Napjainkban milyen ariánus felekezetek vannak? . Ha vannak.
Ja, és nem is beszélve arrol, hogy ez utóbbi páli szöveg jóval a szent szellem kitöltése után íródott, tehát az, hogy természetesen itt sem szerepel a szent szellem, mindent elárul.
Amit te idéztél, mint felsorolást, a három állítólagos "személyről", az nem több mint egyszerű felsorolása két valóságos személynek és a szent szellemnek, melyek "nevében", azaz elismerésével kell megkeresztelni az új tanítványokat. Mert ugye tudjuk, hogy a szent szellemnek NINCSEN tulajdonneve, mint Jehovának és Jézusnak! Tehát mindhármuk "nevében" kifejezés nem jelentheti a tényleges nevüket, csak azt, amit képviselnek.
De hol olvasol itt, vagy BÁRHOL MÁSHOL olyant, hogy ők hárman mind személyek, és "egyenlőek hatalomban, korban, tudásban"? Nem gondolod, hogy az a megállapításod, amit a végén írtál, enyhén szólva túlzás és inkorrekt???
"Túlzás és inkorekt.."
Jaj de aranyos vagy! :D
Tudod,hogy mi a túlzás és inkorekt az amit te művelsz!
Na jó...ennyi elég is..
Kedves FC te meg helyesn írtad, ne bátortalanodj el ha ilyenekkel találkozol mert valójában ez a hit harca. :)
Kedves kérdező csak így tovább! ;-)
Kedves "barátom"!
Szavaidat használva én most ugyan azt kérdem tőled
amit te kérdeztél tőlem "te most komolyan gondolod",hogy azt amit írsz
az az igazság?
Miből gondolod azt,hogy a Jehova Tanúinál van az igazság?
Tudod mi az igazság?
Jézus Krisztus,és nincs más!
Ugyancsak a szememre hányod hosszú kommentemet :)
de megfeledkezel arról,hogy néha(majdnem mindig) a "testvéreid"
hosszú értelmetlen oldalakat írnak
már csak azért is,hogy tereljenek.
Úgyhogy előre szeretnélek figyelmeztetni,hogy ez a kommentem
(az utolsó)nagyon hosszú lesz. :)
Hogy is fejezted ki magad,"nép butítás"? :)
Erre csak egy rövid válaszom lenne,/mindenki magából indul ki/. :)
"Nem, nem, ez nem a hit harca, ez az igazság harca a hiszékenységgel!!"
Ez a mondatod valahogy nem tud ki menni a fejemből.
Beszéljünk akkor a hiszékenységről egy kicsit.
Én hiszek az Egy Igaz Istenbe.
Ezek szerint(szerinted)én hiszékeny vagyok.
Neked mi a véleményed magadról?
Ugyanis a Biblia ezt írja;
"Felelvén pedig Péter és az apostolok, mondának:
Istennek kell inkább engedni, hogynem az embereknek."(Csel.5:29)
Engem nem tud érdekelni az amit te mondasz mert én Isten szavát
tartom magam előtt és nem a tiédet.
Bármit is állitasz rólam a hitemet nem tudod
meggyengíteni,-hiszékeny vagyok?
Igen az vagyok!-mert hiszek a Szenírás igazságában!
A kedves FC eleget tett kívánságodnak, mert megválaszolta helyettem
a tőled kért igékre vonatkozó kérdésedet.
Crussader úgyszintén helyesen írta amikor azt írja,hogy ez a "hit harca".
Igen én egyet értek vele mert az én hitem, a mi hitünk áll szemben a te
hiteddel,a ti hitetekkel.
Ez nem más mint egy szellemi harc,amit a világban is tapasztalunk.
Egy elöző válaszodban a "fejemhez vágtad" azt is,hogy "öreg hiba"volt
,hogy nem hoztam fel a Bibliából semmit.
De kedves "barátom" mond meg kérlek,hogy el olvastad figyelmesen a
kérdésemet? :)
Első reagálásod a kérdésemre az volt,hogy "a Jehova Tanúi nem ariánusok.."
Én erre a válaszodra írtam meg azt a kommentet amelyben bizonyítom
történelmi dokumentumokkal,hogy az Örtorony ariánus tanokat vall.
Erre te utolsó kapaszkodó ként fel hozod nekem a Bibliát. :)
Rendbe van,vegyük akkor elő a Bibliát és imádkozzunk az Úrhoz,hogy vezessen.
Péter apostol így figyelmeztet;
"Valának pedig hamis próféták is a nép között, a miképen ti köztetek is lesznek hamis tanítók, a kik veszedelmes eretnekségeket fognak becsempészni, és az Urat, a ki megváltotta őket, megtagadván, önmagokra hirtelen való veszedelmet hoznak."(2Pét.2:1)
Idézném Péter szavait csak azért,hogy tisztább legyen az üzenete számodra is;
"a mi képen ti köztetek is LESZNEK".
Ez egy prófécia,igaz?
