Muszlim nők kérdezhetek a házasságról?
Mennyire fügtök a férjetektől?
Elviselnétek ha a férjetek testérei hozzátok költözne ti mosnátok főznétek rájuk és ők (a tesòk) a maguk pénzét magukra költenék és a férjetek pedig a maga fizetéséből mindenkit tartana. Mit szólnátok? Türnétek?
Csak muszlimok válaszoljanak!
Kedves Muslimah!
Az a probléma, hogy olyan dolgokról próbálod meggyőzni a muszlim testvéreidet, amikről téves információid vannak.
Az iszlám nem olyan nehéz és bonyolult, amilyennek beállítod.
Amúgy csak megsúgom: A magyar iszlám közösségek által kiadott könyvekben leírt dolgok nagy része eltér a külföldön kiadott könyvekben leírtaktól. Ha mindegyiket olvasnád, ki tudnál rajta igazodni??
Bismillaah-ir-Rahmaan-ir-Raheem.
azért írtam privát üzenetet, mert így illik.
vallásilag nem korrekt nyíltan megvitatni személyes problémákat vagy nézetkülönbségeket.
az hogy a magyarországi vékony kis színes füzetek nem megbízhatóak, ez tény.
miért olvassam olyan alakok könyveit akik nem rendelkeztek vallási tudással és így írtak és beszéltek az iszlámról, ráadásul minden újkori terroristamerénylet az ő nevükhöz fűződik?
miért olvassam a pakisztáni jamaa'at ul-islaami, egyébként terrorista csoport alapítójának a könyvét?
és ti miért akarjátok a könyvét olvasni?
al-mawdudi-ról van szó, akit az mme népszerűsít nem is egy könyvben!
vagy ott van 'alee al-jiffry akinek szintén kiadta a könyvét egy másik közösség.
az a pasi a legnagyobb szúfi deviáns most a világon és istentársítást terjeszt, hitetlenséget.
vagy harun yahya (akinek a neve amúgy adnan oktar) és aki 33. fokú szabadkőműves nagymester közben!!!
(nem lehet valaki muszlim és szabadkőműves is! de adnan oktar büszkén hirdeti hogy ő szabadkőműves nagymester.
ti miért álltok ki ezek mellett az alakok mellett?
mert ezeket a szerzőket propagálják itthon.
ezeket lehet olvasni.
azt pedig hogy melyik ember nem kedvel engem: nem érdekel.
nekem kötelességem tiltani a rosszat és megparancsolni a jót.
ez minden muszlimnak a kötelessége és ez szerepel a híres 40 hadísz című gyűjteményben is!
többször hazudtatok rólam és nyilvánosan a muszlim testvéreteket támadjátok (engem). nem ez a kiigazítás menete (már ha ki akartok egyáltalán igazítani)
miért a nem-muszlimok szeme láttára viselkedtek így? miért nem írtok vissza privátban?
nem tartom korrektnek hogy a privátban elküldött levélre valaki nyilvánosan reagál, és azt sem tartom korrektnek amikor valaki sajátosan idézget a levelemből (tehát a saját szavaival írja le, másként beállítva azt).
- nem írtam a törökországi muszlimáról azt hogy a sógorával együtt volt (tehát ez az állítás nem volt igaz).
- nem tanulok együtt másokkal, csak linkeket küldök (tehát ez az állítás sem volt igaz).
nem akartam kettesben lenni és tanítani senkivel és a linkeket is csak úgy szoktam elküldeni hogy kérem mások beleegyezésé előtte, tehát nem szoktam kéretlenül elküldeni azt amit összeállítottam.
- amikor azt írtam hogy showing-off, akkor az arab kifejezéssel kezdtem, majd leírtam angolul és aztán két magyar szót is írtam rá.
tehát nem igaz hogy 'angolul írogatok'.
- azt pedig hogy a személyemet támadtátok, az is azt mutatja hogy nincsenek észérveitek és nem maradt más minthogy ovis szinten elkezdtetek rólam, illetve ellenem írogatni.
nagyon kínos és cikis hogy ti a terrorista csoportos emberek kis színes kiadványait olvasgatjátok itthon Mo-n és ezt véditek annyira.
- sayyid qutb: nagyon nagy deviáns aki olyasmiket írt le a könyveiben ami lenullázza valaki iszlámját.
az ő könyvei miatt vannak a jelenkori terrorista merényletek, de az egyik pesti közösségben mégis az ő könyvéből tanítottak. (nyíltan hirdették is ezt!) 'a'udhu'billaah.
- al-zindani: a yemeni jami'at ul eemaan (iskola) igazgatója ami egy deviáns nézeteket oktató egyetem.
anwar al-awlaki, a híres terrorista is nagyon kedvelte azt a helyet és al-zindani-t is.
de itthon ennek a pasinak is kiadták az írását az egyik színes könyvben.
- al-mawdudi: a pakisztáni jami'at ul islaami alapítója, ami terrorista csoport.
a pasi a shi'aizmus felé is elhajolt.
nem cikis hogy ti ezeket olvassátok és véditek, ráadásul nyilvánosan, eközben ellenem írogattok?
