Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért vannak ennyien Jehova...

Miért vannak ennyien Jehova Tanúi ellen?

Figyelt kérdés
Jehova Tanúi az igazságról beszélnek, mégis vannak, akik a bibliai tényeket cáfolják pedig, azok feketén-fehéren le vannak írva és alá vannak támasztva. Elképesztő mennyi hitetlen hazug ember van.

2014. júl. 5. 13:11
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
74%

Azt hittem, hogy ez a kérdés nem fog kapni rendes, tisztességes választ, de ahogyan látom tévedtem. Talán (ha másnak nem is nekem jobban esne) kicsit részletesebben is leírhatnám a véleményemet:

Nekem úgy igazából nincs sok gondom velük. Teológiai vitákba nem nagyon szoktam belebonyolódni...laikusként nem is nagyon szeretnék. Ilyen téren, csak mert ellentét van köztem és a Tanúk között, az még nem igazán zavar.

Ami sokszor idegesít tőlük: Elfogultság, és a hiszékenység. Hiába mondják, hogy így meg úgy kutatnak az igazság után, ez nem igaz. Megannyi linket tudnék adni, mikor a bizonyítás, az ellenőrzés teljesen elérhető volt még számukra is, de egyszerűen nem nézték meg, helyette csak ismételgették magukat.

Én is sokszor felajánlottam már, hogy linkelek bizonyítékokat, ha kérik...de ugye sose kérték.

2014. júl. 5. 17:41
 12/51 anonim ***** válasza:
78%
A jehovisták nem az igazságot hirdetik, vagyis elsősorban nem a Biblia tényeit, hanem egy kificamodott világnézetet, amihez hozzáidomították a Bibliájukat. A magam részéről nem haragszom rájuk, mert az ő bűnük elsősorban az, hogy ittak, és megrészegedtek. Szeretnék segíteni, de itt kevés a puszta teológia, itt szellemre és erőre van szükség, hogy kijózanodhassanak. Annál rosszabbat nehéz elképzelni, minthogy valaki felteszi az életét egy általa szentnek tartott ügyre, és a földi élete befejezése utáni első pillanatban, amikor minden további változtatás lehetősége lezárul, szembesülnie kelljen azzal, hogy "Nincs meg az alagút vége, Hamis fény felé rohantunk." De mindenkinek, nekik is, egyetlen élet adatott arra, hogy rendezzék a kapcsolatukat Istennel, ennek pedig az egyetlen metódusa az, hogy segítségül kell hívni az Úr Nevét, amely az Újszövetség fényében nem azonos a JHVH névvel, hanem a Názáreti Jézus Krisztus neve, Aki ugyan személyében azonos azzal a JHVH-val, aki Mózesnek bemutatkozott, de azóta egyszer a vállfára akasztotta Istenségét, és emberré alacsonyította önmagát, és a bűn kivételével teljesen azonosult az emberrel, hogy vére által megválthassa. A jehovisták legnagyobb tévedése a Názáreti Jézus Krisztus Istenségének a tagadása, ami miatt nem tekinthetők bibliai értelemben keresztényeknek, ahogyan az unitáriusok sem.
2014. júl. 5. 18:43
 13/51 anonim ***** válasza:

Senki sincs a tanúk ellen, ez már paranoia kérem szépen. Egyszerűen vannak emberek akiknek a nézete nem egyezik veletek.

Asperrimus!

Azért az unitáriusokat ne keverjük ide. Ők jóformán az egyetlen magyar alapítású normális történelmi felekezet.

2014. júl. 5. 18:59
 14/51 anonim ***** válasza:
25%
Kedves sörpocak! És mi vagyunk az "elfogultak", és "hiszékenyek" ugye? A 13-as válaszoló vajon mi?
2014. júl. 5. 19:07
 15/51 anonim ***** válasza:
Ember vagyok kedves. ;)
2014. júl. 5. 19:10
 16/51 anonim ***** válasza:
Engem nem zavarnak, amíg nem akarnak téríteni. Minden vallást hülyeségnek tartok, nemcsak ezt.
2014. júl. 5. 19:54
 17/51 anonim ***** válasza:

Gyerekek, valaki viccelödik....

én nem vagyok gr.katy nem tettem fel semmilyen kérdést sem.

Figyeljétek meg hogyan van írva a bejelentkezö nevem....

Különben igazat írtal.... de csak sajnos Te is közéjük tartozol, de ez a Te bajod :(

2014. júl. 5. 20:07
 18/51 anonim ***** válasza:
74%

"Kedves sörpocak! És mi vagyunk az "elfogultak", és "hiszékenyek" ugye? A 13-as válaszoló vajon mi?"

Mások hibája (legyen akármiről is szó) nem csökkenti a saját hibánk súlyosságát. Az már az óvodában sem volt kifogás, hogy "na de ő is rossz volt!"

Egyébként érdekes...te sem kértél bizonyító erejű linket, helyette érvelési hibát húztál elő az ingujjadból.

2014. júl. 5. 20:25
 19/51 anonim ***** válasza:
53%

Asperismus.

Olvastad valamikor a klasszikusokat? Olvastad Jókai Mór regényét? Mert nekik is szemrehányást tehetsz, azért hogy ismerték, és regényeikben bizony le is írták az Isten nevét Nem JHVH formában hanem Jehova alakban

Hallottál valamikor Károli Gáspárról? Tudod ki volt? nekünk gyermekkorunkban volt otthon egy a 19 századból származó Károli fordítású Bibliánk. Rengeteg helyen adta vissza az Isten nevét nem a JHVH formában, hanem ahogyan évszázadok óta ismert Jehova alakban. Gondolod, hogy Károli Gáspár buta volt?

Tudod ki volt Tyndale? meg is gyilkolták azért mivel lefordította a Bibliát angol nyelvre. Tudod hogy ö is tudta mi az Isten neve? Tudod, hogy a fordításában megjelentette? Szerinted ö is buta volt?

2014. júl. 5. 20:46
 20/51 anonim ***** válasza:

Én alapjából nem szeretem a legtöbb vallást, főleg az Isten/Allah hívőket, nekem olyan mintha az emberek aról akarnának meggyőzni, hogy a Mikulás létezik és az ő törvényei alapján kell élnünk.

Bevallom őszintén, én gyengének tartom azokat az embereknek, akiknek felsőbb támogatás kell az élethez, hogy azzal nyugtassák magukat, hogy rájuk valaki folyamatosan figyel és csak azért cselekednek jól, mert a végén a mennybe jutnak. Nem azért, mert az erkölcs ezt diktálja, hanem mert félnek a "büntitől". Tudom, hogy most le leszek pontozva, de hát Te provokáltad itten a népeket, kedves kérdező. :)

2014. júl. 6. 02:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!