Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A hívők miért ítélik el a...

A hívők miért ítélik el a melegeket?

Figyelt kérdés

A mai napig sok hívőt lehet látni, akik elítélik a melegeket, csak azért mert egy több, mint ezer éve íródott könyvben szerepel egy mondat, mely szerint férfi ne háljon úgy férfival, mint asszonnyal. Tehát a biblia szerint nő hálhat nővel? Az ugye nincs benne leírva.

Mint azóta kiderült a homoszexualitás nem választás, hanem születésétől kezdve az adott emberekben van. Én nem, nem betegség, mint sokan úgy gondolják.

Nem értem, hogy hogy lehetnek néhányan olyan elvakultak, hogy egy könyv alapján elítélnek más embereket, amikor maga a Biblia tiltja az egymás elleni bűnös gondolatokat...

2014. júl. 27. 14:11
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

20-as vagy provokátor vagy szimplán őrült :D

Láttatok már ilyen videókat, ahol "meggyógyult" melegek beszélnek? Sajnálatraméltó, emberi roncsok. Ijesztő.

2014. júl. 27. 17:27
 22/24 anonim ***** válasza:

14-es

A pszichiátriára bekötötték a netet?

2014. júl. 27. 22:41
 23/24 KZitus ***** válasza:

Én azt vettem észre, hogy nem a hívők ítélik el a melegeket, egyszerűen leírják, mit ír erről a Biblia. Ha én most véleményt írnák, ugyan ezt tenném.

De most nem ezt teszem, magáról a témáról írok.

Azt szeretném elmondani neked, hogy nincsen jogunk egyetlen embert sem megítélnünk, mert ezt majd Isten teszi meg, mi emberek nem kaptunk erre felhatalmazást.

Érdekes az eszmefuttatásod: azt elfogadod, hogy a 'a Biblia tiltja az egymás elleni bűnös gondolatokat...', viszont azt nem tudod elfogadni, amit a melegekkel kapcsolatosan ír. Ez általános emberi hiba, hogy sokan CSAK azt azt a tanítást fogadják el Istentől, ami személyesen testhezálló, illetve elfogadható.

De mivel Isten teremtett meg tégedet is, nem gondolod, hogy joga van ahhoz, hogy törvényeket, és alapelveket adjon neked? Hiszen most is minden lélegzetvételt azért tudsz venni, mert Ő ad életerőt, Ő működteti az életedet? Ennyit csak elvárhat tőled?! De nem kötelez semmire. Ádám és Éva óta szabad akaratunk van. Az ők esetéből láthatjuk mi lehet az eredménye, ha rosszul használjuk. De szabadon dönthetünk!

2014. júl. 28. 09:29
 24/24 anonim ***** válasza:
42%

Kedves KZitus!

Roppant érdekes az eszmefuttatásod arról, hogy Isten azért cserébe szabhat törvényeket a számunkra, mert fenntartja és működteti az életünket.

Azonban egy létfontosságú dolgot elfelejtesz: azt, hogy egy meleget sem enged boldogan élni így.

Arra gondolok, hogy magányra és megbélyegzettségre kötelez, miközben a referencia-csoportot (a többi keresztény) boldogságban és jólétben tartja.

A kérdés tehát nem az, hogy szabhat-e a törvényeket a saját népének. Sokkal inkább az: miért tiltja meg valakinek a szerelmet, ha a padtársának, kollégájának nem?

Én miért nem élhetek együtt boldogan azzal, akit szeretek? Mégiscsak jó az embernek egyedül? És akkor a keresztény osztálytársaim? Mindannyian keresztények vagyunk. Azzal a nem túl apró különbséggel, hogy nekik engedi, hogy boldogok legyenek. Nekem nem.

Te tudod esetleg hogy miért?

Ne hallgasd el. Én is tudni szeretném, hogy miért alkalmaz kettős mércét.

Üdv,

Alekszej (meleg/keresztény)

2014. júl. 28. 21:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!