Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikusként ellátogathatok...

Katolikusként ellátogathatok a Krisna-völgybe?

Figyelt kérdés

Vallásomat gyakorló katolikus vagyok.

De sokat hallottam már erről a Krisna-völgyről, és augusztusban volna lehetőségem elmenni oda néhány napra.

Ismerem a filozófiai hátterüket, azt, hogy miben hisznek, stb. Tehát ezzel tisztában vagyok.

De nem azért megyek oda, hogy a vallást gyakoroljam, vagy a szobraik előtt leboruljak, hanem az ottani légkör és kultúra érdekel. Tehát az olyan programokban, amik ellene vannak a katolikus hitnek, dogmáknak, nem vennék részt.

Ezzel az ismerettel és indítékkal ugye nem bűn elmenni oda?

2014. jún. 26. 20:15
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Abba gondoltam bele, hogy ugye a krisnások a murtiknak (szobroknak) ajánlják fel az ételt, amit azután fogyasztanak el.

Ellentétben a keresztények hálát adnak az ételért Istennek, és nem ajánlják azt fel a szobroknak.

Továbbá a programok magukba foglalják a mantrázást is, aminek szellemi erőt tulajdonítanak. Ez is ellentétben áll a keresztény tanítások egy részével.

A reinkarnációban való hitet már nem is említem...

2014. jún. 27. 15:06
 12/13 anonim ***** válasza:
24%

Nem kérdező eszedbe ne jusson!A Szent Európán kívülre még csak nem is nézhetsz!

(irónia OFF)

2014. jún. 27. 17:10
 13/13 anonim ***** válasza:
0%
Én akárhány valódi megtért és újjászületett keresztényt ismerek, azok mind Istentől kérdeznek meg mindent, nem a gyakori kérdések olvasóitól. Te a katolikus egyházban hiszel, nem Istenben, különben nem járnál olyan bálványimádó helyre, így kérdezd meg valamelyik képmutató papocskádat, hátha tudja a választ a hagyományaitokból kiindulva.
2014. jún. 28. 08:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!