Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ti mit gondoltok a roma...

Ti mit gondoltok a roma (cigány) - magyar házasságról?

Figyelt kérdés

Előre mondom, hogy amit írok, magyarként teszem.

Elgondolkoztam azon, hogy mivel a magyarok között is van aljas fajta, mint minden népcsoportban, ugyanúgy a romák közt is igenis vannak jól szituált, dolgos emberek (még ha ők vannak kevesebben is).

Miért nézik le azt a magyart, aki esetleg egy romával jár és esetleg házasságot is kötnek?

Van ismerősöm, aki ezt tette, és azóta olyan "feketebárány" lett a pár.

Miért más egy roma-magyar házasság, mint egy amerikai-magyar, mexikói-magyar, néger-magyar, stb.?

2013. jún. 9. 18:42
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
65%

Én is ismerek néhány normális romát , de valahogy nem....soha nem tudnék összeházasodni velük ,de afrikaival sem ,ázsiaival már igen.

A romákban van valami félelmetes , taszító.

2013. jún. 9. 19:17
 2/18 anonim ***** válasza:
83%
Ha mindenki a maga dolgával törődne, ezerszer jobb lenne a világ.
2013. jún. 9. 19:40
 3/18 anonim ***** válasza:
én azt gondolom hogy sok boldogságot nekik
2013. jún. 9. 20:41
 4/18 anonim ***** válasza:
88%
Mert ha szakítanak jön a család meg amúgy is undorító.
2013. jún. 9. 21:16
 5/18 A kérdező kommentje:

Most már ez alapján megértem, hogy mi a probléma.

A "szélsőségesnek, rasszistának" mondott válaszok felnyitották a szemem.

Oké, nem fogok a barátomnak ugrani emiatt.

DE nem tartanám jónak, ha elterjedne az effajta vegyes házasság. Ugyanis az is a romák számát gyarapítaná, aki roma módjára él. Könnyebben lecsúsznak a nem romák, mint hogy a roma emelkedne fel.

2013. jún. 9. 23:18
 6/18 A kérdező kommentje:
2013. jún. 9. 23:18
 7/18 anonim ***** válasza:
Jól volntad le a következtetést, kedves Kérdező. Pont ez a baj ezekkel a kapcsolatokkal. Egy időben én is úgy gondolkodtam, hogy a cigány-magyar vegyeskapcsolat majd integrálja a cigányokat. Aztán, ahogy láttam jópár ilyet, azt következtettem,hogy egyáltalán nem. Egy ilyen kapcsolat 90%-ában a magyar fél vagy pórul jár (nehezen, vagy egyáltalán nem szabadul tőlük, és onnantól kezdve elnyomva él) vagy pedig cigánnyá asszimilálódik. Ennek ellenére egyre több ilyen párt látni, főleg a fiatalok között :/ Borsodban élek, és még itt is egyre gyakoribb jelenség a cigányokkal bandázó magyar fiatal, és a kézen fogva járkáló vegyespáros. Pesten éltem egy ideig a 9. kerületben, ott is mindennapos jelenség volt az ilyen. És ezek a magyarok teljesen átvették a stílust, viselkjedést. Volt,hogy magyar fiú kötött belém a cigány barátnőjével, és olyan is,hogy egy magyar lány ment el mellettem a cigány pasijával, és még a magyar lány szólt be, hogy mit nézek. Szóval, én azóta az ilyen "magyarokat" valahogy nem tudom sajnálni, ha majd mégis pórul járnak, és rájönnek hogy elcs.szték az egész életüket. Bár az a helyzet, hogy szerintem az ilyenek nem is bánják, tetszik nekik a cigány életmód. Arról nem is szólva, hogy általában az ilyen kapcsolatokból született félcigány gyerekek is inkább a cigányokhoz húznak, és később ők is cigányokkal házasodnak. Szóval, igen, ezeknek kapcsolatoknak nagy része csak a cigányok számát gyarapítja. Ennek előbb lesz az a kimenetele, hogy tejeskávé színű kékszemű putrisok lesznek nagy számban, minthogy asszimilálódik a cigányság. Amúgy ha ez így halad, tényleg nem tudom, mi lesz a magyarságból.
2013. jún. 10. 12:47
 8/18 anonim válasza:

Ha jobban belegondolunk akkor valóban vannak a magyaroknál is aljasak,de egy ici-picit ha tovább gondoljuk akkor azért mert a ..... cigányok 90% bűnöző! Ők lopnak a magyarok meg nem tudnak mit tenni (már akik) és ebből adódóan itt vannak az előítéletek és x ember magyar x ember cigány akkor a x magyarról az ugrik be, hogy vannak olyan kapcsolataik. És a szülők jogosan féltik a gyereküket drogtól, emberkereskedelemtől, vagy lopásoktól vagy h belerángassák mindenféle ügyekbe ráadásul már 14 évtől büntethető vagy,(priusszal meg necces sulit találni) és az ember magát is félti pl. összevesznek és valami véletlen csoda folytán másnap eltűnik a kocsija... és ezért az ego-ját is nagymértékben félti!

(Magyar vook :) )

2013. jún. 10. 14:02
 9/18 anonim ***** válasza:
A kérdésed többi részére is válaszolva: nem is kell megszólnod az ismerősödet..az ő élete, ő dönti el, hova házasodik. Az is lehet,hogy ő abba a 10%-ba fog tartozni, ahol egy a cigány-magyar kapcsolat működik, és egyik félnek sem kell feladnia az indentitását. (Megjegyzem, egyébként még a rendesebb cigányokból is "kijöhet" a cigányság, de ha az ismerősöd nem zavarja, én majd az identitás zavaros félvér gyerekek sem, akkor az ő dolga...)De ezt,hogy a magyar társadalom egy szintre fogja rakni a cigányokkal, jobb ha megszokja. És azt is,hogy sehová sem fog tartozni, mert a cigányok meg nem fogják befogadni maguk közé, csak ha asszimilálódik(bár ha nem putris, és nem hagyományőrző a lány, akihez hozzáment, akkor lehetséges, hogy befogadják magyarként is). Egy magyar-külföldi házasság szerintem azért más, mint egy cigány-magyar, mert nálunk nincsenek nagy számban bevándorló közösségek, így egy kínai-magyar, néger-magyar, olasz-magyar stb. kapcsolatnál sokkal nagyobb az esélye annak,hogy a külföldi fél, valamint az esetleges félvér gyerekek is inkább a magyar társadalomba szocializálódnak (persze ez nem azt jelenti,hogy letagadnák a származásukat, csak a magyar társadalom normái szerint fognak élni). Nyugat-Európában, hol sok a bevándorló, illetve muszlim férfi-magyar nő kacsolatban lehetséges, hogy nem így lenne.
2013. jún. 10. 14:42
 10/18 A kérdező kommentje:

A linkelt kérdéshez én írtam a 101. választ.

Miután végigolvastam az összes korábbit.

Most olyan "két világ közt" érzem magam.

Nem tudom másképpen mondani.

Tanárként számomra gyerek az gyerek, mindentől függetlenül, de amikor már az is visszaél a magának vélt jogaival, stb. akkor...elgondolkozom.

2013. jún. 10. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!