Nos az én Biblámnak már a nyomtatása is öregebb a te bibliádnál. :)
Mond ez neked valamit?
Hadd segítsek!
Ti jöttetek utánunk,ti vagytok azok akik egy hamis prófétát követtek,rólatok beszél Péter Apostól!
Nem rólam aki egy 2000 éves tartalmat tart a kezében,hanem rólad,aki egy nagyon fiatal (UVF) szennyes eret
nekséget lobogtat előttem.:)
És tudod,hogy mi a legnagyobb bizonyíték arra amit mondok?-az amit te "nép butíttásnak" nevezel...a történelem!
És újra azt mondom mint amit már mondtam.A negyedik században győzött a Szentháromság-hit,a pokol kapui - ezen a harctéren - nem vehettek erőt Krisztus egyházán.
Nem gondolod,hogy ebben benne van Isten keze?
Nem gondolod,hogy ha akkor az Ariánus lázzadás Istentől lett volna,akkor ma már
rég nem emlékeznénk a Szentháromságra?
Gondolj bele "barátom",hogy miben vagy te benne!
Tudod mi a különbbség közted és köztem?
Az,hogy én érted harcolok,te meg egy eretnekségért.
Na de lépjünk egyet mert mindjárt reggel van. :)
„Jézus Krisztus tegnap és ma és mindörökké ugyanaz” – olvassuk a rövid
és világos megállapítást a Zsid 13,8-ból. Habár közérthetőnek tűnt a megállapítás,
a levél szerzője szükségesnek tartotta ezt is hozzáfűzni:
Különböző és idegen tudományok által ne hagyjátok magatokat félrevezettetni;
mert jó dolog, hogy kegyelemmel erősíttessék meg a szív..(Zsid.14:9)
„kicsoda az,
aki tegnap és ma és mindörökké ugyanaz?” Isten-e vagy ember, netán mindkettő?
? Ha igen, akkor meddig tart emberi természete, és hol kezdődik isteni
mivolta?:)
Jó kérdés,nemde?
115 körül vértanúhalált szenvedett Antiochiai Ignatiosz
így fogalmaz;
"Egy orvos van, testi és lelki, aki
született és születetlen, a testben
lévő Isten, a halálban igazi élet,
aki mind Máriától, mind Istentől
való, először szenvedő, majd
szenvedéstől mentes, a mi Urunk
Jézus Krisztus."
Alexandriai Kelemen (kb. 160–215) a II. évszázad végén írt Krisztushimnuszában
egyfelől „örökkévaló Igének, végtelen Aiónnak, örökkévaló
fénynek” (Logoj aenaoj, aiwn apletoj, fwj aidion), másfelől pedig
„mennyei anyatejnek” (gala ouranion) és „nagy erejű Gyermeknek”
(paij krateroj) nevezi az Urat. A paij ugyan gyermeket jelent, viszont
a Septuaginta alapján az (az Úr szolgája – ld. pl. Ézs 53)
megfelelője. Az első évszázadok keresztyéneinek liturgikus imádságai a
paij-t messiási címként Jézus Krisztusra vonatkoztatják. A Didakhé (A tizenkét
apostol tanítása címet viselő ókeresztyén irat) ugyancsak Isten paijaként
beszél róla. Az örök Ige tehát Isten Fia, de az Ő szenvedő szolgája is,
aki egyesíti önmagában Isten mindenhatóságát és az ember esendőségét.
Még megemlítenék egy olyn valóságot ami nagyon hasonlít a mi helyzetünkhöz.
Az őskeresztyéneket először nem a római helytartók vagy
a görög gondolkodók kezdték üldözni és bírálni, hanem az Ószövetség betű-
jéhez ragaszkodó zsidó tanítók és vezetők. A botránykő a zsidók szemében
Jézus Krisztus istenemberi személye volt: istenkáromlásnak tartották, hogy
bármilyen teremtményt – így magát Jézust is – valaki „Isten Fiának” nevezve
Istenként tiszteljen.3 Jézus perében az egymásnak ellentmondó tanúvallomások
megbízhatatlansága miatt végül az istenfiúság elismerése (a főtanács
szemében: „istenkáromlás”) miatt mondják ki a halálos ítéletet. Az
Ószövetség Istene mellett valaki mást Istennek nevezni számukra egyet jelentett
a gyűlölt politeizmussal. Az őskeresztyének ezzel szemben viszont
megalkuvás nélkül hirdették Jézus isteni mivoltát,4 és őhozzá imádkoztak:
" Megkövezék azért Istvánt, ki imádkozik, és ezt mondja vala: Uram Jézus,
vedd magadhoz az én lelkemet!" (ApCsel 7,59).
