válasz az első reakciómban, megtalálod ha akarod (tapasztalat a kulcsszó ), kedves uram ;) (ez csak élcelődés, de azt hittem átjön :)

(Tényleg, hány éves vagy amúgy? Mondjuk jó eséllyel tényleg idősebb vagy)

Nem tartok attól, hogy Allah megbüntet. Tudom milyen az amikor gonosz szellem jelenti ki magát Istenként. Ismerem a fenyegetését is. Allah is hamis isten, ugyhogy nem tartok tőle.

Tévedésben lennék? Háát, nem hiszem :D

De a valóság ugyis nyilvánvaló lesz előbb-utóbb.

2014. júl. 31. 22:08
 18/26 anonim ***** válasza:

"tapasztalat a kulcsszó"

Valóban? Az én tapasztalatom meg az, hogy egy lila egyszarvú dönt a halálunk utáni sorsunkról. Ez az én személyes tapasztalatom. Igazam van? Esetleg tévedek? Nem tudhatod, mert ez az én személyes tapasztalatom. Na ennyit a személyes tapasztalat érvről :)

Azon kívül a hallucináció lehet egy mentális betegség tünete is. Javaslom menj el orvoshoz.

"kedves uram"

Egyáltalán honnan veszed, hogy férfi vagyok, és nem nő? :)

"Allah is hamis isten, ugyhogy nem tartok tőle."

Hú... van egy hírem a számodra. Allah ugyanaz az Isten akiben te is hiszel, és aki a Bibliában is szerepel. Így van... ugyanaz az entitás. Ezt a kereszténység és az iszlám kölcsönösen elismeri. A különbség csak annyi, hogy az Iszlám szerint Jézus nem maga Isten, a fia képében, hanem csak egy próféta, és Istennek igazából nincs fia. Az iszlám szerint hamis Isten Jézus, és nem a kereszténység szerint hamis Isten Allah. Ezzel az állításoddal elismerted, hogy a zsidó-keresztény Isten is hamis. Abszolút nem az volt a célom, hogy behúzzalak a csőbe, de te magadtól beleugrottál. Ne ennyit a valóságról, amivel láthatóan egyáltalán nem vagy tisztában. :)

2014. júl. 31. 22:51
 19/26 anonim ***** válasza:

Oké, akkor te higyjel a lila egyszarvúban :) Már ennyivel beljebb vagy ;)

Ami velem történt, azt nyilván én tudom, masok nem fogják tudni. Ha elmondom, vagy elhiszik, vagy nem. Ilyen egyszerű.

Az nem számít, hogy mit ismernek el egymasrol a vallási vezetők, vagy akár a hivok. Allah csak a fogalom szintjén azonos a zsidó-keresztény Istennel. Az előző hozzászólásomat se hiszed el nyilván, de ott is leírtam, hogy tudom, milyen az, amikor gonosz szellem jelenti ki magát Istenként. Allahnal is Ugyanez a helyzet. Mohamed sem a Szent Szellemtől kapta a kinyilatkoztatását, hanem a másik oldalról. Ennyit a csőbe húzásról.

Most el lehet kezdeni boncolgatni a judaizmus és a kereszténység közti ellentéteket, de előre szólok, semmi értelme :) én tudom amit tudok, persze mondhatod hogy akit Jézusként ismerek, az becsap, de eddig nem adott okot a kételkedésre. Majd kiderül. Ja és nem, nem hallucináció, bár ha neked úgy konnyebb, akkor konyveld el annak :) nekem mindegy.

2014. aug. 1. 06:46
 20/26 KZitus ***** válasza:

Ismét szervusz

A Biblia leírja, hogy Isten szellemfiai közül többen fellázadtak az Alkotójuk ellen, és démonokká váltak (1Mózes 6:1–5; Júdás 6, 7). Ők azt a hamis elképzelést mozdítják elő, hogy az emberek tovább élnek a haláluk után. Ezért azt a látszatot keltik, mintha halott emberek szellemei lennének, akik beszélnek az élőkkel.

A Bibliában olvashatunk arról, hogy Saul, aki király volt Izraelben, megpróbált kapcsolatba lépni a halott Sámuel prófétával egy szellemidéző közvetítésével. Ez azután történt, hogy Jehova megvonta Saultól az áldását, mivel az engedetlenné vált. A király kapott is üzenetet a szellemvilágból, de nem Sámueltől. Tudni kell ugyanis, hogy Sámuel, amikor még élt, nem volt hajlandó találkozni Saullal, és elítélte a szellemidézést. Saul igazából egy démontól kapott felvilágosítást, aki úgy tett, mintha ő lenne Sámuel (1Sámuel 28:3–20).

A démonok Isten ellenségei, és veszélyes velük kapcsolatba kerülni. Ezért van benne a Szentírásban a következő parancs: „Ne forduljatok szellemidézőkhöz, és ne tudakozódjatok jövendőmondóknál, tisztátalanná téve magatokat általuk” (3Mózes 19:31). Az 5Mózes 18:11, 12 szerint mindaz, aki szellemidézőtől tudakozódik, „utálatos Jehovának”. Isten egyebek közt azért ítélte halálra a hűtlen Saul királyt, mivel az „szellemidézőhöz fordult, hogy tudakozódjon” (1Krónikák 10:13, 14).

Kérlek keresd ki a verseket a Bibliádból, hogy meggyőződjél arról, amit Isten íratott erről. A démon egyébként nem tudta(nem mondta) el azt PONTPSAN, mi történt Saullal.

2014. aug. 1. 13:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!