Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikusként ellátogathatok...

Katolikusként ellátogathatok a Krisna-völgybe?

Figyelt kérdés

Vallásomat gyakorló katolikus vagyok.

De sokat hallottam már erről a Krisna-völgyről, és augusztusban volna lehetőségem elmenni oda néhány napra.

Ismerem a filozófiai hátterüket, azt, hogy miben hisznek, stb. Tehát ezzel tisztában vagyok.

De nem azért megyek oda, hogy a vallást gyakoroljam, vagy a szobraik előtt leboruljak, hanem az ottani légkör és kultúra érdekel. Tehát az olyan programokban, amik ellene vannak a katolikus hitnek, dogmáknak, nem vennék részt.

Ezzel az ismerettel és indítékkal ugye nem bűn elmenni oda?

2014. jún. 26. 20:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
Szóval szerinted kétséges, hogy egy katolikus olyan területre léphet-e, amely nem katolikus?
2014. jún. 26. 20:20
 2/13 A kérdező kommentje:

Lennél szíves kérdésre nem kérdéssel felelni?

Köszönöm!

2014. jún. 26. 20:21
 3/13 Pietrosol ***** válasza:
30%

Szia!

Hogyne mehetnél!

Íme egy nagyon jó koan:

"Egy barát Jah-hszientől azt kérdezte:

– Ajánlatos a szútrákat olvasni vagy sem? A Mester szólt:

– Itt nincsenek se mellék-, se keresztutak. A hegyek egész évben frissek és zöldek, és sétálhatsz, amerre akarsz, keletnek vagy nyugatnak.

– Szeretnék tőled valami határozottat tanulni.

– Nem a nap hibája, ha a vak az utat nem látja."

2014. jún. 26. 20:31
 4/13 anonim ***** válasza:
92%
Persze, nyugodtan menj el. Nem bűn, ha megismersz más kultúrákat, vallásokat. A megértés egyik alapja, hogy ismerjük a másikat.
2014. jún. 26. 20:33
 5/13 anonim ***** válasza:
31%
Szerintem ne menj el, mert elkárhozik a lelked és akkor véged van!!!
2014. jún. 26. 21:12
 6/13 anonim ***** válasza:
0%
A közelmúltig katolikusoknak tilos volt más keresztény felekezet templomát meglátogatni.Szerintem a keleti vallásokat még mindig tiltja az egyház,mivel nem Krisztus hívőkről van szó.
2014. jún. 26. 22:39
 7/13 anonim ***** válasza:
66%

Fúú öcsém, annyira be vagyok állva, hogy nem is értem a kérdést :) :)

Miért ne mehetnél el? Nem értem a logikádat ami arra engedett következtetni, hogy ezzel talán bűnt követhetsz el.

Leírnád nekem? Talán elolvasva te sem fogod már logikusnak tartani :)

2014. jún. 26. 22:54
 8/13 openyoureye ***** válasza:
Egyetértek "beállt" testvéremmel. Én is kíváncsi lennék arra, hogy következtetted ezt ki...
2014. jún. 26. 22:56
 9/13 anonim ***** válasza:
70%
Lejáratod a katolikusokat ezzel a kérdéssel.
2014. jún. 27. 09:54
 10/13 Szeressük egymást ***** válasza:
71%

#9!

Szerintem nem járatja le, mert mindenki tudja, hogy uguanez van a katolikusoknál is. Szobor van a Kr*sna völgyeben is, meg a templomaitokban is..... Persze Ti ettől még nem vagytok olyan csúnya bálványimádók mint a Kr*snások ugye? :-)

2014. jún. 27. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!