Az ószövetségi gondolkodás szerint „botrányosnak” mondható őskeresztyén
tanítást és életvitelt azonban más oldalról is támadás érte. A görögök
számára a Krisztusról szóló evangélium „bolondság” volt. Elsősorban nem
azért, mintha amúgy is népes panteonjukban „még egy isten” (ti. Jézus
Krisztus) nem fért volna el, hanem egyrészt, mert a keresztyének kizárólagosan
Jézushoz ragaszkodtak, másrészt mert a görög filozófiával büszkélke-
őők számára „műveletleneknek” számítottak. Az evangélium nyelve és kifejezésformája
valóban nem volt elvont, mint Platón vagy a többi filozófusok
elmélkedései: egyszerűségét azonban a görögök nem erénynek, hanem fogyatkozásnak
tartották.
Az őskeresztyének tehát a több oldalról is érkező bírálatok hevében kellett
megtalálják azokat a kifejezésmódokat, amelyekkel saját hitvilágukat
meghatározhatták, illetve azt a környezetükkel elfogadtathatták. Így a zsidókkal
szemben hangsúlyozniuk kellett, hogy noha ők Jézust Isten Fiaként
tisztelik (ebből ugyanis nem engedtek), mégsem többistenhívők.
A későbbi teológiai irodalom Jézus és az apostolok kijelentéseire épít,
azokból vonja le következtetéseit. E kijelentések értelmezése körül már az
ősegyházban is támadtak nézetkülönbségek. Hogy csupán a legismertebbet
említsük: a pogányból lett keresztyének és az ószövetségi törvény viszonyát
maguk az apostolok is különféleképpen ítélték meg. Ennek rendezésére ült
össze az ApCsel 15-ből ismert, ún. „apostoli zsinat”. Ezt a gyűlést furcsamód
nem nevezik „az első egyetemes” vagy „az első ökumenikus zsinatnak”
– noha teljességgel megérdemelné ezt a nevet –, pedig itt döntötték el,
hogy a pogányokból lett keresztyéneknek nem kell először zsidókká lenniük
(körülmetélkedniük) ahhoz, hogy valóban keresztyének (= krisztusiak)
lehessenek, :) mint ahogy ma sem kell Jahova Tanújának lenni,hogy valaki üdvözüljön.
"Joel világosan kijelenti, hogy csak azok, akik Jehova nevét hívják, lesznek megmentve (2:32)".
Ez az Őrtorony törékeny bizonyítéka a Jehova név Apcs 2:21-be és Rm 10:13-ba beszúrására,
mely hozzáadás az írásokhoz nem védhető sem a görög USZ kéziratokból, sem a
szövegösszefüggésből. Mindkét esetben az Úr világosan Jézus Krisztus. Itt, az 1 Korinthusban,
az UVF fordítói sem térhettek el a nyilvánvaló szövegösszefüggéstől; az Úr neve, Jézus
Krisztus, a ti Uratok és a mi Urunk, akit minden keresztény mindenhol hív.
Még egyszer figyelmedbe ajánlom Áriusz püspök levelét,már csak azért is.hogy vedd észre azt a hasonlatot aközött amit te vallasz és amit ő írt;
"Az Isten - aki mindennek az oka, egyes egyedül kezdetnélküli; a Fiút az időn kívül létesítette az Atya, a korszakok előtt teremtette és alapította, és nem volt keletkezése előtt, hanem minden idő előtt, az időn kívül létesült; egyedül csak őt létesítette az egyetlen Atya. Tehát nem örökkévaló, nem együtt örökkévaló és nem együtt keletkezésnélküli az Atyával, nem egyenlően birtokolja az Atyával a létet, amivé egyesek a viszonyt teszik meg, és ezzel két keletkezés nélküli eredetet vezetnek be. Mint Egység és mindennek az Eredete, az Isten mindent megelőz, ezért a Krisztust is " (Áriusz levele Alexandrosz püspökhöz, in Vanyó L., Ókeresztény írók 13., 562.o.)"
Azt hiszem mindent elmondtam amit el szerettem volna mondani.
Persze rengeteg mondani való lenne még de ez most nem lehetséges,talán majd egyszer.
„Így hát ne csodálkozzon senki és képtelenségnek se tartsa, hogy Istennek mondjuk az Atyát, Istennek a Fiút,
Istennek a Szentlelket, de mégsem három istenrıl beszélünk e Háomságban, hanem Egyről és Egy léyegről.”
(Augusztinusz)
L.H
"Tudod mi az igazság?
Jézus Krisztus,és nincs más!"
És Jézusnak KI VOLT AZ IGAZSÁG??? Megint elfelejtetted Jézus mondatát:
(János 17:3) "Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról."
Kit nevez Jézus EGYEDÜLI "igaz Istennek"? Azt az Istent, akihez Ő is imádkozott, akit Istenének nevezett, csakúgy mint a TESTVÉREI is tették (A Jelenések 21:6, 7 rámutat, hogy a szellemi győzelmet arató keresztények az Alfa és az Omega néven ismert személy ’fiai’. Így soha nem utalnak a szellemmel felkent keresztények és Jézus Krisztus kapcsolatára. Jézus a ’testvéreinek’ nevezte őket (Héb 2:11; Máté 12:50; 25:40). Jézusnak ezeket a ’testvéreit’ azonban az ’Isten fiainak’ nevezik (Gal 3:26; 4:6)).
