A jehova tiltja e, hogy egy jehova reformátussal kapcsolatot tartson, (fiatalok esetében, hogy járjanak)? Ti tudtok ilyenről?
Figyelt kérdés
2010. jan. 10. 14:11
1/32 anonim válasza:
Jehova az Isten neve, a vallás követői Jehova Tanúi. Csak hogy képben legyél.
Amúgy kifejezetten nem tiltja, de jobban örülnek, ha más vallásúakkal nem jársz. Barátságról meg annyit, hogy én római katolikus vagyok, az egyik jó barátnőm Jehova Tanúja, és a szülei tök rendesek velem mindig, nem vettem észre, hogy zavarná őket, hogy a lányuk velem barátkozik. Ja, és sose próbálnak meg áttéríteni, elfogadják, hogy nekem más nézetem van.
2/32 anonim válasza:
te viszont megmenthetnéd a barátnődet
3/32 anonim válasza:
14:30, bocs, de ha ők elfogadják, hogy nekem más hitem van, akkor én is elfogadom az ő hitüket.
4/32 anonim válasza:
Szerintem Jehova (az Isten) nem tiltja, esetleg a gyülekezet nem helyesli....
5/32 anonim válasza:
akkor a saját hitedet se veszed komolyan
6/32 A kérdező kommentje:
én úgy értettem,hogy mármint a vallás és a gyülekezet. akkor úgy kérdezem hogy a Jehova Tanúi tiltják e..
2010. jan. 10. 14:41
7/32 anonim válasza:
Akik Jézust nem ismerik el megváltónak (= Jehova tanúi,) azokkal Jézus Krisztus követőinek nem lehet közösségük!
9/32 anonim válasza:
Nekem van/volt egy barátom,aki egy Jehovás lányba szeretett bele.Sokat sétáltak,beszélgettek,egyszer szólt a lány,h szóltak neki,h nem vet jó fényt rá,ha egy gyülekezeten kívülivel tölti az idejét,ne tegye.A vége az lett,h a srác szépen belépett-vagy hogy mondjam-,teljesen átmosták az agyát,azóta összeházasodtak,van 2 gyerekük,és hithű Jehovások mindketten.:((Tehát a lényeg,h nem hagyják.Vagy behúz magával,vagy meg kell szakítania a kapcsolatot veled.
10/32 anonim válasza:
14:50 ha hallgattál volna bölcs maradtál volna...ekkora hülyeséget honnan szedtél?
egyébként a Jehova Tanúi nem tiltják de nem tartják ajánlatosnak!A vallás(=Jehova Tanúi) nem tilt semmit!
1korintusz 6:12:"Mindent szabad nekem, de nem minden hasznos."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!