A keresztényeknek miért kell mindenhol ott lenniük?
Előre leszögezem, hogy a kérdéssel nem akarok senkit provokálni, csupán érdeklődöm.
Szóval: Ugyebár a napokban több olyan kérdés is jött, ami vagy a buddhizmussal, vagy valamelyik más vallással foglalkozik. Meglepődve láttam, hogy kivétel nélkül mindegyikbe irkáltak keresztények, hogy "hagyd azt a hamis vallást, gyere Jézushoz", "ez a sátán vallása, térj meg", "ne hagyd magad becsapni, közeledj Istenhez", és ehhez hasonlóak..
Ha szabad kérdeznem, mire jó ez nektek? Senki sem fog attól megtérni, hogy egy ilyen témába beírjátok az ezerszer hallott szöveget..Ez valami mánia, vagy micsoda? Magyarázza meg nekem ezt valaki.
Köszönöm
Ismerem a történelmet. Arra gondoltam, hogy zsinatokon szinte 100%, hogy megmásították a Bibliát.
Ha lesz időm, megnézem, amit küldtél.
"A szeretet kevés . A hit a lényeg azáltal lehet közel lenni Istenhez. Itt univerzális szeretetre van szükség . Fontos a szeretet de kevés . Itt a hitről van szó . Élhet az ember szent életet ,de ha nem él benne Hit és nem hisz az Úrban akkor nem léphet be a mennynek országába mert Isten nem tud csupán a szeretettel azonosulni. Te földi szeretetről beszélsz nem Mennyei szeretetről mert a mennyei szeretethez jár a hit . ÁMEN!"
Értem,tehát a legfőbb parancsolat kevés?
Hit...Ha szeretet van benned,akkor miben hiszel?
És ne feledd,"Szóljak bár angyalok nyelvén..."
"Mert így nyerhetünk üdvösséget. Nem a szeretetünk által. Hanem a hitünk által ."
Mit jelent az üdvösség állapota? szeretetben létezni,mert ettől leszel boldog.Tehát,ha szeretet van benned,már üdvözültél.Ezt jelenti az Isten országa.Vagy mégis mire kéne várni?
"Szeretni nem lehet mindent Isten nélkül ez badarság. Ha fejberúgnám az egyik ilyen embert mondaná még azután ,hogy szeret engem? NEM mert nincs benne az a tökéletesség mint Jézusban."
Értem,tehát Jézusban mindig csak pusztán szeretet volt ugye? Nem ragadott korbácsot,és nem űzte ki a kofákat a templomból? Nem korholta a farizeusokat? Nem mondta,hogy "Ti balgák,bolondok!"? Nem mondta,hogy "Nem békét hozni jöttem,hanem a kardot,hogy viszályt szítsak"?
"Jézus azt is szerette aki halálába küldte őt. Érdekes meliyk ember képes erre? Ezt nevezik Isteni szeretetnek . Amiről te beszélsz az emberi szeretet és az nem tud mindent szeretni már maga azokat az embereket se szereti akik valamivel megbántották ."
Oké,ha ez a mérce,akkor ezek szerint senki sem jut a mennybe,mindenki a pokolban fog rohadni.Jól ki lett ez találva...
De egyébként honnan tudod ilyen biztosra,hogy csak Jézus tudott megbocsájtani a gyilkosainak? És honnan tudod,hogy ki,hogy reagál rá ha megbántják? érdemes lenne alaposabban tájékozódnod legalább a Buddhizmusról,én is ezt mondom.
Amiről én beszélek,az emberi szeretet,és az nem tud mindent szeretni...Értem,tehát a Bibliában Isten mindent tud szeretni ugye?
"Mit jelent az üdvösség állapota? szeretetben létezni,mert ettől leszel boldog.Tehát,ha szeretet van benned,már üdvözültél.Ezt jelenti az Isten országa.Vagy mégis mire kéne várni?"
Az üdvösség=örök élet és pál leírta Római levél 10:9-10:13 aki szájával vallja meg Jézust Urának és hiszi ,hogy Jézust feltámasztotta Isten a halálból akkor üdvözül bárki. Mert szájjal teszünk vallást és szívvel hiszünk. És milyen érdekes nem azt mondta, hogy teedd meg ezt azt és akkor üdvözülsz ha ilyen alapján mérne Isten akkor nagyon kevesen lennének a mennybe.! Túl szép ,hogy igaz legyen evangéliumnak nevezném! PEdig így van itt a HIT a döntő tényező hüyleség túl magyarázni.
"Te félre érted te azt mondod Jézusban nem volt mindig szeretet??????"
Mit értek félre? Volt benne dühös indulat,amikor tört-zúzott a templomban,korholt másokat? Volt vagy nem?
Nem azt állítottam,hogy Jézus rossz ember volt,vagy alkalmatlan lett volna Isten fiának.Legnagyobb részt szeretet volt benne,sokkal nagyobb,mint általában az emberekben.És maga Jézus állítja,ha hiszünk,ugyanazokat a dolgokat megtesszük,mint ő,sőt,még nagyobbakat is.Ehhez persze elengedhetetlen a szeretet is.Tehát,ha Jézus ezt állítja,akkor vannak olyan emberek is Jézuson kívül,akik a gyilkosuknak is meg tudnak bocsájtani.
"És ez nagy hülyeség ,hogy cselekednünk kell csak úgy fogad el ISten..."
Mit értesz cselekedetek alatt?
Amúgy én sem haragszom rád,akkor sem ha mindenkinek csak a jót akarod:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!