(János 20:17) "Hanem menj el a testvéreimhez, és mondd meg nekik: »Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, az én Istenemhez és a ti Istenetekhez.«"
Tehát már ebből is kiderül, hogy az igazság nem pusztán Jézus és rajta kívül nincs más! Önkényes és elfogult az ilyen megállapítás. Persze lehet, hogy téged ez nem zavar, mert érzelmi alapon döntesz, de ennek te látod kárát.
A személyeskedésekbe nem kívánnák mélyen belemenni. Most is tartom magam ahhoz, hogy a kevesebb néha több, sőt itt, nem csak néha (ez vonatkozhat esetenként az olyan Tanúra is, aki figyelmetlenségből nem a válaszhoz illő szöveget ír, de SEMMIKÉPPEN sem "terelésből" - ez a párbeszéd is jól fogja bizonyítani). Most a mondanivalód miatt én sem leszek olyan rövid.
"Hogy is fejezted ki magad,"nép butítás"? :)
Erre csak egy rövid válaszom lenne,/mindenki magából indul ki/. :)"
Ez már érv a javából ...!
"Én hiszek az Egy Igaz Istenbe.
Ezek szerint(szerinted)én hiszékeny vagyok."
Látod, kiforgatod a dolgokat: most vajon az Istenbe való hit volt eddig a téma, vagy egy hamis vallásos tan, melyet a Biblia nem tanít??? Ettől te még hihetsz őszintén ISTENBEN, csak azt ne felejtsd el, hogy az IGAZ Istennek olyan imádók kellenek, akik nem csak a maguk elképzelése szerint őszintén imádják Őt, hanem akik "szellemben és igazságban" imádják. Az őszinteség önmagában nem elég, hihetsz te őszintén bármely tévtanban, az attól még nem lesz igaz.
"Engem nem tud érdekelni az amit te mondasz mert én Isten szavát
tartom magam előtt és nem a tiédet."
Látod pontosan ezt mondtam az imént! Gondolkozás nélkül elhatárolódsz BÁRMITŐL, amit a Tanúk állítanak, és még arra sem vagy hajlandó, hogy komolyan elgondolkozz azon, ha rávilágítanak valamire. És még azt is elfelejted, hogy a te bibliádban is UGYANAZ van leírva, direkt olyan két verset választottam, ami nem tér el a mondanivalójában.
"Bármit is állitasz rólam a hitemet nem tudod
meggyengíteni"
Nem akarom a hitedet meggyengíteni! Nagy tévedésben vagy, vagy esetleg előítélet? Azt hiszed, hogy az, akik rávilágít egy általad nem ismert igazságra, az a hitedet akarja ellopni? Nem semmi. Nem inkább neked kéne alázattal megvizsgálni a dolgot? Én sokkal inkább MEGERŐSÍTENI akarnám a hitedet, de a PONTOS ISMERET szerint, nem emberi filozófiákban való hit által. Ha ez neked most aggályos, ám legyen. Majd rájössz, bárcsak ne lenne késő majd ...
"A kedves FC eleget tett kívánságodnak, mert megválaszolta helyettem
a tőled kért igékre vonatkozó kérdésedet."
Legalább önmagadat nem csapd be! Nem vetted észre, hogy meg sem látta azt, amit a két idézet a háromság dogma ellen tartalmaz?
"Crussader úgyszintén helyesen írta amikor azt írja,hogy ez a "hit harca".
Igen én egyet értek vele mert az én hitem, a mi hitünk áll szemben a te
hiteddel,a ti hitetekkel."
Igen, csak az egyik az hamis. :-) Márpedig én bizonyítottam, hogy többek között miért nem hiszek a háromságban, te nem bizonyítottad a bibliából, hogy te miért hiszel. Pedig azt állítod, hogy "hiszek a Szentírás igazságában!". Érdekes, mert pont abból nem érveltél ezidáig SEMMIT. Csak most kezded a szokásos bibliai félreértelmezéseket előadni, de még így is jobbára a későbbi korok ÁLTALAD IS IDÉZETT, egyre fokozódó HITEHAGYÁSÁT idézgeted.
"Első reagálásod a kérdésemre az volt,hogy "a Jehova Tanúi nem ariánusok.."
Én erre a válaszodra írtam meg azt a kommentet amelyben bizonyítom
történelmi dokumentumokkal,hogy az Örtorony ariánus tanokat vall."
Látom, hogy még azt sem vagy hajlandó tisztán előadni, ami itt történt. Azt akarod állítani, hogy Jehova Tanúi "ariánusok", mert hozzájuk hasonlóan nem hisznek a háromságban? És még mi mindenben megegyeznek egymással a különböző "keresztény" csoportok, mégsem egyik a másik. Igen, az ariánusok még megőrizték ezt a bibliai igazságot, bár voltak eltérések is. Tehát a Tanúk BIBLIAI tanokat vallanak, avagy egyáltalán nem bizonyítottad, hogy az ariánusok nem az igazat hirdették.
