Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztényeknek miért kell...

A keresztényeknek miért kell mindenhol ott lenniük?

Figyelt kérdés

Előre leszögezem, hogy a kérdéssel nem akarok senkit provokálni, csupán érdeklődöm.

Szóval: Ugyebár a napokban több olyan kérdés is jött, ami vagy a buddhizmussal, vagy valamelyik más vallással foglalkozik. Meglepődve láttam, hogy kivétel nélkül mindegyikbe irkáltak keresztények, hogy "hagyd azt a hamis vallást, gyere Jézushoz", "ez a sátán vallása, térj meg", "ne hagyd magad becsapni, közeledj Istenhez", és ehhez hasonlóak..

Ha szabad kérdeznem, mire jó ez nektek? Senki sem fog attól megtérni, hogy egy ilyen témába beírjátok az ezerszer hallott szöveget..Ez valami mánia, vagy micsoda? Magyarázza meg nekem ezt valaki.

Köszönöm

2014. júl. 9. 19:13
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
100%
És te döntöd el kinek van hite és kinek nincs csak úgy? Ejj, de magas lovon ülsz!
2014. júl. 11. 15:26
 22/53 anonim ***** válasza:
0%
Jah és a szereteted ,hogy viszonyul Jézus Krisztusnak a bizonyság tételéhez? Mert valóságos ember volt ő is .Ő Isten fia volt. Ő olyan szeretet hozott magával amiről azt vallota ,hogy tujda honnan jön és hova megy. Annak ellenére ,hogy ember volt . Akkor egy ilyen személyhez ,hogy viszonyul a szereteted függetlenül atl ,hogy elhiszed az ő történelmi létet vagy azt hiszed , hogy egy legenda csupán? Számodra lehet képzelt alak vagy valóságos de mind ettől függetlenül a szereteted ,hogy viszonyul egy ilyen általad képzelt vagy valóságos alakhoz? Milyne viszonyt alakítasz ki hozzá? Hogyan viszonyulsz hozzá a szeretettedel itt a lényeg.!
2014. júl. 11. 15:29
 23/53 anonim ***** válasza:
0%
Pont ,hogy te döntöd el ,de te itt makacsan az emberi szeretetrőlk beszélsz és mondod az embereknek ,hogy ezáltal is belehet lépni Istennek országába. PEdig nem így van. ! Én nem akarok neked rosszat semmi rosszat nem kivánok neked
2014. júl. 11. 15:31
 24/53 A kérdező kommentje:

Nem értem, hogy a szeretet mivel lesz másabb csakis attól, mert én elfogadtam Jézust. Ez csak egy középkori kitaláció, hogy az ember Isten nélkül képtelen a jóra. Azért találták ki, hogy az egyszerű ember bűnösnek érezze magát, míg a papok felettük állók voltak.

Szerintem semmivel sem másabb egy ateista szeretete, mint egy keresztényé.

2014. júl. 11. 15:35
 25/53 anonim ***** válasza:
0%
De sajnos másabb lehet szeretetünk ami minden jót befogad ez Isteni szeretet azaz a Mennyei szeretet. És lehet Földi szeretetünk ami pár dolgot ami a földön "jó" azokat befogadja és pár embert. Istennek fontos a szeretet ,de a valódi szeretet mellé jár a hit is. És a valódi szeretet képes Istent befogadni a szívébe mivel Isten maga a szeretet .
2014. júl. 11. 16:06
 26/53 A kérdező kommentje:
Azt ugye vágod, hogy a hinduknál, meg a buddhistáknál is van olyan, hogy minden lény iránti szeretet? Szóval ezzel kicsit melléfogtál :)
2014. júl. 11. 16:08
 27/53 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy meg a jó maga Isten tehát mikor te adományozol vagy stb stb segítesz egy ember társadnak az jó dolog és a jó dolog Istentől való. És mennyivel jobb jó dolgokat tenni mint rosssz, gonosz és mást sértő dolgokat tenni.!
2014. júl. 11. 16:09
 28/53 anonim ***** válasza:
0%
Ez mi?? "minden lény iránti szeretet" ezmi lenne? A valódi szeretet Istentől van.!
2014. júl. 11. 16:16
 29/53 A kérdező kommentje:

"De sajnos másabb lehet szeretetünk ami minden jót befogad ez Isteni szeretet azaz a Mennyei szeretet. És lehet Földi szeretetünk ami pár dolgot ami a földön "jó" azokat befogadja és pár embert."

Erre írtam, hogy nem csak a keresztények tudnak mindenkit szeretni.

2014. júl. 11. 16:19
 30/53 anonim ***** válasza:
16%

Kérdező "Nem értem, hogy a szeretet mivel lesz másabb csakis attól, mert én elfogadtam Jézust. Ez csak egy középkori kitaláció, hogy az ember Isten nélkül képtelen a jóra. Azért találták ki, hogy az egyszerű ember bűnösnek érezze magát, míg a papok felettük állók voltak. "

Az Újszövetségi könyvek nem a középkorban keletkeztek, hanem Kr. u. 50 és 100 között. Szerzőik Jézus közvetlen tanítványai ill. azok tanítványai. A korai keresztény egyháznak nem volt nagy hatalma, üldözték a keresztényeket. Azután lett hatalma a papságnak, miután államvallás lett a kereszténység a 4. században.

2014. júl. 11. 16:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!