- meg ott vannak a deviáns szúfik is akik sírokhoz járnak és az ő könyveik amikből szintén nem lehet az iszlám alapjait megismerni.
én nem veszem ilyen alakoktól a tudást és nektek sem kellene.
miért jó az nektek hogy szándékosan a nyilvánosságot keresitek?
de Allaahu a'lam.
másrészt nem szabad az iszlám egyetlen aspektusán sem nevetgélni vagy abból gúnyt űzni, mert az egyik olyan tényező ami lenullázza valaki iszlámját.
(sem a körülmetélésen, sem a körmök eltávolításán vagy a muszlimák ruháján nem lehet gúnyolódni, semmin sem ami az iszlámba és a szunnába tartozik)
Muslimah!!!!
"az hogy a magyarországi vékony kis színes füzetek nem megbízhatóak, ez tény. "
Honnan veszed hogy mindenki ezeket olvassa?
"miért olvassam olyan alakok könyveit akik nem rendelkeztek vallási tudással és így írtak és beszéltek az iszlámról, ráadásul minden újkori terroristamerénylet az ő nevükhöz fűződik?
miért olvassam a pakisztáni jamaa'at ul-islaami, egyébként terrorista csoport alapítójának a könyvét?
és ti miért akarjátok a könyvét olvasni? "
Írt valaki olyat, hogy kifejezetten ezeket a könyveket olvassa és tartja követendőnek?
"ti miért álltok ki ezek mellett az alakok mellett?
mert ezeket a szerzőket propagálják itthon.
ezeket lehet olvasni."
Senki sem írta, hogy ki állna mellettük.
Ha ezeket lehet olvasni, akkor valószínűleg te is csak innen informálódtál.
"én nem veszem ilyen alakoktól a tudást és nektek sem kellene"
Akkor mégis honnan ez a bölcs tudás óó muszlim nővérem? Te milyen könyvekből tanulsz? Titokban kiadott könyvek, amiket mások nem láthatnak csak Te?
Mert nagyon úgy állítod be magad, mintha mindent jobban tudnál a másiknál.
Írhatnál egypár könyvcímet szerzővel.
Vagy csak netről tanulsz?
#24 ne szabad neki kérdéseket feltenni, mert válaszolni fog! :)
El kell fogadni, hogy ő ennyire el van szállva magától. Azt hiszi, hogy ő mindenkinél okosabb, és jobb muszlim.
Drága muslimah, egy kis alázat nem ártana. Még a Próféta (saw) sem beszélt ilyen rátarti, kioktató stílusban!
És fejezd be a vádaskodást! Hogy merészeled azt állítani, hogy itt mindenki rossz könyvekből tanul, stb?
Elég szomorú az is, hogy nem érdekel, hogy más mit gondol rólad. Nem csak innen, hanem más fórumokból is vannak muszlimok, sőt, vannak, akik a való életből ismernek téged, és mindenki betegnek tart téged. Gondolkodj már el ezen!
Kérlek, fejezzétek be másik muszlim testvérünk piszkálását. Kik vagyunk mi, hogy bárkit is ítéljünk? Csak Allah ítél bennünket, elég baj az, hogy páran ítélnek minden tudás nélkül mert minden tudás csak Egynél van. Egynél.
Témához hozzászólva: -
Bocsánat, hogy én is ennyire off voltam
#26, látod, hogy mit művel itt! ezt privátban hatványozottan teszi! Olyan bicskanyitogató a stílusa, hogy már az is eszembe jutott, hogy ő egy "tégla", egy beépített cionista, akinek a célja, hogy bomlassza a hazai iszlám közösségeket.
Látod, lassan el is éri a célját. Borzasztó kártékony.
Kedve muszlim noverkeim
Nem akarok soviniszta lenni de ti nok hajlamosak vagytok tulreagalni dolgokat :)
Biztos vagyok benne ha valaki tanacsot ad akkor azt jo szandekkal teszi. Ha valaki nekem tanacsot ad akkor mindig megkoszonom es kesz meg akkor is ha nem tartom hasznosnak ,legrosszabb esetben kiderul h igaza volt :)
Az a kedves muszlima akit eppen piszkalnak meg ne sertodjon meg rajta .Kerlek legy elnezo ea turelmes. Biztos vagyok benne h ha szemelyesen beszelgetnetek ez nem fordulna elo . De it eleg nehezkes a kommunikacio mivel nem latjuk a masik arcat es nem haljuk a hanjat mikozben tudtunkra adja amit szeretne. Ezert illik mindenkirol a legjobbat feltetelezni.
Bekuljetek ki szepen itt a forumon kerjetek egymastol bocsanatot es viselkedjetek szeliden ha valoban felitek Allahot. Ez igy ramadan elott mindenkinek jol esne biztosan.
U.I. es a tisztelt. kerdezore is kivancsi vagyok , jo iranyba valtozott e a helyzete.
Sok kitartast es megnyuvast kivanok mindenkinek a ramadanhoz
Tegyünk különbséget a tanács és a felsőbbrendű kioktatás között.
Hidd el János, nem ez alapján az egyetlen eset alapján írjuk, amit írunk.
Ő "élőben" is ilyen. A privát kommentjei meg még "ilyenebbek".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!