Péter "hamis tanítókról" szóló próféciájával éppen magadra mutatsz, hiszen Péter ihletés alatt értelemszerűen a következő évszázadok fokozatos igaz hittől való elhajlásáról beszélt. Arról az előttük lévő időről van szó, melyből te (és általában a háromság védelmezői) sokkal szívesebben idézgettek, nem is csoda. Hiszen valójában csak a későbbi íróknál kezdett lassan beszivárogni ez az új-platóni filozófia. A bibliában nem tudsz hiteles bizonyítékot felmutatni erre.
"Nos az én Biblámnak már a nyomtatása is öregebb a te bibliádnál. :)"
És az "öregebb" egyértelműen jobb, pontosabb is? Ezzel azért nagyon sok általad is elismert Bibliafordító vitatkozna.
"Ti jöttetek utánunk,ti vagytok azok akik egy hamis prófétát követtek,rólatok beszél Péter Apostól!"
Ez egy vallásos hazugság! Ugye nem akarsz tisztességtelen eszközökkel vitát nyerni??? Márpedig ez is egy nagyon inkorrekt megállapítás, ugyanis Jehova Tanúi a modern kori KEZDETTŐL fogva leszögezték, hogy NEM IHLETETT PRÓFÉTÁK, nem tévedhetetlenek és csalhatatlanok. Ennél fogva NEM LEHETNEK "hamis próféták". Ők csak a Szentírás nagyon alapos és őszinte kutatóiként szeretnék feltárni a Biblia tényleges tanítását, lehámozva róla a sok évszázados hazugságokat és emberi filozófiákat, vagy éppen (ha már erről a mítoszról beszélünk) a háromság érdekében történő betoldásokat, melyet ma már a legtöbb fordításból elhagytak.
De ha már ilyen szépen elmoralizálsz rajtunk, akkor figyelmedbe ajánlanám Jézus azon szavait, amit az ok-okozat törvényéről tanított: "Minden jó fa jó gyümölcsöt terem", és fordítva, minden rossz fa, rosszat. Annak ellenére, hogy a kezdetben "Nemzetközi Bibliakutatók", majd később Jehova Tanúi nem ihletettek és bizonyos tévedéseken és helytelen következtetésen kellett keresztül menniük, a gyümölcseik alapján már a korai szakaszban is hatékonyan meg tudták teremni a "szellem gyümölcseit", ugye ismered őket? Már a 2-ik vh. sem a Tanúkról szólt, hanem javarészt a magukat kereszténynek vallók rémtettein!
Nem érdekes? Az állítólagos sátáni "hamis próféták", akik oly sok alapigazságban eltérnek a tanaik alapján a többitől, meg tudják teremni a Krisztus által KÖZVETÍTETT Isteni szellemi értékeket a legvadabb körülmények között is, de a háromságban hívők többsége nem. Tudjátok az a szomorú, hogy oly kevesen látják át még az állítólagos "kereszténység" berkein belül is azt a bibliai tényt, miszerint a hamis vallásos tanok teszik az adott csoportot ki az istentelen viselkedésnek, annak, hogy pl. (hit)testvérgyilkosokká válnak. Igen, a valódi hamis tanítók szörnyű tettekre biztatják a híveiket rendszeres jelleggel. Ez nem csak a régmúlt, ez a jelen is: Ruanda 1994, 80%-ban katolikus ország; a Balkán a 90-es évek, vagy Ukrajna a jelenben, stb.
És még mindig Jehova Tanúi a "hamis próféták", mert ők nemzetközi szinten, de nemzetek feletti módon képesek szeretetben és békében élni egymással még akkor is, ha kényszerítik őket külső politikai, vallási, nacionalista megosztó tényezők!!!
Igen, a ma már megdicsőített Úr Jézus Krisztus személyisége nem változott (Zsidók 13:8). Ez a vers sem jelenti azt, hogy Jézus "egyenlő" lenne az Atyjával egy háromságban. Sőt, Ignác szövege sem, ahol "istennek" nevezi Jézust, ezt megteszi a Biblia is, de NEM a Mindenható Istennek nevezi!
"" Megkövezék azért Istvánt, ki imádkozik, és ezt mondja vala: Uram Jézus,
vedd magadhoz az én lelkemet!" (ApCsel 7,59)."
(Cselekedetek 7:59) "És miközben köveket hajigáltak Istvánra, ő könyörgött, és ezt mondta: „Úr Jézus, fogadd el szellememet.”"
Ugye nem nevezhető imának az, amikor úgy beszélsz valakivel, hogy LÁTOD? Itt egy kis segítség:
Bocsánat! Hibáztam! Javítanom kell, mert ..., mert valami kimaradt, a képhez még hozzátartozik egy fontos momentum:
"(János 17:3) "Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról."
