Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Muszlim nők kérdezhetek a...

Muszlim nők kérdezhetek a házasságról?

Figyelt kérdés

Mennyire fügtök a férjetektől?

Elviselnétek ha a férjetek testérei hozzátok költözne ti mosnátok főznétek rájuk és ők (a tesòk) a maguk pénzét magukra költenék és a férjetek pedig a maga fizetéséből mindenkit tartana. Mit szólnátok? Türnétek?

Csak muszlimok válaszoljanak!

2014. jún. 25. 00:57
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
92%

Szia!

Muszlim és muszlim között óriási különbségek lehetnek. Egyrészt függ attól a helyzet, hogy a férj mennyire tartja a vallását, másrészt az adott ország kultúrája, tradíciója sokkal többet nyom a latba, mint a vallás maga.

Törökországban élek a török férjemmel, mélyen vallásosak vagyunk. (Fel szokott merülni a kérdés, hogy miatta lettem-e muszlim. Nem. Én előtte 3 évvel vettem fel az iszlámot.)Semennyire nem függök tőle.

Ha a testvérei bajba kerülnének, és nem lenne más megoldás, akkor hozzánk költözhetnének, de az ésszerűség határain belül. Tehát csak pár hétre, esetleg pár hónapra, és lehetőségeikhez mérten hozzá kellene járulniuk a költségekhez.

(A férjem öccse velünk lakott miután elvégezte az egyetemet, mert ebben a városban keresett munkát. 2 hónapig volt velünk. Nem volt keresete, de besegített a házimunkába.)

2014. jún. 25. 06:52
 2/33 anonim ***** válasza:
92%

Azt kifelejtettem, hogy teljesen más egy afgán, egy szaudi, egy algír, egy török férj. És teljesen más, ha ezek a hazájukban laknak, vagy nyugat Európában.

Elméletileg ugyanolyannak kellene lenniük, hiszen ming muszlimok, de mást hoztak otthonról, másban nevelkedtek.

Arra a kérdésre sem lehet egyértelműen válaszolni, hogy milyen egy keresztény feleségének lenni. Ott is óriási különbségek vannak, attól függően, hogy az illető japán vagy magyar vagy argentin, és attól függően, hogy mennyire vallásos.

2014. jún. 25. 06:55
 3/33 anonim ***** válasza:
86%

Ez annyira változó.

Én nem vagyok muszlim, de a férjem igen. O vallásos.

Nálunk mindketten dolgozunk, így anyagilag sem fuggunk egymástól. A múlt hónapban cserélte le a telefonját, megkérdezte, hogy kell-e az ové. Nem kellett, az enyém is hasonló. Mondta, hogy akkor elkuldi az occsének, de eloszor engem kérdezett meg, mert én elorébb állok a sorban. A házimunkát is feloszjuk, felvltva szoktunk fozni, takarítani, mosni, stb.. Bár a távolság miatt még nem forult elo, hogy a sogoromék itt lettek volna, de nem turném senkitol, hogy a házunkban éljen honapokig ingyen és kozben a kisujját sem mozdítaná.

2014. jún. 25. 11:11
 4/33 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat sajnos én így élek.:(
2014. jún. 25. 11:20
 5/33 anonim ***** válasza:
Akkor miért nem teszel ellene?
2014. jún. 25. 11:26
 6/33 A kérdező kommentje:
Mit tehetnék ? Max elválok ,de a férjemtől függök nincs munkám a szüleim szegények ha haza költöznék nem tudnának eltartani.
2014. jún. 25. 11:29
 7/33 anonim ***** válasza:

Akkor beszélj a férjeddel.

Mondd meg, hogy ebből mit nem szeretnél, mit szeretnél helyette (megoldásnak az illető problémájára) és mit vagy hajlandó elfogadni.

2014. jún. 25. 14:02
 8/33 openyoureye ***** válasza:
100%

"Mit tehetnék ? Max elválok ,de a férjemtől függök nincs munkám a szüleim szegények ha haza költöznék nem tudnának eltartani."

- Nem akarok bunkó lenni, de miért kellen, hogy bárki is eltartson ott ahol vagy, vagy ha elválsz akkor itthon. Fogaod magad és, mint minden normális ember keresel szépen munkát és eltartod magad.

Ha nem tetszik ami ott van, előbb beszéld meg a férjeddel, nem kell rögtön elszaladni, de ha neki így jó akkor neked kell döntened, hogy folytatod e az eddigi életed, vagy a kezedbe veszed a dolgok irányítását és nem függsz többé senkitől anyagilag. Ez fontos, hogy csak anyagi értelemben írtam azt amit, mert másfelől függhetsz valakitől akit nagyon szeretsz.

Bár az igazat megvallva, szerintem te nem igazán vagy már jóban a férjeddel. Nem itt kellene megoldást keresni, hanem otthon. Ha pedig csak biztatásra vártál, mert valószínűleg okos lány vagy és el is döntötted már mit szeretnél, nos abban az esetben ha a józan paraszti észre hallgatsz, akkor megfogadod az itteni tanácsoat és lépsz valamit ezügyben, mert tűrni a végtelenségig úgysem tudsz.

2014. jún. 25. 15:48
 9/33 anonim ***** válasza:

Kedves Muslimah!

Nem tudok privát üzenetben válaszolni valami miatt.

Köszönöm az intést, de a "mélyen vallásos" kifejezésben nem találok semmi kivetnivalót. Nem magamat dicsértem, hiszen nem azt állítom, hogy kifogástalanul és maximálisan teljesítem a vallásomat, hiszen nem vagyok próféta. Mindenkinek vannak hiányosságai.

Viszont mélyen hiszek Allahban, a Könyveiben, Küldötteiben, angyalaiban, a az eleve elrendelésben, és abban, hogy minden Tőle van, legyen az jó vagy rossz.

A sógorommal soha nem maradtam kettesben. Ez annyira alapvető dolog, hogy nem is tudom, hogyan jutott az eszedbe.

2014. jún. 25. 18:18
 10/33 anonim ***** válasza:

Egyébként te az a "Muslimah" vagy, aki mindenkinek írogat, aki bármit is ír muszlimként?

Vannak itt muszlim ismerőseim, és többen is mondták, hogy van egy hölgy, aki rendszeresen int mindenkit, és tanítani akar.

Ne haragudj, ha nem te vagy az.

2014. jún. 25. 18:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!