Katolikusként ellátogathatok a Krisna-völgybe?
Vallásomat gyakorló katolikus vagyok.
De sokat hallottam már erről a Krisna-völgyről, és augusztusban volna lehetőségem elmenni oda néhány napra.
Ismerem a filozófiai hátterüket, azt, hogy miben hisznek, stb. Tehát ezzel tisztában vagyok.
De nem azért megyek oda, hogy a vallást gyakoroljam, vagy a szobraik előtt leboruljak, hanem az ottani légkör és kultúra érdekel. Tehát az olyan programokban, amik ellene vannak a katolikus hitnek, dogmáknak, nem vennék részt.
Ezzel az ismerettel és indítékkal ugye nem bűn elmenni oda?
Lennél szíves kérdésre nem kérdéssel felelni?
Köszönöm!
Szia!
Hogyne mehetnél!
Íme egy nagyon jó koan:
"Egy barát Jah-hszientől azt kérdezte:
– Ajánlatos a szútrákat olvasni vagy sem? A Mester szólt:
– Itt nincsenek se mellék-, se keresztutak. A hegyek egész évben frissek és zöldek, és sétálhatsz, amerre akarsz, keletnek vagy nyugatnak.
– Szeretnék tőled valami határozottat tanulni.
– Nem a nap hibája, ha a vak az utat nem látja."
Fúú öcsém, annyira be vagyok állva, hogy nem is értem a kérdést :) :)
Miért ne mehetnél el? Nem értem a logikádat ami arra engedett következtetni, hogy ezzel talán bűnt követhetsz el.
Leírnád nekem? Talán elolvasva te sem fogod már logikusnak tartani :)
#9!
Szerintem nem járatja le, mert mindenki tudja, hogy uguanez van a katolikusoknál is. Szobor van a Kr*sna völgyeben is, meg a templomaitokban is..... Persze Ti ettől még nem vagytok olyan csúnya bálványimádók mint a Kr*snások ugye? :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!