Kit nevez Jézus EGYEDÜLI "igaz Istennek"? Azt az Istent, akihez Ő is imádkozott, akit Istenének nevezett, csakúgy mint a TESTVÉREI is tették ..."
Itt ugye idéztem Jézust, aki ezt mondta: "Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, és az én Istenemhez, és a ti Istenetekhez"
Tehát ebből kiderül, hogy ugyanaz az Istene Jézusnak, aki nekünk, Jézus ugyanúgy áll hozzá "Istenéhez", mint mi. Sőt, ami lemaradt, hogy Jézusnak a halála és feltámadása, majd az égbemenetele után is UGYANÚGY az ISTENE maradt Jehova, mint nekünk!
1Pét 1:3, ÚRB: "Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja."
Még Jézus mennybemenetele után is ismételten azt írja a Szentírás, hogy az Atya Jézus Krisztus „Istene”. A János 20:17-ben a feltámadása után Jézus maga is ezt mondta az Atyáról: ’én Istenem.’ Később, amikor már az égben volt, a Jelenések 3:12 tanúsága szerint megint csak ezt a kifejezést használta, de sehol a Bibliában nem fordul elő, hogy a Fiút csupán egyetlenegyszer is az „én Istenemnek” nevezné valaki, illetve hogy az Atya vagy a Fiú „én Istenemnek” szólítaná a szent szellemet.
(A Theological Investigations című munkájában Karl Rahner, S. J., elismeri: „A Θεος-t [Istent] sohasem használják a Lélekre”, valamint „az ὁ θεος-t [szó szerint: az Istent] az Újszövetségben egyszer sem alkalmazzák a πνεῦμα ἅγιον-ra [szent szellemre]” ([Baltimore, Md.; 1961] németből fordítva, I. köt., 138., 143. o.).)
Milyen érdekes!
Ugye Péter már Jóval Jézus égbemenetele után írta a könyvét? Így van. Mégis a fenti módon fogalmaz azzal kapcsolatban, hogy Kit is kell nekünk ÁLDANUNK, ez is milyen érdekes!
Teljesen úgy beszélt itt Péter, mint Pál tette, amikor ezt írta:
(Róma 15:5-6) "A kitartást és vigasztalást nyújtó Isten pedig adja meg nektek, hogy legyen ugyanolyan a gondolkodásmódotok, mint amilyen Krisztus Jézusé volt, 6 hogy egy akarattal, egy szájjal dicsőítsétek Jézus Krisztusnak, a mi Urunknak Istenét és Atyját."
Hogy is van ez? Sok helyen olvassuk, hogy Jézusnak az égbemenetele után is az "Istene" és Atyja a Mindenható Isten, akit Jézus váltságának értékelésével kell imádni és CSAKIS hozzá imádkozni. Ez az Isten az, akit a Héber Iratok JHVH-nak, vagyis a mai legismertebb kiejtésben Jehovának nevez. És ezt az Istent imádta Jézus a földön, amikor hozzá imádkozott PÉLDÁT ÁLLÍTVÁN NEKÜNK. Ez a példa csak akkor tiszta és őszinte, ha Jézusnak VALÓBAN ugyanúgy "Istene" Jehova, mint nekünk!!! Márpedig a Biblia egész tanúsága szerint Jézusnak ugyanúgy Istene, Jézus ugyanúgy imádja Őt, mert MINDIG is alárendelt kapcsolatban volt/van vele, mint mindenki más.
El lehet utasítani vakbuzgón, hogy ez a "mi Bibliánk", csak az a baj, hogy ugyanez van a tiétekben is!
Több mint 2000 évvel ezelőtt Jézus eljött hozzánk. Szegényként,Mindössze 36 éves kort ért meg. Élete utolsó három és fél évét a nyilvános szolgálat töltötte be. Sokan nem hittek neki. Ma 2000 évvel később még kevésbé ismerik Őt az emberek. A szekták,a média,a filmek és különböző könyvek annyira eltérő képet ábrázolnak róla hogy az igazságot nagyon nehéz kihámozni belőle. Tartották már indiai gurunak,dinasztia alapítónak, Mária Magdolna feleségének,tetszhalottnak,szemfénytesztőnek,megzavarodott zsidó rabbinak és nem utolsó sorban angyalnak. :)
De mi az igazság róla?
