Katolikusként ellátogathatok a Krisna-völgybe?
Vallásomat gyakorló katolikus vagyok.
De sokat hallottam már erről a Krisna-völgyről, és augusztusban volna lehetőségem elmenni oda néhány napra.
Ismerem a filozófiai hátterüket, azt, hogy miben hisznek, stb. Tehát ezzel tisztában vagyok.
De nem azért megyek oda, hogy a vallást gyakoroljam, vagy a szobraik előtt leboruljak, hanem az ottani légkör és kultúra érdekel. Tehát az olyan programokban, amik ellene vannak a katolikus hitnek, dogmáknak, nem vennék részt.
Ezzel az ismerettel és indítékkal ugye nem bűn elmenni oda?
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Abba gondoltam bele, hogy ugye a krisnások a murtiknak (szobroknak) ajánlják fel az ételt, amit azután fogyasztanak el.
Ellentétben a keresztények hálát adnak az ételért Istennek, és nem ajánlják azt fel a szobroknak.
Továbbá a programok magukba foglalják a mantrázást is, aminek szellemi erőt tulajdonítanak. Ez is ellentétben áll a keresztény tanítások egy részével.
A reinkarnációban való hitet már nem is említem...
Nem kérdező eszedbe ne jusson!A Szent Európán kívülre még csak nem is nézhetsz!
(irónia OFF)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!