A keresztényeknek miért kell mindenhol ott lenniük?
Előre leszögezem, hogy a kérdéssel nem akarok senkit provokálni, csupán érdeklődöm.
Szóval: Ugyebár a napokban több olyan kérdés is jött, ami vagy a buddhizmussal, vagy valamelyik más vallással foglalkozik. Meglepődve láttam, hogy kivétel nélkül mindegyikbe irkáltak keresztények, hogy "hagyd azt a hamis vallást, gyere Jézushoz", "ez a sátán vallása, térj meg", "ne hagyd magad becsapni, közeledj Istenhez", és ehhez hasonlóak..
Ha szabad kérdeznem, mire jó ez nektek? Senki sem fog attól megtérni, hogy egy ilyen témába beírjátok az ezerszer hallott szöveget..Ez valami mánia, vagy micsoda? Magyarázza meg nekem ezt valaki.
Köszönöm
Nem értem, hogy a szeretet mivel lesz másabb csakis attól, mert én elfogadtam Jézust. Ez csak egy középkori kitaláció, hogy az ember Isten nélkül képtelen a jóra. Azért találták ki, hogy az egyszerű ember bűnösnek érezze magát, míg a papok felettük állók voltak.
Szerintem semmivel sem másabb egy ateista szeretete, mint egy keresztényé.
"De sajnos másabb lehet szeretetünk ami minden jót befogad ez Isteni szeretet azaz a Mennyei szeretet. És lehet Földi szeretetünk ami pár dolgot ami a földön "jó" azokat befogadja és pár embert."
Erre írtam, hogy nem csak a keresztények tudnak mindenkit szeretni.
Kérdező "Nem értem, hogy a szeretet mivel lesz másabb csakis attól, mert én elfogadtam Jézust. Ez csak egy középkori kitaláció, hogy az ember Isten nélkül képtelen a jóra. Azért találták ki, hogy az egyszerű ember bűnösnek érezze magát, míg a papok felettük állók voltak. "
Az Újszövetségi könyvek nem a középkorban keletkeztek, hanem Kr. u. 50 és 100 között. Szerzőik Jézus közvetlen tanítványai ill. azok tanítványai. A korai keresztény egyháznak nem volt nagy hatalma, üldözték a keresztényeket. Azután lett hatalma a papságnak, miután államvallás lett a kereszténység a 4. században.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!