"És állandó lészen a te hazad,és a te országod mindörökké tiéd lészen,és a te trónod erős lészen mindörökké."(2Sám.7:16)
"Egy szó kiált: a pusztában készítsétek az Úrnak utat,ösvényt egyengessetek a kietlenben a mi Istenűnknek!"(Ezs.40:)
"Kezdetben vala az Ige,és az Ige vala az Istennél,és Isten vala az Ige."(Jn1,1)
"Az Istent soha senki nem látta,az egyszülött Fiú,a ki az Atya keblében van, az jelentette ki Őt."(Jn.1:18)
"Aki mikor Istennek formájaban vala,nem tekintette zsákmánynak azt,hogy Ő az Istennel egyenlő. Hanem önmagát megűrisité,szolgai formát vévén föl,emberek hasonlóvá lévén."(Fil.2:6-)
"Ha pedig Krisztus nem támadt fel,akkor hiábavaló a mi igehirdetésűnk,de hiábavaló a ti hitetk is"(1Kor.15,14)
"Monda pedig nekik,Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya a maga hatalmába helyezett. Ha nem tesztek erőt,minekutána a Szent Lélek eljö rátok:és lesztek nekem tanúim úgy Jeruzsálemben,mint az egész Judeában és Samariában és a föld mind végső határáig. "(Ap.Csel.1)
Ez az igazság és ezért megéri harcolni az eretnekség ellen. Ez a hit harca!!
Javítanák, Jézus 33 évet élt a földön, nem 36-ot. És igen, a Héber Iratokban próféciák szólnak arról, hogy Jehova megváltásról gondoskodott Jézus személyében.
Jehova Isten több mint 3000 évvel ezelőtt megkötötte a Királyság-szövetséget Dáviddal, az ókori Izrael királyával (2Sámuel 7:12–16). Az volt ennek a szövetségnek a célja, hogy jogi alapot teremtsen arra, hogy Dávid örököseként Jézus Krisztusé legyen örökké a trón (Ézsaiás 9:7; Lukács 1:32, 33). Dávid ’magvának’ trónjára utalva a zsoltáríró így énekelt: „Szilárd lesz az, mint a hold, időtlen időkig, mint egy hű tanú az égen” (Zsoltárok 89:36, 37).
(Ézsaiás 40:3) "Figyeljetek! Valaki kiált a pusztában: 'Készítsétek elő Jehova útját! Tegyétek egyenessé az országutat Istenünk számára a kietlen síkságon át!'"
Itt is a háromságban hívők elfogult és következetlen gondolkozása érhető tetten.
Tagadhatatlan, soha nem is tagadtuk, hogy vannak olyan helyek a Bibliában, pontosabban a Héber Iratokban, amelyek egyértelműen Jehovára vonatkoznak, az ihletett bibliaírók mégis Jézus Krisztusra alkalmazzák őket. Íme egy kis csokor ezekből:
Miért idézi a János 1:23 az Ézsaiás 40:3 szavait, és miért alkalmazza arra, amikor Keresztelő János előkészítette az utat Jézus Krisztusnak, noha az Ézsaiás 40:3 egyértelműen kijelenti, hogy az utat Jehova számára készítik elő? Azért, mert Jézus az Atyját képviselte. Ő az Atyja nevében jött, és biztos volt benne, hogy az Atyja mindig vele van, mivel azt tette, ami az Atyjának tetszik (Ján 5:43; 8:29).
Miért vonatkoztatja a Zsoltárok 102:26–28 (102:25–27, ÚV) szavait a Héberek 1:10–12 a Fiúra, holott a zsoltáríró azt Istennek szánta? Mivel Isten a Fiú révén valósította meg a zsoltáríró által megfogalmazott teremtési munkát. (Lásd: Példabeszédek 8:22, 27–30; Kolosszé 1:15, 16.) Ne kerülje el a figyelmünket, hogy a Héberek 1:5b idéz a 2Sámuel 7:14-ből, és Isten Fiára alkalmazza. Bár ez az írásszöveg első ízben Salamon esetében teljesedett be, később pedig Jézus Krisztuson is, ez mégsem jelenti azt, hogy Salamon és Jézus "egyenlőek" lennének. Jézus ’nagyobb Salamonnál’, s olyan munkát végez, amelyet Salamoné árnyékolt elő (Luk 11:31).
Aki igazán meg szeretné tudni az igazságot Istenről, az nem abban a reményben kutatja át a Bibliát, hogy hátha olyan írásszövegre bukkan, amely elképzelésének megfelelően is értelmezhető. Ehelyett azt szeretné inkább megtudni, mit mond maga Isten Szava. (Jehova Tanúi éppen ezért kutattak és változtattak a régi hamis vallásos tanokon, és emberi filozófiákon, melyeket a hitehagyott egyház évszázadok alatt alakított ki.) Ráakadhat ugyan olyan írásszövegekre, amelyek véleménye szerint többféleképpen értelmezhetők, ha azonban a témához kapcsolódó más bibliaszövegekkel egybeveti azokat, jelentésük mindjárt egyértelművé lesz. A háromságot „alátámasztó” legtöbb írásszövegben csak két, és nem három "személy" szerepel. Így ezek az írásszövegek, még ha helyes lenne is a háromsághívők szerinti magyarázatuk, nem bizonyítanák azt, hogy a háromság dogmája bibliai tanítás.
Ha pedig a fenti szellemben vizsgáljuk meg a háromság állítólagos "bizonyítékait" és összevetjük a teljes Írással, egyből kiderül, hogy szemfényvesztés az egész!
Ilyen a fordítók és tudósok által vitatott János 1:1, 2. Ha a teljes Írással vetjük össze, egyből nyilvánvalóvá válik, hogy Jézus az ISTENNÉL VOLT, vagyis Ő (egy) "isten" (mint magas rangú személy, de nem a Mindenható!) Ezért számtalan olyan fordítás van, ami ugyanabban a szellemben adja vissza ezen verseket, mint az Új világ ford. Ezek pedig szinte mind hisznek a háromságban, MÉGIS. Tehát ennyire megosztottak vagytok a háromság állítólagos "bizonyítékait" illetően!
Ugyanez igaz a Fil 2:5, 6-ra is. Sok másik (háromságot támogató) fordítás fordít ugyanabban a szellemben, mint az Új világ, mert ez a vers is erősen vitatott, többféleképpen értelmezhető. Miért van az, hogy ilyen szemfényvesztő módon, a többféleképpen értelmezhető, a saját berkeiteken belül is vitatott és kiragadott szövegekkel tudjátok csak alátámasztani ezt a mesét?! És akkor még nem is beszéltem a háromságot támogató BETOLDÁSOKRÓL. Azért van ez, mert a ti szellemi vezéreitek a pogány háromság dogmához igazították a bibliájukat, nem pedig az abban lévő igazságokat hagyták fényleni!
(Csel 1:8) "de erőt kaptok majd, amikor a szent szellem eljön rátok, és tanúim lesztek mind Jeruzsálemben, mind egész Júdeában, és Szamáriában, és a föld legtávolabbi részéig."
És akkor most ki kell ragadni Krisztust, mert "nincs senki más, csak Krisztus a Mindenható Isten????" Itt megint csak a TELJES ÍRÁST nem veszitek alapul, hanem KIRAGADTOK.
A Messiás szolgára vonatkozó próféciákat idézve (És 42:6; 49:6) és a tulajdon tevékenységükre alkalmazva azt, Pál és Barnabás megmutatta, hogy ők és keresztény társaik valójában „követek . . . Krisztus helyett”, akiket Jehova azzal bízott meg, hogy „világosságot” és „megmentést” vigyenek el „a föld határáig”. Krisztus viszont azzal bízta meg követőit, hogy legyenek az ő tanúi „a föld legtávolabbi részéig” (2Kor 5:20; Csel 1:8; hasonlítsd össze az Ésaiás 49:5–9-et a Lukács 2:25–32-vel!).
(2Kor 5:20) "Így tehát nagykövetek vagyunk Krisztust helyettesítve, mintha az Isten kérne kérlelőn általunk. Krisztus helyetteseiként kérve kérjük: „Engedjétek magatokat megbékéltetni az Istennel.”"
Nem tudom érted-e?? Melyik Istennel kell "megbékélnünk"? Azzal-e, Akiről Pál a már idézett Róma 15.5, 6-ban beszélt? Csak hogy rögzüljön:
"A kitartást és vigasztalást nyújtó Isten pedig adja meg nektek, hogy legyen ugyanolyan a gondolkodásmódotok, mint amilyen Krisztus Jézusé volt, 6 hogy egy akarattal, egy szájjal dicsőítsétek Jézus Krisztusnak, a mi Urunknak Istenét és Atyját."
Tehát akkor Jézus mégiscsak "közvetítő" Jehova és az emberek között?? Tehát akkor "Jézus tanújának" lenni nem azt jelenti valóságban, hogy Jehova Tanújának kellene lenned, hiszen maga Jézus is Róla tanúskodott???? Miért tagadod meg Jehovát egy bálványimádó emberi filozófia miatt????
Tisztázzunk valamit,rendben van? :)
Az az úgynevezett "Biblia" ami a te kezdben van az nem az én Bibliám.
Az én Bibliámat Károli Gáspár fordította 500 évvel ezelőtt. A te "bibliád"még száz éves sincs.
Miről beszélsz te nekem itt pontosan úgy mintha én lennék az aki egy XVIII.sz USA-ból származó újkeletű vallás követője lennék? :)
A kérdező jól írta amikor hamis prófétáknak nevez mert a ti vallás alapítótok az volt egy hamis próféta, és ti annak beteges elképzeléseit követitek.
Habá idézgetsz nekem a te "Bibliádból" mert nálam pl. a János 1,1 az az is marad. Mert nálam az IGE ISTEN VOLT! És nem a szó volt isten.
Értsd már meg végre,hogy ti Jézust ezzel az egy hamisítással megfosztjatok attól ami valólábán jár neki,nem is beszélve a többi Istenkáromlásról amit tesztek! Vedd észre,hogy a zsidók ugyan ezt tették.
Vedd magadelé a Károli Bibliát és olvasd végig Lukács evangéliumát, és utána hasonlítsd össze a zsidók viselkedését a tietekkel. De szerintem te nagyon jól tudod ezt csakhogy a Broklyni urasságok elhitettek egy olyan mesével aminek a vége bizony nem egy hapi end lesz.
Tiéd a szó! :)
Üdv.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!